fbpx
 

LányokGyőzelem az élvonalban!

2022-08-22

Az élvonalba nyáron visszajutott felnőtt női csapatunk már a második fordulóban megszerezte első pontjait, rögtön hármat is, hiszen egy hosszabbításban szerzett, remek találattal 2-1-re nyerni tudtak a Szekszárd vendégeként.

Élvonalbeli lányok élvonalbeli ünneplése, győzni tudott az ország legjobbjai közt a Kelen!

A Kun István vezette felnőtt női, elsőosztályú Kelen egy sok pozitívumot tartalmazó, de vereséggel zárult idegenbeli meccsel kezdte meg a 2022-2023-as MLSZ Simple Női Liga NBI. küzdelmeit, és idegenben is folytatta, az első forduló szombathelyi vendégjátékával szemben ugyanakkor a Szekszárd otthonában már eredményre vezetett a lányok hozzáállása, hiszen hátrányból felállva, a 92. percben szerzett góllal tudtak nyerni.

A végeredmény ellenére nem a Kelen kezdte jobban a meccset, hiszen a 21. percre nem csak gólhátrányba kerültek, de három sárga lapot is begyűjtöttek lányaink, a másodikat a 11. percben épp az az Ónodi Vanessza, aki belső védő létére a büntetést követően és a lap birtokában is végig fegyelmezett maradt, nem adott okot a második sárga lapra, és jelenléte végül döntőnek bizonyult.

Az egygólos hátrányban szünetre menő lányok ugyanis a második játékrészre már higgadtabb játékkal rukkoltak elő, így kiegyenlítetté vált a párharc, akárcsak az eredmény, amikor a 70. percben Bernhardt Barbi remek szabdarúgásgólt lőtt, ezzel egalizálva. Ha dominanciát nem is sikerült ezt követően kialakítani, látható volt, hogy a Kelen a győzelemért jött, és igyekszik is megkaparintani a három pontot. Újabb találatot ugyanakkor egészen a végjátékig nem sikerült szerezni, ott azonban katartikus élmény volt: a rendes játékidő vége után másfél perccel Kun István mindenkit felvezényelt egy oldalról érkező szabadrúgáshoz, így a belső védő Ónodi Vanesszát is, aki a tizenhatoson belül levette a beívelt labdát, kapura fordult vele, majd visszarúgta a hosszúba a játékszert ezzel beállítva a 2:1-es végeredményt Kelen szempontból.

A találkozót követően Kun István a megszerezhető győzelmek közül az egyik legfontosabbnak értékelte a Szekszárd ellenit, hiszen a tavalyi nagy rivális az esélyek alapján idén is közvetlen ellenfele lesz a Kelennek.

– Mindkét csapat számára élet-halál kérdése volt ez a mérkőzés. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó: tudtuk, hogy a Szekszárd nekünk fog jönni, de ennek ismeretében is sajnos nagyon idegesen kezdtünk, ami megmutatkozott a nagyon rövid időn belül begyűjtött három sárga lapban is. A kapott gól után megpróbáltuk egyre följebb tolni a játékunkat, magasabban elindítani a letámadást és kijjebb tolni a védelmi vonalunkat is, ez azonban csak nehézkesen sikerült. A szünetben aztán átbeszéltük a dolgokat és így a második játékrészben már kiegyenlített volt a játék, és nagy örömömre a 70. percben az eredmény is, mert ekkor már úgy éreztem, hogy megérdemlik a lányok, hogy meccsben legyünk. Az, hogy aztán a találkozó legvégén egy szép találattal megszereztük a győzelmet, az is a meccs legvégéig fenntartott munkamorál eredménye volt. Gratulálok a csapatnak, hatalmasat küzdöttek!

Győzelmével felnőtt női csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a 12 csapatos bajnokságban, amely következő fordulójában egy jelenlegi közvetlen riválissal mérkőzik meg: a tavaly szintén másodosztályú, idén pedig idáig szintén 3 pontot gyűjtő MOL Fehérvár FC lesz lányaink ellenfele. A mérkőzést a Kelen SC rendezésében, de a csepeli Szabadkikötő SE Sporttelepen rendezik meg augusztus 27-én, szombaton 17:30-as kezdéssel.

Gratulálunk, szép volt lányok!

Hajrá Kelen!

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata