fbpx
 

EgyébFelvidéken erősödött a csapatösszhang

2022-08-10

Nem csak remek hangulatú, de eredményes felvidéki túrát zárt a Kelen SC U15-ös és U16-os zöld csapata is, amelyek játékosai Simon Ákos és Békési Márk vezetésével sokáig emlékezetes programokon vettek részt, eközben pedig rendre győzelmet könyvelhettek el a helyi ellenfelekkel vívott felkészülési mérkőzéseken.

Klubunk utánpótlásának több kiemelkedő játékosa is van, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy évről-évre egyre többen tudnak szintet lépni, és akár akadémiákhoz szerződni, ugyanakkor azt már kevesebben látják, hogy ezen egyének felemelkedéséhez legtöbbször a csapat, illetve vele együtt annak edzője, és maga a Kelen közege nyújtja a táptalajt. Ékes példa erre a Békési Márk vezette U15-ös, és a Simon Ákos vezette U16-os Kelen közös, felvidéki túrája, amely a nyári felkészülés részeként remekül szolgálta a srácok fejlődését, egyúttal a csapatkohézió erősödését.

A három napos túra során a 2007-es születésű U16-osok előbb a Mosonmagyaróvár U16-U17-es, vegyes csapatával mérkőztek meg, majd az Inter Academy Bratislava ellen meccseltek, amelyekről a vezetőedző, Simon Ákos értékelt honlapunknak.
– Hasznos három napon vagyunk túl mind szakmai, mind összetartás szempontból. Pénteken Alsószelin játszottunk egy jó kis füves pályán a Mosonmagyaróvár vegyes korosztályú csapatával, ahol ugyan domináltunk, de az első félidőben egy gólt sikerült csak szerezni, igaz az nem volt kicsi. A második félidőben viszont remek játékkal múltuk felül ellenfelünket, többször élmény volt nézni, ahogy egymással kombináltak a srácok. A mérkőzés után elfoglaltuk a szállásunkat, ahol nagyon kedvesek, odafigyelőek voltak velünk, végig nagy élmény volt az itt tartózkodásunk. Az új játékosoknak volt egy kis beavató estjük is szombaton vacsora után, ami szenzációsan sikerült, hiszen nem csak az újak, hanem a régiek is kivették belőle a részüket teljesen önszántukból. Vasárnap aztán az Inter Academy Bratislava U17-es csapatával mértük össze a tudásunkat. Akárcsak a Mosonmagyaróvár elleni találkozón, itt is sort cseréltünk a félidőben, azonban épp ellenkező előjelű félidőket produkáltunk, hiszen itt az első félidei játékunk volt kiváló, míg a második játékrészben sok hibát követtünk el védekezésben. A közös élmények mellett így sok értékes tapasztalattal is gazdagodtunk, amik javunkra szolgálnak majd a bajnokság megkezdése előtt.
A nagyokhoz hasonlóan a Békési Márk vezette U15-ös Kelen is csupa győzelmet aratott a felkészülési túrán, amelynek része volt egy különleges stadionlátogatás és vezetett túra is a dunaszerdahelyi DAC akadémiáján, a MOL Futballakadémián. 
– Az első nap Simon Ákosékkal ellentétben mi nem egy teljes mérkőzést játszottunk, hanem egy háromcsapatos minitornán vettünk részt, ahol a helyi TJ Horné Saliby, majd a mosonmagyaróvári Credobus TK együttesével mérkőztünk meg. Mindkét találkozó fejlesztő hatású volt, és öröm, hogy sikerült is győzelemmel elhagyni mindkétszer a gyepet. A közös esti csapatépítő szintén rengeteg pozitív momentummal gazdagított minket az Anikó Panzióban, ahol teljes ellátásban volt részünk, remek vendéglátókkal. Másnap egy délelőtti edzést és ebédet követően Dunaszerdahelyre utaztunk, ahol a DAC stadionjába és a klub edzőközpontjába is ellátogattunk. Meg kell hagyni, magával ragadó élmény volt az egész program, úgy a klub körüli légkör, mint az edzőközpont infrastrukturális felszereltsége, vagy épp a dunaszerdahelyi MOL Aréna atmoszférája. Talán ez az élmény is hozzájárult, hogy a túra harmadik napjára lekötött mérkőzésünkön nagy arányú győzelmet sikerült aratnunk, így végig jó hangulatban jöhettünk haza, Budapestre.  
Az egyaránt országos szinten versenyző U15-ös és U16-os csapatunk tehát remekül halad a felkészülésben, miközben egyre inkább érik az a fajta kohézió, amely a csapat minden játékosának hasznára válik. Előbbiek, a Békési Márk vezette 2008-asok számára szeptember első hétvégéjén, a Gödöllő elleni hazai találkozóval kezdődik meg a bajnoki szezon, amely előtt még négy további edzőmérkőzés vár a fiúkra. Simon Ákos 2007-es játékosai szintén az ősz első hétvégéjén kezdenek, ők azonban idegenben Szombathelyen, az Illés Akadémia ellen, akikre az országos kiemelt Pécs, és a regionális kiemelt BVSC elleni edzőmeccsekkel készülnek fel a nyár további részében.
Sok sikert kívánunk mindannyiuknak az új szezonban!

Hajrá Kelen!

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata