fbpx
 

FelnőttA minimális célt elértük

2022-04-04

Helyzetekkel tarkított mérkőzést játszott és hátrányból felállva pontot is szerzett a tabella ötödik Bicskei TC ellen felnőtt férfi I. csapatunk, amelynek a győzelemre is megvolt az esélye.

A két gólszerző egy képen

Egy nehezebb periódust, egészen pontosan három vereséget követően fogadta csapatunk hazai pályán a Bicskei TC együttesét, amelyet a visszavágás esélye fűtött, hiszen az őszi, Fejér megyei vendégjáték során Harmati Tamásék mind a három pontot megszerezték.

A szeptemberi odavágóra is egy hasonlóan rossz sorozat után érkezett a Kelen, akkor egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot egy 2-1-es győzelemmel zárt le csapatunk, amely hátrányból fordítva nyerte meg a meccset. Most vasárnap pedig minden adott volt ahhoz, hogy a történelem megismételje önmagát, hiszen olykor dominánsan játszott a Kelen, amely ennek ellenére hátrányba került, de gyorsan egalizált, majd büntetőt is elvégezhetett…

Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert már az első félidőben is több éles lövés zúdult a vendégek kapuja felé, amelyek mind magukban hordozták a gólveszélyt. Az első félidő első szakaszában Timári Norman veszélyeztetett kétszer is, egyszer távolabbról, egyszer pedig Lustyik Leventével remekül összejátszva egészen közelről, a vendégek kapuját őrző Szűcs Lajos, azonban mindkétszer védte a csapatkapitány próbálkozásait. Nem lett volna ugyanakkor esélye hárítani, ha a támadáshoz fellépő Simon Krisztián életerős bombája kaput talál a játékrész felénél: télen érkezett védőnk bal külsővel meglőtt bombájáról egészen az utolsó centiméterekig nem lehetett tudni, hogy beakad-e, végül épp csak elcsavarodott a pipa kapufa mellett.

Úgy tűnt, hogy a félidőt ennek megfelelően Kelen fölénnyel zárják a csapatok, azonban a játékrészt záró percekben kétszer is veszélyesen gurult el a labda Zima Ádám kapuja előtt: az egyikről épp csak lemaradtak a bicskei csatárok, a másik pedig már túljutott mindenkin, végül épp csak elkerülte a Kelen kaput. Így aztán nem csak egyenlő állásnál, de a helyzeteket tekintve is egyenlően teljesítve vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrész aztán rémálomszerűen kezdődött: egy bicskei bedobást követően a Kelen tizenhatosának előterébe került a labda, amelyet Kertai Dániel igyekezett tisztázni, felszabadításába azonban belenyúlt egy vendégjátékos, a labda pedig az NBI csapatait szinte végigfutballozó, korábbi bajnok, kupagyőztes és egyszeres válogatott Bori Gábor elé került, aki átrúgta azt Zima Ádám fölött, ezzel megszerezte a vezetést a vendégeknek. Harmati Tamás csapata azonban nem roppant meg a 46. percben szerzett távoli góltól, és szép fokozatosan kezébe vette az irányítást, még ha a meccs délelőttjén még hófödte pálya talaja nem is kedvezett a folyamatos játéknak. A 61. percben meg is lett az eredménye a Kelen nyomásának, és Timári Norman egy kipattanó labdából egalizált, majd csupán percekkel később az épp becserélt Borbély Bence ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, aminek eredményeként büntetőhöz jutott a Kelen.

Dobai János játékvezető a büntetőpontra mutat

Úgy tűnt tehát, hogy az őszi forgatókönyv a most vasárnapi meccsre is érvényes, és a szezon utolsó tíz mérkőzésére fordulva fontos és értékes győzelmet arathat a Kelen. A vendég Bicske csapata ugyanis nem csak helyezése miatt lehetett volna nagy skalp, hanem mert a szezonban eddig mindhárom dobogós csapattól, így a Veszprémtől, a Mosonmagyaróvártól és a BVSC-től is vett már el pontokat, a listavezető zuglóiak ellen például nyerni is tudott. A büntetőhöz az eddig ilyen helyzetből klubunknál száz százalékos mutatóval rendelkező Lustyik Levente állt, lövését azonban védte a vendégek hálóőre. A kihagyott lehetőség aztán kifejezetten élessé tette a meccset, és az egymás hibáiból remekül élő csapatok több veszélyhelyzetet is teremtettek a kapuk előtt. Gól azonban végül egyikből sem lett, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó, amely Harmati Tamás szerint kettős értékelést kíván.

– A mérkőzés értékelését két részre bontanám. Az első mindenképpen pozitív, mert egy jóval előkelőbb helyen álló csapat ellen játszottunk egy jó mérkőzést, ahol végig, minimum egyenrangú ellenfelei voltunk a Bicskének. Ez mindenképpen önbizalmat kell adjon a csapatnak a bajnokság hajrájára! Másfelől ismét maradhat bennünk némi hiányérzet, mert bár mindkét csapat megszerezhette volna a második gólját, de a legközelebb ehhez mi álltunk, sajnos azonban nem tudtuk értékesíteni a büntetőnket. A lényeg, hogy a minimális célkitűzést teljesítettük, de többre lesz szükségünk a következő mérkőzéseken!

Csapatunk legközelebb április 10-én, vasárnap a Puskás Akadémia II. csapata ellen lép pályára Felcsúton a bajnokság 29. fordulójában.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata