fbpx
 

FelnőttKupadöntőben a Kelen!

2021-04-29

A 2019-es, győzelemmel záruló sorozatot követően idén újra Budapest Kupa döntőbe jutott a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen, amely 3-0-ra nyert a szerdai elődöntőben.

Újra ilyen élményért futballozhat jövő hét szerdán a Kelen

Kelen SC – Fővárosi Vízművek SK 3:0 (0:0) – Budapest Kupa elődöntő
2021.04.28., szerda 17:00, Kelen SC Sporttelep

G.: Timári N. (62’), Rőthy M. (75’), Koós B. (82’)

S.: Timári N. (40’), Kádár M. (50’), Koós B. (80’), Wild T. (87’), György K. (93’)

P.: –

Összeállítás: Zima Á. – Módly M., Egyed B. (Balogh T. 79’), Takács B. (Erdei A. 68’) – Wild T., Ayrton, Rőthy M., Kádár M. – Timári N. (Koós B. 72’), Balogh B. (György K. 84’), Soós D. (Pintér B. 68’)

Cserék: Monori M., Koós B., Erdei A., Pintér B., Balogh T., György K., Béres D.

Jó úton halad afelé a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen, hogy megismételje a 2019-es, bravúros évzárást, amikor a bajnoki arany mellett a Budapest Kupában is a dobogó tetejére állhatott, később pedig feljutást is ünnepelhetett, jelenleg ugyanis magabiztosan vezeti a BLSZ I. osztályát hat fordulóval a zárás előtt, a Vízművek elleni szerdai győzelmével pedig bejutott a Budapest Kupa döntőjébe. Mindkét versenysorozatban a Csepel FC klubunk legnagyobb kihívója, amely ellen a bajnokságban május 19-én, a kupadöntőben pedig május 5-én meccsel a Harmati csapat. Utóbbi találkozó az egyszer már szerencsét hozó Budafoki MTE stadionjában kerül majd megrendezésre, egyelőre azonban nem biztos, hogy szurkolók, vagy zárt kapuk előtt…

Mielőtt azonban előretekintünk, érdemes visszanézni, mi is történt a szerdai kupaelődöntőben. Szerdán ugyanis hazai pályán azt a Vízműveket fogadta felnőtt férfi csapatunk, amelyik a Kelen után a legtöbb találatot szerezte a bajnokságban, a meccsenként lőtt közel három góljuk pedig baljós előjel lehetett volna, de a Kelen állta a sarat. A gól nélküli első játékrészt követően aztán egy egészen más szellemiségben futballozó Kelen jött ki a pályára a második félidőre, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket.

– Izgulhattam volna, hogy a kezdetben kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és a vendégek szereznek gólt, de azt láttam a srácokon, hogy ezen a meccsen, főleg a második félidőben egyértelműen mi irányítunk, és meg kell lennie a győzelemnek – mesélte erről a 72. percben pályára lépő Koós Bálint. – Aztán jött a szokásos első gól, ismét Timári Norman főszereplésével, ami mindig nagyon fontos. Örülök, hogy a hét eleji koronavírus elleni oltásom ellenére én is pályára léphettem, és gólt is szereztem, bár egészen más volt így a kupaelődöntő, mint amikor nézők előtt tettük meg az utolsó előtti lépést a kupaarany felé.

 

Egy pacsi, két játékos, és nyolc kupagól egy képen

Valóban érdekes a Koós Bálint által említett “szokásos első gól”, és statisztikailag is kimutatható, hogy Timári Norman nem csak sok gólt szerez, de rendre fontosak is ezek a találatok, hiszen a bajnokságban kilenc alkalommal is ő szerezte csapatunk első gólját, míg a Budapest Kupa négy fordulójából a legutóbbi három meccsen. A 2019-es kupagyőzelem során is főszereplő, és a nyáron klubunkhoz visszaérkezett tehetség egy gól híján továbbra is tartja, hogy átlagosan minden találkozón beköszönjön (23/24), miközben alig akad olyan ellenfél, akinek nem zörgette meg a hálóját.

Volt a kupaelődöntőben az említettek mellett még egy gólszerző, aki viszont ritkábban iratkozik fel a lőlapra, így nem is tudta palástolni, hogy mekkora élmény volt neki, hogy kapuba talált.

– A szezonban már harmadszor találtam be, mindháromszor fejesből, de bárhogy is esett volna, védekező játékosként gólt szerezni mindig különös élmény – kezdte a Kelen csapatkapitánya, Rőthy Martin. –  Érdekes, hogy a 2019-es sorozathoz hasonlóan ezúttal is a két bajnokesélyes csapat jutott be a döntőbe, jó előjel viszont, hogy a mostani sorozatban csak egyszer kényszerültünk tizenegyes párbajra, a többi fordulóból magabiztosan mentünk tovább. Két éve a Kelen-család óriási hangulatot teremtett, még ma is beleborzongok, úgyhogy nagy öröm lenne, ha most is velünk tarthatnának a kupadöntőbe, aztán ha minden jól alakul, közösen ünnepelhetnénk a kupagyőzelmet. 

A kapitány mellett természetesen a vezetőedző is megszólalt a mérkőzést követően, Harmati Tamás érthetően büszke volt a játékosaira. 

– Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, minden játékosom teljesítményére nagyon büszke vagyok. Fontos pillanatban érkezett ez a mérkőzés és kiválóan sikerült reagálnunk rá. Mindenki bizonyította, hogy számíthatunk rá, akár az első perctől, akár a második félidőben, csereként beszállva. Végig egységesek voltunk és nagyon céltudatosak, jól használtuk az erényeinket. Külön öröm, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést egy olyan csapat ellen, akik a 2. legtöbb gólt szerezték a bajnokságban és akik kifejezetten erősek a támadásokban. Bejutottunk a Budapest Kupa döntőjébe, de ezzel csak a szombati bajnoki mérkőzés után foglalkozunk, jelen pillanatban most az Építők elleni mérkőzés a legfontosabb számunkra!

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel