fbpx
 

Győzelem a kelenvölgyi nagyszínpadon

2022.11.09.

Első ízben rendeztek klubunk sporttelepén felnőtt élvonalbeli labdarúgó mérkőzést, a Kun István vezette női Kelen pedig rögtön egy nagyon fontos győzelemmel járult hozzá, hogy a Hunyadi Mátyás úti Kelen pálya győzelemmel debütáljon elsőosztályú meccshelyszínként – VIDEÓ!

A Kelen SC sporttelepének első élvonalbeli gólöröme: NBI-es lányaink Bernhardt Barbara találatának örülnek, amely végül a remek egységben védekező csapat munkája eredményeként győzelmet is ért

Egy kalkulálhatóan nagy kihívást jelentő sorozat végén nem rég talpra állt, majd a legutóbbi hétvégén nagyon fontos győzelmet aratott a Simple Női Liga NBI-ben szereplő felnőtt női Kelen, amely a 10. fordulóban a klubunkat korábban két helyezéssel és három ponttal megelőző szegedieket, a KÉSZ-Szent Mihály csapatát múlta felül az őskelenes Bernhardt Barbara góljával. A csapatszinten is nagyon komoly teljesítmény nyújtó lányok által szerzett győzelem azt is jelenti, hogy Kun Istvánék megelőzték a Csongrád-Csanád megyeieket.

Természetesen első sorban a rangadón szerzett három pont adott okot az ünnepre, de fontos része volt a győzelemnek az is, hogy hosszú idő után végre valóban hazai pályán, a kelenvölgyi Hunyadi Mátyás úton léphettek pályára lányaink. A szövetség előírásai alapján ugyanis minden általuk szervezett bajnokságnak vannak bemeneti követelményei, így a női NBI-ben többek közt fedett lelátóval kell rendelkeznie a rendező sporttelepnek. Akik kint voltak a mérkőzésen láthatták, hogy ugyan előrehaladott állapotban van centerpályánk új lelátója, de egyelőre funkcióját még nem tudja ellátni, ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei a jelenlegi gazdasági helyzetet is figyelembe véve előremutató, és klubunk számára valódi segítséget jelentő döntést hoztak, és a hosszas, csepeli albérleti időszak után engedélyezték a Kelen számára nem csak a női élvonalbeli, de felnőtt férfi I. csapatunk NBIII-as meccseinek megrendezését is. Klubunk pedig nem csak hálás volt a bizalomért, de élt is vele: a közel 100 szurkoló előtt egy végletekig kiélezett mérkőzésen alsóházi rangadónak beillő, szenvedélyekkel teli találkozót prezentált a nagyérdemű felé.

Láthatóan előrehaladott állapotban van centerpályánk új lelátója, a terepmunkák és a szerkezet szinte kész, teljes pompáját a közeljövőben nyeri el

Már az első perctől kezdve magas tempó jellemezte a mérkőzést, amelyen talán épp a sebesség miatt több technikai hiba is akadt, de míg vendég oldalon is azonosíthatóak voltak a szegediek futballját jellemző játékelemek, addig a hazai oldalon is tetten érhető volt a csapatszintű tudatosság. Ennek megfelelően a vendégek több, kevés érintős kisjátékkal igyekeztek kombinálni, helyenként látványos együttműködéseket produkálva, míg a Kelen esetében látható volt, hogy szinte minden akciónak van iránya, minden labdaszerzés megkomponált, a lányok céltudatosan a győzelem felé tartanak. Mindezeken felül pedig mindig ott volt a pillanatnak rendre új kontextust adó szenvedély: mindkét csapat bátran párharcolt, elsőként akarta megszerezni a labdát, és ellentmondást nem tűrően óvta meg kapuját a góltól.

A Kelen sporttelep első felnőtt élvonalbeli meccsén aztán végül egyetlen találat döntött, amely a 6. percben eredményes Bernhardt Barbara nevéhez fűződik, és amellyel végül egészen a hetedik helyig felkúszott a tabellán a Kelen. A bennmaradást megcélzó újonc vezetőedzője, Kun István ennek megfelelően pozitívan értékelt honlapunknak.

– Kiváló mérkőzésen vagyunk túl. A szezon legjobb első félidejét játszottuk. Minden megvalósult, amit elterveztünk, gólt lőttünk, tudtuk birtokolni a labdát és egy-két kisebb hibát leszámítva tökéletesre sikeredett ez a játékrész. A második gól nem jött össze, azonban a második félidőben sem talált rajtunk fogást a vendég csapat.Végig koncentráltak tudtunk maradni és ezzel egy fontos győzelmet arattunk, a végső célunk elérése érdekében. Gratulálok a csapatnak a mutatott jó játékhoz!

A nyáron élvonalba jutott Kelen ezzel már tíz nagyon fontos pontot szerzett, és a tizenkét csapatos bajnokság 7. helyére kúszott fel, így ismét a középmezőny tagja. Kun Istvánékra még két nagyon fontos mérkőzés vár az ősszel: november 20-án a jelenlegi sereghajtó Újpest vendége lesz csapatunk, míg november 26-án egy hazai mérkőzéssel zárjuk a félszezont, hiszen a szombathelyi Haladás-Viktória látogat sporttelepünkre, ahol reményeink szerint sikerül visszavágni a szezonnyitó 2-0-ás vereségért a Vas megyeieknek. 

Gratulálunk, szép volt lányok! 

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

 

 

 

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata