fbpx
 

Ez a klub olyan, mint egy kis ékszerdoboz

2020.08.03.

Visszatért klubunkhoz a bajnoki és kupa arannyal, valamint feljutással fémjelzett tavalyi szezon egyik kulcsembere, a korábbi utánpótlás válogatott Timári Norman.  

Ismét együtt dolgozhat Harmati Tamással a nagy visszatérő, Timári Norman

Ismét a Kelen futballistája Timári Norman, aki húsz éves kora ellenére már a negyedik szezonját kezdi meg a felnőtt futballban, amelyben jelentős NBIII-as tapasztalat mellett közel ezer percnyi NBII-es rutint is szerzett. A Puskás Akadémiánál többek közt Harmati Tamás keze alatt nevelkedő játékos egy rövid időszakra már állt klubunk alkalmazásában, az a félszezon ráadásul egészen különlegesre sikerült, úgyhogy nem meglepő, mégis szívmelengető volt, ahogy széles mosollyal az arcán érkezett meg harmadik nyári szerzeményünk az interjúra. 

– Kár is lenne tagadni, hogy örömmel tértem vissza, hiszen tudom, hogy milyen szakmai munka folyik itt, ismerem a keretet, élem nagyon az itteni hangulatot, úgyhogy tudom, mire számíthatok és épp ezért elég motivált vagyok. Az új srácokat is ismerem valamennyire és ugyan csapatként még nem láttam meccsen együttműködni a fiúkat, de az már most nyilvánvaló, hogy egyénileg sokkal jobb kvalitású játékosokról van szó, mint amit az osztály mutat. Régebben, még a Puskás Akadémia NBIII-as csapatában is játszottam többükkel, ami az összeérésben nagy segítségünkre lesz, hiszen nem a nulláról kell egymást megismernünk, van már fogalmunk arról, hogy mik a másik erősségei, és esetlegesen mik azok a gyengeségei, amit csapatmunkával tudunk majd eltüntetni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Ayrton de Oliveria és Kertai Dániel érkezésével egy az utánpótlásban nagyon sikeres korosztály magja állt újra össze a Kelennél. Az említett ’97-esekhez képest Norman ugyan három évvel fiatalabb, de a felcsútiak NBIII-as csapatában volt már lehetősége együtt futballozni a klubunkhoz érkezett Puskásosokkal.

– Ezt a tényt, hogy remek képességű játékosok gyűltek össze most a Kelennél, ráadásul sokan már régről ismerik egymást ki kell használnunk, mert az nyilvánvaló, hogy ennek a klubnak céljai vannak. Nem akarok elrugaszkodni a valóságtól, de ha ez már egy összeért keret lenne, akkor nem lenne gondja a csapatnak azzal, hogy az NBIII-as bajnokság tabellájának első felében zárjon. Persze a bennünk lévő potenciált ki is kell bontakoztatni, ehhez a feladathoz viszont nagyon jól passzol Harmati Tamás személye. Úgyhogy lehet bátran tervezgetni, én magam is hosszabb távú együttműködésben gondolkodom a Kelennel, mint legutóbb.

Biztos lábú ítéletvégrehajtó: Norman a Budapest Kupa elődöntőjében, majd a fináléban is berúgta tavaly a maga tizenegyesét

A legutóbb itt azt a 2018/2019-es tavaszi félszezont jelenti, amikor Norman nem titkoltan azzal a céllal érkezett klubunkhoz az NBII-es Ceglédtől, hogy egyéni fejlődésére koncentrálhasson. A terv nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a 11 bajnoki mérkőzésen szerzett 9 gólja nagyban elősegítette azt, hogy a bajnokság élén végezzen a Harmati csapat, aztán a Békéscsaba elleni osztályozó mindkét mérkőzésén betaláló játékos a Budapest Kupa döntőjében is értékesítette a maga büntetőjét, így a bajnoki arany, a Budapest Kupa győzelem és a feljutás mellé gólokban gazdag félszezonnal keltette fel újra a másodosztályú klubok érdeklődését. Tavaly nyáron a Tiszakécske csapott le rá, azonban a Duna Aszfaltnál nem jöttek be a számításai, de ahelyett, hogy arról beszélt volna, hogy mi hibádzott az ő közös történetükben, inkább arról mesélt honlapunknak, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy minden porcikájával a futballra koncentrálhasson, hogy igazán megélhesse a focit.

– Célok kellenek, jó szakmai munka, és egy jó közösség. Ha ez „blaszegy”, akkor „blaszegy”, de ha ezek a tényezők mind adottak, márpedig a Kelennél ez nem is kérdés, akkor ez a negyedosztály sem lesz sokáig negyedosztály. Kelenvölgy, és itt benne ez a klub olyan, mint egy kis ékszerdoboz. Ilyet a Puskás Akadémián kívül csak itt tapasztaltam, hogy ilyen szeretettel, odaadással és alázattal dolgoznak.

Ebben a párhuzamban komoly szerepe lehet a klubunknál szakmai igazgatóként dolgozó Harmati Tamásnak, aki a 2014-ben kezdődő Puskásos éveiben az U13-U15-ös korosztályok szekcióvezetőjeként alakított ki hasonló értékrendet, egyúttal edzője is volt a kezdő szezonjában 21 meccsen 35 gólt szerző Normannak.

– Már a visszatérés első napján jó érzéssel léptem be a sporttelepre, remélem, minél hamarabb betudok majd illeszkedni a megújult csapatba, szeretném mindenkivel megtalálni a közös hangot a pályán és azon kívül is, szeretném elfogadtatni magamat és alázatosan beállni a sorba, úgy végezni a munkát – mint ahogy azt tettem eddig. Könnyebbség közben, hogy ez első látásra nem is tűnik majd nehéznek, mert jó közösségbe érkeztem, ráadásul amikor Harmati Tomi bával dolgoztam együtt akár az utánpótlásban, akár a felnőtt fociban, eddig mindig bajnoki aranyat ünnepelhettünk a végén. Azon leszek, hogy idén se szakadjon meg ez a sorozat.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán, YouTube

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata