fbpx
 

EgyébKét meccs hat pont

2022-08-04

A vasárnapi, Budaörs ellen győzelem után mindössze két nap szünetet követően ismét pályára lépett felnőtt férfi I. csapatunk, amely ezúttal nem tudott közönségszórakoztató játékkal előrukkolni, de nagyon fontos három pontot hozott el a csornai Kocsis István Sporttelepről.

A szépségdíjas győztes gólt szerző Borbély Bence mosolygósan várhatja a folytatást

Remek első héten van túl az NBIII. Nyugati csoportjában versenyző felnőtt férfi Kelen, hiszen a már júliusban elkezdődő bajnoki fordulók közül az első és a második találkozóját is megnyerte, ami remek alapot szolgáltathat a jó folytatáshoz.

Második mérkőzésén is nyerni tudott a nyáron alaposan átalakuló Kelen, hiszen nem csak a játékosállományban történtek jelentős változások, hanem a vezetőedzői poszton is, a nyáron kinevezett Bordán Csaba pedig a Budaörs ellen megszerzett három pont után a Csornai SE ellen is győzelemre vezette Kertai Dánieléket.

A Vasastól érkező szakvezető nem változtatott az első fordulóban bravúrgyőzelmet arató együttes kezdőcsapatán, ami az összjátékokban meg is látszott, hiszen egymás mozgását érezve és olykor jól kombinálva futballozott a Kelen, ugyanakkor a fáradtság jelei is megmutatkoztak a srácokon, akik igazi gólhelyzetig így ritkán jutottak csak. Érthető is ez, hiszen rövid egymásutánban kétszer is tétmeccsen kellett pályára lépnie csapatunknak, amely a sűrű kezdést követően ezen a hétvégén szünetet tart a bajnoki fordulók sorában, és legközelebb augusztus 14-én lép újra pályára, akkor a III. Kerületi TVE vendégeként.

Az eredmények ismeretében azt nem állítanánk, hogy nagy szüksége lenne klubunknak a pihenőre, azt viszont igen, hogy mindannyiunk számára nagy öröm volt, amikor a 29. percben Borbély Bence remek gólt szerzett, hiszen a 2020-2021-es szezon budapesti gólkirálya tavaly mindössze nyolcszor talált be, miközben róla tudvalevő, hogy igazán képes gólt rúgni. Ékes példa volt erre a hétközi fordulóban szerzett találata, amely végül a győztes gól is lett: a Kádár Máté által felívelt labdát Borbély saját magának csúsztatta tovább fejjel, hogy szembe helyezkedhessen a védőjével, akit aztán egy remek csellel vert át, végül jobbal a hosszú felső sarokba bombázta a labdát.

A megszerzett előny aztán egészen a mérkőzés végéig kitartott, így 1-0-ra győzött a Kelen, és hat ponttal áll a tabella harmadik helyén két fordulót követően. Bordán Csaba ezúttal a nehézségek ellenére is eredményes szereplése miatt volt büszke csapatára. 

– Mindkét csapat játékán látszódott, hogy négy nap alatt ez volt a második mérkőzése, ráadásul mi még utaztunk is. Ennek ellenére a mezőnyben jó játék folyt, de kapura igazán egyik csapat sem volt veszélyes. Az eredmény számunkra alakult jobban, hiszen Borbély gyönyörű találatával vezetést szereztünk, onnantól kezdve pedig kevesebb kockázatot vállalva tudtunk futballozni, és ez nekünk kedvezett. Ismét jól védekeztünk, a Csornaiak nem is nagyon tudtak komoly helyzetet kialakítani. A labdabirtoklásban lehettünk volna hatékonyabbak is, de most ez a játékunk is eredményes volt. Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen két mérkőzésből hat pontunk van, ami nagyon jó rajt, és jó alapot adhat a folytatáshoz! Gratulálok a csapatnak!

 

Ahogy írtuk korábban, a bajnoki folytatás egy kisebb szünetet követően az augusztus 14-én esedékes III. Kerületi TVE elleni meccsel következik, előtte azonban MOL Magyar Kupa mérkőzés vár Pintér Bencéékre, akik augusztus 7-én, vasárnap 16:30-as kezdéssel a Pécsvárad ellen mérkőznek meg a sorozat 1. fordulójában. 

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata