fbpx
 

FelnőttEz már majdnem az őszi Kelen

2022-04-26

Egyenrangú ellenfele volt a bennmaradásért küzdő felnőtt férfi I. csapatunk a bajnoki listavezető Mosonmagyaróvárnak a vasárnap megrendezett NBIII-as fordulóban, melyet végül 1-0-ra nyert a vendég csapat.

Ayrton de Oliveira idén rendre a padról beszállva hoz stabilitást a csapatnak, most azonban zsinórban harmadik meccsén lépett pályára kezdőként, és élt is a lehetőséggel

Felforgatott kezdőcsapattal, és mégis egységes futballal lepte meg a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen a listavezető Mosonmagyaróvár együttesét az NBIII. Nyugati csoportjának 32. fordulójában, és helyzetek számában az első félidőben képes is volt felülkerekedni a vendégeken csapatunk, majd a második játékrészben is végig meccsben volt, végül 1-0-ra kikapott a találkozón.

A mérkőzést verőfényes napsütésben rendezték a közel 150 szurkoló nagy örömére, ugyanakkor a kezdő sípszó előtt mindössze egy-két órával komoly csapadékmennyiséggel terhelte meg a pálya talaját egy erőteljesebb vihar, így nem csak a fehérben játszó Kelen-játékosok meze váltot percről-percre egyre sötétebb árnyalatra, de a technikai megoldásokat is sok hibával valósították meg a csapatok. Ennek ellenére a két együttes taktikai hadrendje és saját játékának jelei könnyen tetten érhetőek voltak a meccs képe alapján, az pedig külön izgalmat kölcsönzött a találkozónak, hogy mindkét csapat szenvedélyes és dinamikus futballt játszott, így igazi párharcot láthattak a Hunyadi Mátyás úti Kelen sporttelepre kilátogatók.

Harmati Tamás kezdőcsapatában helyet kapott az eddig kevesebb szerephez jutó Ayrton de Oliveira, aki védekező középpályásként jól élt a lehetőséggel, több jó szerelése mellett a megszerzett labdákkal is rendre progresszív megoldásokat tudott húzni, jó forgatásain és indításain túl pedig csak centikre volt a gólszerzéstől: az első negyedóra végén egy remek bombát eresztett meg átlövésből, amelyet épp csak kitudott tornászni a léc alól a vendégek hálóőre, Heinrich Milán. Bravúros jelenet volt mindkét szereplő részéről, egyúttal jól szolgálta a közönség szórakozását, és azt is mutatta, hogy nem ijednek meg Kádár Mátéék a listavezetőtől sem.

Az utóbbi bajnokik után ez nem csak örömteli látvány volt, de komoly fegyvertény is lehet a bajnokság hajrájára, és a rivális, Gyirmót elleni meccsre fordulva, hiszen pár demoralizáló vereség után nem csak tartását találta meg újra a Kelen, de a játékát is. Dinamikus, nagy munkát végző, egységes, a labdával bátor és gólra törő futballt láthattunk Babinszky Bencééktől, és ugyan a hatékonyságon továbbra is javítaniuk kell a játékosoknak, de nyomokban már a szezon eleji, meglepetés sikereket arató Kelennek szurkolhatott a közönség.

Az 58. percben bekapott gól azon kevés jelenetek egyike volt, amikor a Kelen játékosok egy pillanatra kihagytak és rosszt döntést hoztak, ezt pedig az NBII-es tagságért küzdő Mosonmagyaróvár rögtön és kíméletlenül kihasználta. Nem mondható ez el ugyanakkor a hosszabbításban a vendégek számára megítélt büntetőről, hiszen az Egyed Botond szabálytalanságát követően befújt tizenegyest Kalmár Adrián bravúrral védte, így egészen az utolsó pillanatokig küzdhetett a pontszerzésért csapatunk.

A bravúr ugyanakkor nem jött össze, viszont az utóbbi fordulókkal ellentétben ezúttal jobb szájízzel nyilatkozhatott Harmati Tamás a mérkőzés után főként úgy, hogy a pályáról levonulva több szurkoló is tetszését fejezte ki a csapat teljesítményével kapcsolatban.

– Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a bravúr, de ugyanakkor büszke is vagyok a játékosaimra a teljesítményük miatt. Az eredmény ellenére ez egy olyan mérkőzés volt, amiből önbizalmat és hitet tudunk meríteni. Az egységünket és a hozzáállásunkat látva nagyon pozitív vagyok a következő mérkőzésekkel kapcsolatban, amiken hasonló szellemiségben lépünk majd pályára, mert így érhetjük el a bajnokság elején kitűzött célunkat!

Felnőtt férfi I. csapatunk legközelebb május 1-én, vasárnap 11:00 órás kezdéssel lép pályára idegenben a Gyirmót II. ellen a bajnokság 33. fordulójában.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata