fbpx
 

FelnőttMeglepetés győzelem a szezon hetének zárásaként

2022-05-11

A Kelen felnőtt I. csapatainak jövője múlt a legutóbbi hét találkozóin mind a női, mind a férfi együttes esetén, utóbbiak a hétközi győzelem után vasárnap is nyerni tudtak, az ETO Akadémia ellen ráadásul megismételték az őszi 3-0-ás végeredményt, ezúttal azonban a Kelen játszott hazai pályán.

Simon Krisztián (szemben) az első gólját szerezte a Kelenben téli érkezése óta, ráadásul rögtön egy fontos, vezető góllal nyitott

Ahogy a november 7-i mérkőzésen, úgy most hétvégén is 3-0 lett a végeredmény az ETO Akadémia és a Kelen SC összecsapásán az NBIII. Nyugati csoportjában, ezúttal azonban mi voltunk a pályaválasztók, így nem csak hogy meglepetés győzelmet aratott a bennmaradásért küzdő Kelen a tabella negyedik ETO ellen, de az egymásnak lőtt gólok számában is kiegyenlített a győriekkel szemben.

Harmati Tamás csapata jó formában érkezett a találkozóra, hiszen már a hétközi, Komárom elleni nagyon fontos diadal előtti meccseken is olykor az őszi Kelent láthatták szurkolóink, akik a bennmaradási rangadón az egyre éledező Kelen-játék mellett már a győzelemnek is örülhettek. Vasárnapi ellenfelünk azonban egész szezonban a top csapatok közép tartozott, és jelenleg is a negyedik helyen tanyázik, ami jól mutatja erejét amellett a tény mellett, hogy ősszel vezetőedzőnk szerint is teljesen megérdemelten nyertek három góllal az ETO Parkban.

Most vasárnap azonban ihletett közeggel találták szembe magukat a vendégek, hiszen a legnagyobb riválisát frissen felülmúló férfi csapat mellett női együttesünk mindössze egy nappal a találkozó előtt előzte meg egy komoly győzelemmel idei legnagyobb ellenfelét, a Budaörsöt, ráadásul mindkét siker a Kelen pályán került megrendezésre, akárcsak az ETO elleni találkozó. Nem állítjuk persze, hogy ez megfogta volna ellenfelünket, Borbély Bencééket viszont annál inkább feldobta, és ez meg is látszott a csapaton: felszabadultan és hatékonyan futballoztak a fiúk, akik már a 18. percben megszerezték a vezetést. A télen a BVSC-től érkezett védő, Simon Krisztián egy sarokrúgást követően volt eredményes, ez pedig az első bajnoki találata volt a Kelen mezében.

– Ez a hét nagyon fontos volt a klubnak és a csapatnak is, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy a rossz sorozat végre megszakadt ezzel a két győzelemmel – nyilatkozta honlapunknak Simon Krisztián. – Nagy lépést tettünk ezzel a bennmaradás felé, de még mindig nem dőlhetünk hátra! Külön öröm volt, hogy egy szöglet után végre megszereztem az első gólomat a Kelenben – védőként azért általában sokat kell várnia erre egy játékosnak, és bár kapufáig már eljutottam, gólt szerezni teljesen más élmény volt. Az első pillanatban hirtelen azt se tudtam, hogyan örüljek a találatnak, úgyhogy az első csapattársamhoz odarohantam, akit megláttam, a következő pillanatban pedig már velem ünnepelt az egész brigád, remek élmény volt. Viszont még nincs vége a szezonnak, a hátralévő fordulókban is koncentráltan kell futballoznunk, mert nem csak bennmaradni szeretnénk, de minél több meccset megnyerni és a Kelen hírnevét erősíteni.

Merthogy nem csak a télen érkezett ballábas védő, de a nyáron klubunkat választó, tavalyi BLSZ I-es gólkirály, Borbély Bence is betalált a találkozó 50. percében egy remek egyéni alakítást követően, majd a 63. percben Pintér Bence értékesítette a Babinszky Bence buktatása miatt csapatunk számára megítélt büntetőt, és alakította ki a 3-0-ás végeredményt. Harmati Tamás együttese hétvégi győzelmével további két pontra, és így már összesen 8 egységre eltávolodott a már kieső helyen álló Komáromtól, egyúttal megelőzte a hétvégén csak döntetlent játszó Gyirmót II. együttesét, így ugyan matematikailag még nem biztos a bennmaradása, felszabadultan és magabiztosan futballozhatja végig a hátralévő három fordulót.

Ráadásul legközelebb is joggal reménykedhetünk Kelen sikerben, hiszen a már kieső Sopron ellen játszik csapatunk idegenben május 15-én, vasárnap 17:00-tól.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata