fbpx

Töltés

 

FelnőttKezünkben tartottuk a sorsunk

2021-05-21

A küzdelem dominált a Kelen-Csepel bajnoki rangadón, ahol több büntetőgyanús szituációból csak egy után következett tizenegyes, azt azonban Zima Ádám védte bravúrral a végül gól nélkül zárult találkozón.

A kivédett büntetővel Zima Ádám lett a meccs hőse

Kelen SC – Csepel FC 0:0 – BLSZ I. 24. forduló
2021.05.19. 18:00 Kelen SC Sporttelep

G.:

S.: Zima Á. (57’)

P.:

Összeállítás: Zima – Wild, Módly, Rőthy, Egyed, Kádár, Ayrton, Pintér, Koós, Erdei, Soós.

Cserék: Monori, Takács, Balogh T., György, Béres

Szerda koraeste a BLSZ I. jelenleg két legjobb csapata, a listavezető Kelen, és a vesztett pontokat tekintve mindössze egy egységgel lemaradó Csepel csapott össze a Hunyadi Mátyás úton, ahol 350 szurkoló bátorította a csapatokat. A hazai és vendég szurkolók mellett több semleges néző is megjelent a kelenvölgyi sporttelepen annak ellenére, hogy az egész napos felhőszakadás után a mérkőzés alatt is állandóan szemerkélt az eső, így valódi futballhangulat uralkodott a Kelen pályán.

A két csapat legutóbbi összecsapásait a szélsőséges időjárási körülmények határozzák meg, és az a fajta óvatos harc, ami nagy téttel járó mérkőzéseket jellemzi. Ilyen volt a május 5-i Budapest Kupa döntő, és a 24. fordulóból elmaradt találkozó szerdai pótlása is, ami ugyan csak közvetetten, de az NBIII-ba való feljutás lehetőségéről döntött.

Meccshangulat a Kelen pályán

Ennek megfelelően türelmes játékkal indult a találkozó, amely aztán hamar más sebességet hozott, és vele együtt egyre több technikai hibát és faultot. A körülmények miatt nehézkesnek tűnő kis játékokat Pintér Bence tért ölelő indításokkal igyekezett kiváltani, a szűrő tűpontos labdáinak címzettjei pedig rendre egy az egy elleni szituációkban találták magukat, és igyekeztek is élni a lehetőségekkel, amik a legtöbb veszélyt hordozták magukban az első félidőben. Igaz volt ez a gyors léptű szélsők elfutásaira, illetve arra is, hogy több szabadrúgást is ilyen szituációk után kapott meg a Kelen az ellenfél térfelén. Az, hogy Koós Bálint zsinórban háromszor is szabálytalanul ütközött két fejjel magasabb védőjével – legalábbis a játékvezető ítélete szerint – jelzi, hogy az elszántság dominált a folyamatos játék helyett.

A második félidőben aztán már többet kockáztattak a csapatok, és mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, mígnem egy óra elteltével büntetőhöz jutott a vendég csapat. Kiss Gergő sípja az első félidőben kétszer is néma maradt egy kézzel blokkolt lövés, és egy elkésett belépő után, Zima Ádám esetében azonban egyértelműnek látta a szituációt. Kapusunk a Kelen-szurkolók támogató moraja közepette várta, ahogy az ellenfél támadója nekifut a labdának, majd rögtön javította hibáját, és remekül leérve a jobb alsó sarokba, magabiztosan hárította a tizenegyest.

A védés pedig megalapozta az utolsó fél óra hangulatát, amely során a Csepel egy-egy kisebb és komolyabb helyzetig, a Kelen pedig egészen ziccerig jutott, végül azonban egyikből sem született gól. Erdei András jó kombináció után tiszta gólhelyzetben durrantott fölé, Soós Dávid kétszer is remekül érkezett a rövidre, labdái azonban nem találtak utat a kapuba, míg Rőthy Martin remek fejese centikkel kerülte el az ellenfél kapuját. Az egyre fáradó csapatok végül gól nélküli döntetlent játszottak, így az utolsó két fordulóra is nyílt maradt a bajnokság.

– Szerintem olyan mérkőzés volt, amilyenre számítani lehetettkezdte értékelését Harmati Tamás. – Papíron a két legjobb csapat találkozott egymással, így nagyon örültem annak, hogy a kezdeményezést viszonylag korán magunkhoz tudtuk venni. Azt gondolom, hogy az első félidőben jól játszottunk és volt egy-két olyan lehetőségünk, amely nyomán elég közel jártunk a gólhoz. A második félidőben egy kicsit nyíltabb volt a játék. A Csepelnek is fontos volt, hogy megszerezze a győzelmet, így több lehetőségünk maradt a kontrákra. Megvolt a lehetőségünk ahhoz, hogy ezt a három pontot megszerezzük, de annak tudatában, hogy ismét egy büntetőhöz jutott a Csepel, nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. A lényeg az, hogy a mérkőzés után is a saját kezünkben van a sorsunk. Azon fogunk dolgozni, hogy a következő egy hétben meg is szerezzük azt, amit egész évben célul tűztünk ki magunknak.

Csapatunk legközelebb szombaton 18:00-tól a Budai II. László Stadionban a REAC vendége lesz.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán
Videó: B.D.

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel