fbpx
 

FelnőttKilencgólos győzelem

2021-03-08

Az ifista kora óta klubunkhoz tartozó Koós Bálint négy gólpasszal járult hozzá a felnőtt Kelen kiütéses hétvégi győzelméhez.

Koós Bálint robog a szélen egy korábbi mérkőzésen

Kelen SC – Csep-Gól FC 9:0 (3:0) – BLSZ I. – 18. forduló
2021.03.06., szombat 15:00, Sport 11

G.: Timári N. (27’,68’), Soós D. (35’,47’), György K. (54’,67’), Balogh B. (73’,75’), Rőthy M. (42’)

S.: –

P.: –

Összeállítás: Zima Á. (Monori M. 61’) – Wild T., Rőthy M., Egyed B. (Takács B. 61’) – Koós B. (Szabó B 61’), Ayrton (Megyesi T. 46’), Erdei A., Kádár M. (György K. 46’) – Timári N., Balogh B., Soós D.

Cserék: Monori M., György K., Szabó B., Megyesi T., Takács B.

Koós Bálint ifista kora óta a Kelen SC játékstílusában futballozik, a felnőtt csapat tagjaként pedig már sokadjára adja jelét annak a most 22 éves szélső, hogy példásan kitanulta, milyen focival igyekszik sikerekre törni a klub. A 2014 óta Kelen-játékos Koós Bálint a Csep-Gól elleni, 9-0-ra végződő bajnokin az ötödik gólig volt a pályán, melyekből négyet is ő készített elő.

– Tudtam, hogy mit vár el tőlem Tomibá, az alapján készültem a meccsre és a kezdés előtt végig vettem fejben még egyszer, hogy hol kérhetem el a labdát, vagy hogy honnan lesz lehetőségem veszélyt teremteni a kapu előtt, és valahogy oda jutottam már a kezdő sípszó előtt, hogy ezen a meccsen én adok két gólpasszt. Azt nem tudtam, hogy félidőnként kettőt, de ennek azért jobban örülök.

Harmati Tamás a Kelen játékstílusát egyik legjobban ismerő labdarúgójaként jellemezte a szélsőt, aki a legutóbbi bajnokin csereként is kiemelkedőt nyújtott, ezúttal pedig bő egy órát töltött kezdőként a pályán.

– Jellemzően az a szerepem és feladatom, hogy a meccs záró harmadában pályára lépve új lendületet hozzak a mérkőzésbe, és a hajrára fordulva tudjak meghatározó játékos lenni – folytatta Koós Bálint. – Most ez megcserélődött és nagy öröm, hogy szépen összejöttek a dolgok. Már az első perctől kezdve beszorítottuk őket, szerettük volna mielőbb eldönteni ezt a mérkőzést, és bár az ellenfél hátul egy ötös lánccal, és előtte is egy zárt formációban védekezett, nagyon ült az egész héten gyakorolt taktikánk, jól széthúztuk a mezőnyt, és nekem is rengeteg helyem nyílt a támadások segítéséhez. A vonal mellett szerepeltem a jobb oldalon, ahonnan hatalmas területet bejátszhattam nagyobb ellenállás nélkül, ha pedig mégis az én utamat igyekezett zárni az ellenfél, akkor a belső védőink léptek fel bátran és jól is, egészen a támadó harmadba cipelve a labdát. Jó azt mindig megélni, amikor ennyire jól működik az, amit évek óta gyakorolsz.

Eközben nem csak belülről, de a pálya mellől is úgy látszott, hogy a felnőtt Kelen győzelméhez nem férhet kétség.

– A mai napon a két csapat között nagy volt a különbség minden szempontból, de biztos vagyok benne, hogy a Budapest Kupában jóval szorosabb mérkőzést fogunk játszani – kezdte a vezetőedző, Harmati Tamás. – Dicséret illeti a vendégeket, mert végig nagyon sportszerűen játszottak. A saját játékosaimnak pedig gratulálok a győzelemhez, és nagyon örülök, hogy jó hozzáállással futballoztunk és nem jellemezte a játékunkat felesleges labdaérintés és egyénieskedés.

Felnőtt férfi I. csapatunk legközelebb március 13-án szombaton, játszik a bajnokságban, Koós Bálinték a tabellán harmadik Pénzügyőr vendégei lesznek.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán  

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel