fbpx
 

Az első lépést megtettük

2022.11.24.

A legutóbbi öt forduló alapján a bajnokság – holtversenyben – leggyengébb formában lévő együttese a Kelen, hat fordulóra visszatekintve pedig első ebben a sorban, noha rendre a lehető legkisebb a különbség Bordán Csabáék és a versenytársak között. Az egygólos vereségek jellemezte sorozatból a legutóbbi hétvégén egy fontos pontszerzéssel lendült ki felnőtt I. csapatunk, amely vasárnap hazai pályán folytathatja a feltámadást.

Nehéz helyzetben van felnőtt férfi NBIII-as labdarúgócsapatunk, amely a remek szezonkezdet, és a lényegében állandósított – a kezdéstől egészen a 14. fordulóig kitartó – felsőházi titulus után egy komolyabb hullámvölgybe került. Bordán Csaba együttese ráadásul úgy maradt alul a 13. és 17. forduló között zsinórban ötször is az ellenfelekkel szemben, hogy a Tatabánya elleni 2-0-ás vereségtől eltekintve minden alkalommal csupán egy gól volt a differencia a csapatok között, a Balatonfüred elleni, legutóbbi hazai meccsen pedig egyetlen kapuralövése sem volt a vendégeknek, kizárólag az az egy büntető, amit értékesítve a három pontot is megszerezték a Veszprém megyeiek, ami így még frusztrálóbbá teszi az összképet. 

Persze nem kell temetni a csapatot, hiszen ők voltak azok is, akik a tavaly még NBII-es Budaörs magabiztos legyőzésével indították a szezont, és még a jelenlegi hullámvölgy első vereségekor is a felsőház tagjai voltak. Ráadásul a zsinórban mindössze másodjára NBIII-as Kelen a teljes szezonra vetítve csupán kétszer kapott ki legalább kétgólos különbséggel, és egy ízben 3-0-ra az Érd vendégeként, így lényegében nem találkozott még olyan ellenféllel, aki ellen mélyen alárendelt szerepet játszott volna. Nem is meglepetés ez, mert ugyan sok új fiatalnak kell még keretünkből felvennie a felnőtt futball ritmusát, a legutóbbi, hazai mérkőzésen kezdőként pályára lépő új igazolásaink közül – a mindössze 18 éves Bárány-Doór Barnát kivéve – mindenki rendelkezik országos, harmad-, másod-, vagy épp elsőosztályú meccsrutinnal. Van tehát mire építeni, a csapat fiatal átlagéletkora mellett is megvan a kellő rutin: Oláh László, Szalai András, Németh Kristóf és Köcse Bence is képes nem csak képessége, de tapasztalata alapján is segíteni a társakat, és látható volt korábban, hogy többször is sikeresen tették ezt. Valami azonban hiányzik az utóbbi meccseken, amit tényleg nehéz lesz megtalálni, hiszen nem lehet túl szembeötlő, ha abból indulunk ki, hogy a meccsek végeredményében is rendre csak a legkisebb differencia alapján látható.

A remek szezonkezdet után kissé megtorpanó Kelen vezetőedzője, Bordán Csaba segít nekünk rálátni a problémára, amit ugyanakkor nem a nyilvánosság előtt szeretne kezelni, hanem a stábjával és a játékosokkal egymás közt, és közösen.

– Helytálló a felvezetés, hiszen a Kaposvár elleni meccset megelőző öt fordulóban nem sikerült pontot szereznünk. A hatékonyság oldaláról ez egyértelműen egy kifejezetten rossz széria, hiszen a felnőtt futball ezen szintjén már az eredményesség az értékmérő. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, hiszen magyarázkodásnak tűnik, és egyébként is, minden csapatnak megvan a saját története a vesztes mérkőzéseire, rossz sorozatára. Nekünk is, de én most ebbe nem kezdek bele. A magyarázkodás helyett előre tekintünk és még keményebben dolgozunk. Ilyenkor a hibafaktorok nullára csökkentése, és a meglévő erősségek folyamatos csúcsra járatása a cél. Ennek érdekében, folyamatosan elemezzük a lejátszott mérkőzéseinket, hogy tudjuk, mik azok a dolgok amiken azonnal változtatnunk kell. Fontos, hogy a játékosoknak és a stábnak is megvan a hite abban, hogy nem lettünk rosszabb csapat, mint amelyik az őszi szezon első kétharmadában sikeresen szerepelt. Persze tudjuk, hogy ezt a pályán kell bizonyítanunk és el kell kezdenünk az újbóli pontgyűjtést! Öröm, hogy ez legutóbb, a jó erőkből álló Rákóczi ellen sikerült egy idegenbeli döntetlennel, viszont ez csak az első lépés volt, hiszen még két nagyon fontos mérkőzés vár ránk idén, amik meghatározhatják majd nem csak a bajnoki szünet alatti hangulatunkat, de az egész felkészülésünket is. A saját karakterünk legjobb oldalát kell mutatnunk az ünnepek előtt, szerencsére több olyan játékosom is van, akik akár a szokásosnál nagyobb felelősséget is képesek magukra vállalni.  

Való igaz, a cikkünkben korábban említettek mellett régi motorosok is vannak a csapatban Kertai Dániel, Timári Norman, Pintér Bence, vagy épp Kádár Máté személyében, akik rengeteg helyzetben tettek már hozzá az eredményességhez. De jó példa erre a Kaposvár elleni Kelen gólt szerző Borbély Bence is, aki lényegében a saját térfeléről indulva jutott át 4-5 emberen és rúgott óriási gólt 25 méterről a bal felső sarokba. Úgyhogy valóban van esély egy szép félszezon-zárásra, az meg külön öröm, hogy a november 27-i ZTE II. elleni, és a december 4-i, Budaörs elleni találkozókat is hazai környezetben, a Hunyadi Mátyás úton tekinthetik meg szurkolóink.

KELEN SC – ZTE II. FC
NBIII. Nyugati csoport 19. forduló
2022.11.27., vasárnap 13:00, Kelen SC Sporttelep

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata