fbpx
 

LányokTovább él a remény!

2022-05-10

Óriási csatában, végül egy góllal nyert felnőtt női zöld csapatunk a közvetlen rivális Budaörs ellen, ezzel ismét feljutási selejtezős helyen áll Kun István csapata – bravó lányok!

Barkóczi Detti
Akárcsak a ZTE ellen, a hétvégi Budaörs elleni meccsen is Barkóczi Detti viselte a kapitányi karszalagot, és mindkét meccsen gólt is rúgott

Klubunk, a Kelen SC jövőjének szempontjából a szezon egyik legfontosabb hete volt az előző, amely során felnőtt női és felnőtt férfi csapatunk is az idei legközvetlenebb riválisával mérkőzött meg, és ahogy a lányok az élvonalba jutás lehetőségéért küzdöttek sikerrel, úgy a fiúk is győzelemmel tudtak hozzájárulni az NBIII-as tagság megtartásához, ráadásul a vasárnapi eredményeket ismerve rögtön kettővel is.

Ebben a cikkben ugyanakkor a női csapat szombati, Budaörs elleni mérkőzésével foglalkozunk, hiszen a fiúk hétközi sikerét már feldolgoztuk, az ETO Akadémia elleni győzelmüket pedig hamarosan fogjuk, a két találkozó között viszont egy sokak számára nehezen teljesíthető bravúr lehetőségének az életben tartásáért meccselt a Kun István vezette felnőtt női zöld Kelen, amely ennek megfelelően, amazoni hozzáállással futballozott. A nagy harc árán életben tartott lehetőséggel Barkóczi Dettiéknek továbbra is esélyük van, hogy a tavalyi kiesést követően idén rögtön visszajussanak az ország legjobb csapatait tömörítő Simple Női Ligába, a felnőtt NBI-be, amiről tudvalevő, hogy sokszor nagy múltú férfi klubok számára sem magától értetődően megoldható feladatról van szó. Egy kiesés utáni visszatérés már a legelső évben sosem könnyű, láthattuk ezt a közelmúltban hosszan elhúzódni például a Vasas példáján, de a Ferencvárosnak is szüksége volt három szezonra, miután a 2006-ban kizárták a csapatot a férfi élvonalból.

Felnőtt női zöld csapatunk kerete ráadásul a nyáron teljesen kicserélődött, miután meghatározó játékosok távoztak a klubtól, hogy továbbra is az élvonalban futballozhassanak, klubunk pedig leginkább házon belül, sokszor utánpótláskorú fiatalok csapatba építésével oldotta meg az új keret kialakítását. Ennek megfelelően az együttes több tagjának is hozzá kellett szoknia idén a felnőtt futball ritmusához, viszont az éves fejlődésüket figyelve azt látni, hogy ez legtöbbjüknek sikerült, és jelenleg a feljutási selejtezőt érő harmadik helyre léptek fel a tabellán.

Ehhez a legutóbbi szombaton a forduló előtt harmadik Budaörs ellen meccseltek Bernhardt Berniék, akik a gól nélküli első félidőt követően a második játékrészt szinte rögtön góllal kezdték: Zán-Fábián Panna hagyta el a védőit remek ütemben az 51. percben, majd értékesítette is ziccerét. Nagyon fontos volt ez a találat a párharcban, hiszen két azonos erősségű csapat összecsapásán a Kelen tudta megszerezni az első gólt, ugyanakkor ezt követően nem az eredményt védte csapatunk, hanem tovább támadott, és a csapatkapitány, Barkóczi Bernadett révén a 64. percben megduplázta előnyét a Kelen!

A kétgólos előny birtokában aztán változott a meccs képe, a nagyon fontos győzelem megtartásához együttesünk többször lassította a játékot, és jól is csinálta ezt. Egyszer aztán kihagyott a figyelem és Kajdy Janka révén szépített a Budaörs, viszont ez már a 87. percben történt, és alig maradt ideje a vendégeknek egalizálni, végül nem is sikerült ez nekik, így Kun Istvánék előztek!

– Hatalmasat küzdöttek a lányok – kezdte értékelését a vezetőedző, Kun István. – Egyenlő erők csatájában taktikailag az történt a pályán, amire készültünk, amit vártunk. A szünetben újra átbeszéltük a nyerőpontokat, ezek össze is jöttek, és az előnyünk kitartott a mérkőzés végéig. Gratulálok a csapatnak nagy lépést tettünk a céljaink elérése felé.

A cél pedig természetesen nem más, mint a visszajutás, amire a harmadik hely megtartásával esélye van felnőtt női zöld csapatunknak, hiszen ebben a pozícióban végezve a nyáron feljutási selejtezőt játszhat az élvonalban kieső helyen végzett csapatok valamelyikével. Nem lesz tehát könnyű feljutni akkor sem, ha a hátralévő két találkozón, így május 15-én az Ajka ellen, illetve május 21-én, a Külker elleni szezonzárón is nyernek a lányok, hiszen a legnagyobb megmérettetés majd csak azután jön. Erre a tavaszra visszatekintve ugyanakkor több olyan reményre okot adó jel is van, amelyek miatt érdemes szurkolni a lányoknak egészen a szezon végéig és tovább. 

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata