fbpx
 

EgyébBoldog új idényt!

2020-09-03

Szeptember elsejével elindult a 2020/2021-es tanév, ezzel együtt pedig a Kelen is teljes kapacitáson folytatja működését, hiszen immár minden egyes utánpótláscsapata visszatért a pályára. Az évkezdés apropóján elnökünkkel, Andreas van den Akerrel beszélgettünk.

Újra a pályán, ismét együtt!

„A tanévet ezennel megnyitom!”

Hányszor, de hányszor hallhattuk ezt az elmúlt évek, sőt, évtizedek során. Nos, ha valamikor, most igazán örülhettünk annak, hogy elhangzott a fenti kijelentés, hiszen ez azt jelenti, hogy megkezdődött a 2020–2021-es „idény” a különböző oktatási intézményekben. S azokkal együtt a futballpályán is, hála az égnek! A (vírus)helyzet ugyanakkor mindannyiunk előtt ismert, egyelőre, amellett, hogy boldogsággal tölt el minket az újra benépesülő Kelen-sporttelep látványa, csak reménykedhetünk abban, hogy ez így is marad. A jó hír az, hogy a magunk módján tehetünk ezért.

„Nagyon örülök annak, hogy a csapataink edzenek, mi több, a legtöbb már pályára is lépett bajnoki vagy kupameccsen – kezdte évnyitóját Andreas van den Aker, egyesületünk elnöke. – Női és férfi felnőtt csapatunk remek felkészülésen van túl, ahogy a korosztályos együtteseink nagy része is. Bízom abban, hogy minden a normális kerékvágásban megy tovább. Azt azonban nem árt újra és újra leszögezni, hogy a koronajárvány nem múlt el. A legnagyobb tisztelettel kérek mindenkit, hogy ebben a helyzetben felelősségteljesen viselkedjen, a Kelen SC által megfogalmazatott kéréseket tartsa be. Ha egy játékos beteg, vagy annak érzi magát, ne jöjjön le a pályára. Tudom, hogy mindenki imád futballozni, hogy senki nem hagy ki szívesen egy edzést sem, de most jóval több forog kockán, mint egy-két edzés elmulasztása. Borzasztó lenne, ha hetekre be kellene zárnunk megint a sporttelepet…”

 

 

A lappangó vírushelyzet ellenére ugyanakkor már több fronton is beindult a sportélet, felnőtt női csapatunk például idén is az NBI-ben szerepel, és az a célja, hogy ez a következő szezonban is így legyen

No, de magáról a játékról, a futballról is essék szó! Annál is inkább, mert mind felnőtt, mint utánpótlás szinten optimistán vághat(ott) neki a szezonnak a Kelen.

„Már csak az illendőség okán is hadd kezdjem a nőkkel – tért a szakmára Andreas van den Aker. – Ők ugyebár bennmaradtak az NB I-ben, és a cél az előttünk álló idényben is ugyanez. Az élvonalbeli szereplést illetően csaknem egyévnyi tapasztalat van mögöttük, ráadásul látni a különbséget a tavalyi és a mostani teljesítményük között, ami bizakodással tölthet el bennünket. Daniela Medeiros Venturini és Geovana Cristina Dos Santos Alves személyében immár két brazil légiós is erősíti a csapatot, nem titkoltan azt várom, hogy a külföldi mentalitás segíti a magyar lányok előrelépését is. Mint említettem, a biztos bennmaradás a cél, tekintve, hogy a szakmai stáb és a keret rengeteget tesz a sikerért, erre reális esélyt látok. Azt viszont sajnálom, hogy Könczey Zsolt csapata az ősszel még Csepelen kénytelen a hazai meccseit játszani. A főlelátó építése hamarosan megkezdődik, de amíg nincs kész, addig felnőtt NB I-es mérkőzésnek nem adhatunk otthont. Arra ugyanakkor minden reményünk megvan, hogy tavasszal már valóban hazai környezetben léphetnek pályára a lányok. Ami pedig a fiúkat illeti, ismert, hogy miután a járvány miatt félbeszakadt az NB III-as bajnokság, az akkor utolsó helyen álló csapatunkat a Budapest-bajnokság első osztályába sorolták vissza. A cél ezek után mi más lenne, mint egyből visszajutni a harmadosztályba! Nem lesz egyszerű, már eddigi meccseken is nyilvánvalóvá vált, hogy mindenki száztíz százalékot ad ki ellenünk, de bíznunk kell magunkban. Annál is inkább, mert szerintem soha nem volt még ennyi jó képességű játékos a Kelen első csapatában, mint most. Bevallom, az is örömmel tölt el, hogy a »visszaléptetés« ellenére a mag együtt maradt, ami vezetőedzőnknek, Harmati Tamásnak is nagyban köszönhető. Két forduló már lement a bajnokságból, mi tagadás, jó ránézni a tabellára, hiszen első a Kelen. Hiszem, hogy az utolsó játéknap után is így fest majd a táblázat.”

Izgalomra a pályán kívül is van ok: a Double Pass cég segítségével a Magyar Labdarúgó-szövetség az ősszel országos szinten felmér 62 Bozsik-centrumot, köztük a Kelent. A tét nem kicsi: 30-35 egyesület kerülhet be a kiemelt akadémiák alatt működő Tehetségközpontok közé.

Több utánpótlás korosztályunk is országos szinten versenyez, U8-as zöld csapatunk például a legjobbakat felvonultató Dunamenti Ligába kapott meghívást

„Szeretnénk, naná, hogy szeretnénk bekerülni – szögezte le az elnök. – Óriási lépést jelente ez az életünkben. Tovább erősíthetnénk a szakmai vonalat, de közben megmaradhatnánk befogadó egyesületnek is. Szerencsére jó nevünk van, sok gyerek jön hozzánk a környékről, nemcsak lelkesek, ügyesek is. Az utánpótlásunk, úgy érzem, rendben van. A Zöld csapataink közül az U8-as, az U9-es, az U10-es és az U11-es egyaránt meghívót kapott a legjobbakat felvonultató Dunamenti Ligába, az U12-es és az U13-as a Kiemelt bajnokságban mutathatja meg magát, az U14-es és az U15-ös az NB II-nek megfelelő Regionális bajnokságban, míg az U16-os, az U17-es és az U19-es az NB III-ban bizonyíthat. A többi csapatunk pedig a Budapest-bajnokságban szerepel, így büszkén mondhatjuk, hogy országos szinten éppúgy jelen vagyunk, mint a főváros futballjában. Korábban utóbbi jellemezte a Kelent, aminek megvolt, sőt, a mai napig megvan a bája, de a fejlődésünket talán az is jelzi, hogy időközben átléptük a városhatárt.”

Aki viszont a Kelen-sporttelepre lép be, szembesülhet azzal, hogy gőzerővel zajlik a munka – a pályán kívül is. A centerpálya már kész, a gyep Wimbledont idézi, a játéktér mögött, illetve mellett kialakított füves terület pedig arra (is) jó, hogy a kisebb korosztályok tudjanak ott edzeni. A nézők ma még a center- és a középső pályát elválasztó lelátóról szurkolhatnak, de ha minden jól megy, már nem kell sokat várni arra, hogy átadják az impozáns, részben fedett tribünt – amelyre névre szóló székeket is lehet vásárolni.

Több mint negyven hely elkelt már, ezúton is köszönöm azoknak, akik ily módon is támogatják a klubot – mondta Andreas van den Aker. – Mivel négyszáz hely lesz a nézőtéren, még van hely, aki szeretne, akár most, akár a későbbiekben is segíthet minket azzal, hogy vesz széket. Természetesen örülnék annak, ha minden szék gazdára találna, de ha ebben a pillanatban kellene kívánnom valamit, az az lenne, hogy mindenki figyeljen és vigyázzon magára és a szeretteire. Mert első az egészség, és csak második a futball, azon belül is a Kelen. Bár ha végig tudjuk játszani a bajnokságot, reméljük, a Kelen is első lesz…”

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel