fbpx
 

Izgalmas évzárás

2022.10.29.

Egy kiváltképp megterhelő sorozat végén értékes pontszerzéssel, és kupa továbbjutással állt talpra felnőtt női, élvonalbeli csapatunk, amely szombaton az MTK ellen még nem számít esélyesnek, ugyanakkor a 2022-es év további három mérkőzésén rengeteget tehet a bennmaradásért.

A nyáron élvonalba feljutott felnőtt női csapatunk remekül kezdte a Simple Női Liga NBI. küzdelmeit a szezonban, hiszen az első három fordulóban hat pontot zsebelt be, ezzel pedig megágyazott annak, hogy reális esélye legyen bennmaradni az országos elsőosztályban. Kun István együttese jelenleg is a középmezőny tagja annak ellenére is, hogy a 4. és a 7. forduló között zsinórban négy vereséget szenvedett és gólt sem rúgott. Fontos megjegyezni, hogy az ellenfeleink ezeken a találkozókon a magyar női labdarúgás utóbbi éveinek fellegvárai, de legalábbis kulcsbázisai voltak, így a Ferencváros, a Diósgyőr, a Győr és a Felcsút. A demoralizáló sorozatból aztán az Astra elleni pontszerzéssel, és az Azul Verde elleni kupa továbbjutással kapaszkodott ki és állt talpra a csapat, amelyre három plusz egy nagyon fontos mérkőzés vár még idén.

Azért három plusz egy, mert egy olyan új szereplője a női futballnak, mint a Kelen, amely még nem tekint vissza egy évtizedes múltra sem, és amely idén csupán harmadjára képviselteti magát az ország legjobbjai között, úgy biztosíthatja állandó fejlődését, ha két lábbal a földön jár, és saját munkája gyümölcseként halad előre, nem pedig más, nagy sikerű klubokat vakon követve. Röviden összegezve: valós önértékeléssel rendelkező csapatunk pontosan tudja, hogy kikkel szemben milyen esélye van, és milyen eredményre van szüksége ahhoz, hogy célját, a bennmaradást biztosítani tudja, egyúttal azt is tudja, hogy mely csapatok ellen játszhat teljesen felszabadultan, tehermentesen, az esélytelenek nyugalmával – a szombati MTK elleni találkozó pedig épp ilyen. Ez nem azt jelenti, hogy nem tesznek meg mindent a lányok a győzelemért, csupán azt, hogy nem dőlnek a kardjukba, ha a sokszoros bajnok, és jelenleg második helyezett kék-fehérek ellen nem jön össze a bravúr. Aztán persze ki tudja – a futball kiszámíthatatlan…

Ugyanakkor a szezonban a most hétvégi mellett vár rájuk még három olyan találkozó, amelyeken egyértelműen van pontszerzési sőt, akár győzelmi esélye a lányoknak, akik nagyon tudatosan készülnek ezekre a találkozókra. Így november 5-én, szombaton egy közvetlen riválist, az utóbbi években többször is nagy ellenfélnek számító Szegedet fogadja klubunk hazai pályán, november 20-án, vasárnap a jelenleg sereghajtó Újpest ellen mérkőzik meg idegenben, míg november 26-án, szombaton a szezon számunkra nyitómérkőzésén kétgólos győzelmet arató Haladás ellen igyekszik visszavágni Kun István együttese, amely jelenleg két pozícióval előzi meg a szombathelyieket a tabellán.

Felnőtt női csapatunk vezetőedzője a ránk váró mérkőzésekről is szót ejtett, akárcsak a legfrissebb élményről, az Azul Verde elleni kupasikerről. 

– Az Azul Verde ellen egy nagyon nehéz meccset játszottunk. Az ellenfelünk tökéletes kupa tervvel állt elő: gyors gólt rúgni, aztán visszaállni kontrázni. Így is kezdték a meccset, már a 6. percben betaláltak, aztán viszont annyira belelendültek, hogy utána sem lassítottak: két gyors gól után még jobb visszaállni kontrázni. Meg is szerezték a második találatukat, azonban a játékvezető érvénytelenítette azt. Erős kezdés volt ez nekünk, de jól reagáltunk, és az első félidő zárásaként mi is szereztünk egy meg nem adott gólt. A szünet után aztán más sebességen kezdtünk el játszani, amivel már nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Két érvénytelen és három érvényes gólt szereztünk, ezzel összejött a győzelem és a továbbjutás is. A kupa továbbjutás és az azt megelőző, Astra elleni pontszerzés új lendületet ad a csapatnak az ősszel hátralévő négy mérkőzésre, amelyek nagyon fontosak lesznek a számunkra. Bizakodva és felkészülten várjuk ezeket a találkozókat, jelen álláspont szerint már a Kelen pályán, valóban hazai környezetben játszva a meccseinket.”

Való igaz, aki járt mostanában a Kelen pályán láthatta, hogy javában épül a centerpálya új lelátója, amely ideális esetben elkészül a fent említett mérkőzésekre, így a csepeli albérlet után a tervek szerint ismét a Hunyadi Mátyás úton rendezheti meg klubunk a felnőtt hazai mérkőzéseit. Szurkoljunk minél többen a lányoknak a helyszínen!

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata