fbpx
 

Akár bravúr is lehetett volna

2022.08.16.

Megérdemelt győzelmet aratott felnőtt férfi csapatunk ellen a házigazda III. Kerületi TVE, ugyanakkor Bordán Csaba fiai háromgólos hátrányban sem adták fel, és egészen a lefújásig volt esélyük a pontszerzésre.

 

Borbély Bence volt kíméletlen a tizenhatoson belül, ezzel a Kelen egészen közel került a bravúrhoz

Örök igazság, hogy egy futballmérkőzés legalább kilencven percig tart, miként az is, hogy nem feltétlen az esélyesebb csapat gyűjti be a három pontot és nagy öröm, hogy Kelen szurkolóként mindkét tétel végig tűzben tartotta a Kalap utcába kilátogató nézőket, hiszen az Aczél Zoltán vezette és korábbi magyar bajnok labdarúgókat is felvonultató III. Kerületi TVE ellen egészen a hármas sípszóig versenyben volt az országos szinttel csak az utóbbi években ismerkedő Kelen.

Vasárnap a tavaly még másodosztálybeli TVE pályájára látogatott az NBIII. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában felnőtt férfi csapatunk, amely két győzelmet követően ismét egy bravúros eredményre készült, noha előre is számolni lehetett azzal, hogy a három találkozó közül talán a legnehezebbet vívja meg óbudai ellenfelével. A budai labdarúgás egyik – ha nem a – legjelentősebb klubjánál ugyanis nem csak hagyományosan jó minőségű labdarúgókat foglalkoztatnak, de olyan edzőket képesek magukhoz csábítani, mint a korábbi magyar bajnok és szövetségi kapitány Pintér Attila, vagy az ő helyét nyáron átvevő, és szintén élvonalbeli szakmai múlttal rendelkező Aczél Zoltán. Emellett nem csak a kispadon, de a pályán is olyan futballistákkal találkozhattak Kertai Dánielék vasárnap, mint például a Videotonnal kétszeres bajnok, és a találkozó első gólját szerző Fejes András, vagy épp az NBI. csapatait szinte végigjáró, szintén magyar bajnok Barczi Dávid.

Csapatkapitányok kézfogója, Barczi Dávid és Kertai Dániel, háttérben a Ferencvárossal korábban magyar bajnoki bronzérmes Kulcsár Dávid szintén a Kerület mezében

Ennek megfelelően nem is ki-ki mérkőzésről volt szó vasárnap, hiszen az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött a találkozó, és ugyan olykor a Kelen is tudott zavart okozni az ellenfél kapuja előtt, a hazaiak magabiztosan kezdték a találkozót és fél óra játékot követően már 2-0-ra vezettek. A különbség kitartott egészen a szünetig, így kétgólos hátrányban vonult pihenőre a Kelen. Onnan viszont már teljesen más mentalitással érkezett vissza a Bordán Csaba vezette együttes, amely az első két fordulóban megismert bátor játékfelfogásával lépett újra a gyepre, és az új erőre kapott csapat a kétgólos hátrány ellenére is felnőtt játékban a vendéglátókhoz. Azért is volt ez igazán örömteli, mert ahogy elkezdődött a második játékrész, a 49. percben újabb gólt kapott csapatunk, így már egy lélektanilag is nehezen kezelhető hátrányt kellett ledolgoznia, mégis tartotta magát elhatározásához, és becsülettel ment előre.

A bátrabb játéknak meg is lett az eredménye, a 69. percben Rétyi Tamás kapufáról kipattanó lövését a félidőben pályára lépő Oláh László lőtte közelről a kapuba, majd tizenkét perccel később Borbély Bence tört be kíméletlenül a büntetőterületre és használta ki helyzetét, így az utolsó tíz percre egygólosra olvadt a különbség, a Kelen pedig már a pontszerzésért hajtott. A nagy feltámadás aztán végül nem jött össze, noha több kavarodás is kialakult a hazaiak tizenhatosán belül, amiből még remélhetett találatot a Kelen-tábor, maradt a 3-2-es állás, és ezzel együtt a hazai győzelem.

Volt tehát tartása csapatunknak, amely mentalitásával nem csak a Kelen szurkolóknak szerzett örömet, de a meccsre kilátogató közel 500 fős publikum számára is izgalmassá, élvezetessé tette a találkozót. A mérkőzést követően a Kelen vezetőedzője, Bordán Csaba értékelt honlapunknak.

– Nem kérdés, hogy megérdemelten nyert a III. Kerület, mert jó játékosai vannak és a szakmai munka is kiváló. Ezt a mérkőzés nagy részében realizálni is tudta. Mi, az első rúgott gólunkig túlságosan defenzíven, mélyen védekezve játszottunk, és a labdát sem tudtuk minőségben megtartani, csak egy-két veszélyes kontrát tudtunk vezetni. Az első rúgott gólunk után viszont feljebb és bátrabban védekeztünk előre, és a labdabirtoklásunk is feljavult. Ennek köszönhetően megrúgtuk a második gólunkat is, amivel visszajöttünk a mérkőzésbe. A végén, kis szerencsével akár pontot is tudtunk volna szerezni. A további eredményességünk érdekében, az eddig ránk jellemző, de most csak a II. félidőben mutatott bátor játékfelfogást és jó mentalitást kell tovább vinnünk a következő bajnoki mérkőzésekre! 

A második félidei, bátor játékfelfogást legközelebb a szezon első hazai rendezésű meccsén vihetik ki a pályára Kertai Dánielék, akik augusztus 17-én, szerdán 11:00-ás kezdéssel a Puskás Akadémia II. csapatát látják vendégül ideiglenes hazai pályánkon, a csepeli Weiss Manfréd út 5-7. alatt található Szabadkikötő SE sporttelepen.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata