fbpx
 

EgyébBravúrgyőzelem a nyitányon!

2022-08-02

A remek tavaszi szezonhajrát remek nyári szezonrajt követte klubunk NBIII-as felnőtt férfi csapatánál, hiszen a 2022-2023-as idény nyitótalálkozóján az előző évadban még NBII-es Budaörsöt idegenben verte meg 3-1-re az immár Bordán Csaba vezette Kelen!

Az álomgólt szerző Pintér Bence (16) és a tomboló Kelen

Nagy jelentőségű változásokat hozott 2022 nyara a Kelen SC életében, hiszen a klubunkat korábban új szintre emelő, és a Vasashoz távozó Harmati Tamás helyét szakmai igazgatóként és felnőtt férfi I. csapatunk vezetőedzőjeként is Bordán Csaba vette át, aki elődjéhez hasonlóan rögtön képes volt új impulzust hozni a Kelenhez, és már első bajnoki meccsén letette a névjegyét, hiszen a szezon nyitófordulójában bravúrgyőzelemre vezette együttesünket.

A Budaörs elleni 3-1-es győzelemre használt bravúrgyőzelem jelző természetesen csak a múlt szezon alapján értendő, hiszen az NBIII-ban tavaly mindössze másodjára szereplő Kelen SC-nek nagyon komoly szezonhajrára volt szüksége a bennmaradáshoz, míg vasárnapi vendéglátóink az előző kiírásban még a Merkantil Bank Liga mezőnyében versenyeztek. Hogy idén hogy alakulnak az erőviszonyok, azt persze nem lehet megjósolni, mindenesetre remekül indult a nyár a Kelen-szurkolók számára.

A bajnoki rajt előtt szintén edzőt váltó, és az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező Bekő Balázs vezette Budaörs az eredmény ellenére nem játszott alárendelt szerepben a találkozón sőt, jellemzően a Kelen térfelén folyt a játék a mérkőzésen, ugyanakkor csapatunk nagyon hatékonynak bizonyult a kapuk előtt még ha maguk a gólok nem is voltak feltétlenül szokványosak.

A Kelen kispadján győzelemmel debütáló Bordán Csaba instrukciókkal látja el klubunk saját nevelésű tehetségét, Juhász Bencét

A 23. percben egy sarokrúgást követően visszafejelt labdát Babinszky Bence sodort be a kapuba, ami jó alapot adott csapatunknak ahhoz, hogy számára nyugodt mederben tarthassa a mérkőzést. Jött is a Budaörs és próbálkozott tisztességgel, de összességében kiegyenlített maradt a játék, és a szünetig már nem változott az állás, így egygólos Kelen előnnyel vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrész aztán egy bravúros Kelen-góllal kezdődött, a 48. percben Pintér Bence a kezdőkörből (!) pattanásból hatalmas gólt rúgott a kapuját elhagyó hazai hálóőr felett, amit követően ugyan még nagyobb erőbedobással próbálkoztak a budaörsiek, de mondanunk sem kell, a találat jó darabig foglalkoztatta még a mérkőzésen jelenlévőket. Nem tartott ugyanakkor sokáig a kétgólos előny, hiszen a tavaly még csapatunkat erősítő, idén már a Budaörs színeiben futballozó Szamosi Tamás – ugyan nem olyan távolságból, mint a Kelen középpályájának motorja – de szintén remek gólt szerzett átlövésből az 52. percben, a hitét visszaszerző Budaörs pedig egyértelműen átvette a kezdeményező szerepet. Csapatunk ugyanakkor remekül zárt és nem engedte újabb gólhoz jutni a hazaiakat sőt, a 85. percben egy kiváló kontrát követően Timári Norman maradt higgadt és játszotta magát tiszta lövőhelyzetig, végül értékesítette is helyzetét ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A klubunknál első tétmeccsét vívó Bordán Csaba érthetően pozitívan értékelt a találkozó után igaz, igyekezett a helyén kezelni a győzelmet.

– Nagyon jól mutat, hogy a tavaly még NBII-es Budaörs ellen győzelmet sikerült szereznünk, remek ez a szezonkezdés, noha az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő keretük is jelentősen megváltozott a nyáron. Ráadásul számunkra jól is alakult a mérkőzés forgatókönyve, ugyanakkor nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy bármilyen feladatot is kellett elvégeznünk a győzelem érdekében, azt jól csinálták a fiúk. A mérkőzésen látható bravúros dolgok ellenére nem szeretnék senkit kiemelni a csapatból, mert minden játékos remek teljesítményt nyújtott és kiváló mentalitással futballozott. Kellett ez az első siker, ami még jobban összehozta a csapatot és a játékosok egyébként is remek mentalitását tovább erősíti a folytatásban. 

A 3-1-es győzelmet követően érthetően előkelő helyen álló Kelen legközelebb a Csornai SE vendége lesz a második fordulóban augusztus 3-án, szerdán 17:30-as kezdéssel, míg a harmadik fordulóban, augusztus 14-én a tavaly szintén NBII-es egyesület, a nyártól Aczél Zoltán vezette III. Kerületi TVE vendégei lesznek Bordán Csabáék.

Gratulálunk, szép volt fiúk!

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata