fbpx
 

LányokRajtol a női élvonal – hajrá Kelen!

2022-08-12

Az egy év másodosztályú tagságot követően rögtön visszajutó Kelen SC női csapata szombaton a Haladás Viktória vendégeként kezdi meg a 2022-2023-as MLSZ Simple Női Liga küzdelmeit!

Az NBIII-ban két győzelemmel kezdő fiúk mellett ezen a hétvégén felnőtt női csapatunk számára is elindul a bajnoki szezon, Kun Istvánék ráadásul az ország legjobb 12 együttese között, az élvonalat jelentő MLSZ Simple Női Ligában versenyeznek majd hétről-hétre.

A klubunk számára történelmi nyáron, 2019 legforróbb évszakában nem csak felnőtt férfi csapatunk jutott fel újkori történelme során először az országos szintre az NBIII-as tagság megszerzésével, hanem a csupán hat évvel azelőtt alakult felnőtt női csapatunk is hatalmas sikert ért el, hiszen bejutott az ország legjobbjait tömörítő élvonalba felnőtt szinten. A siker értékét növelte, hogy a rá következő, koronavírus által félbeszakított szezonban sikerült is bennmaradnia a lányoknak, akik azonban a 2020-2021-es szezonban végül kiestek az élvonalból, és februárban őrségváltás történt: a szezon közepén Kun István vette át a stafétát a vezetőedzői székben.

A sokszínű és tartalmas labdarúgóedzői múlttal rendelkező szakember az említett történelmi nyáron még a felnőtt férfi csapat másodedzőjeként ünnepelte a sikert, ma viszont már élvonalbeli meccsre készül, hiszen szombaton, 11:00-ás kezdéssel a szombathelyi Haladás Viktória vendégeként kezdi meg a szezont felnőtt női csapatunkkal. A lányokkal idén már az ország legjobbjaival versengő vezetőedző az új idény nyitánya előtt nyilatkozott honlapunknak.

– Alaposan átalakult a keretünk az új idényre, hiszen a tavalyi szezonból megmaradó 12 játékos mellé 13-an csatlakoztak a nyáron, így sok új arcra számíthatnak a Kelen szurkolók. A nagy fluktuáció sok munkával is járt, de amit el lehetett végezni ilyen rövid idő alatt, azt becsülettel végigcsináltuk és úgy érzem, hogy jól is sikerült a lányok felkészülése az új szezonra. Ugyanakkor nehéz mérkőzésre számítunk, a Haladás tavaly mindössze hat ponttal maradt le a dobogóról az élvonalban, míg mi friss feljutóként játszunk ellenük, ráadásul Szombathelyen. Ez ugyanakkor inkább motiválja a lányokat, jó látni, hogy milyen eltökéltek a szezonrajtot illetően. Úgyhogy nem mi vagyunk a favoritok, de úgy megyünk bele a párharcba, hogy már ez az összecsapás is az elsődleges célunkat szolgálja, ami nem más, mint a biztos bennmaradás. Huszonkét meccsünk van arra, hogy ezt elérjük, így mindegyiket a lehető legkomolyabban vesszük.

Az augusztus 13-án, szombaton a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban megrendezendő mérkőzés 11:00 órakor kezdődik.

Haladás Viktória – KELEN SC
MLSZ Simple Női Liga 1. forduló
2022.08.13., Szombathelyi Haladás Sportkomplexum; 11:00

Hajrá Kelen!

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata