fbpx
 

FelnőttFagyos évzáró

2021-12-07

A Kelen-veteránok áldozatos munkájának eredményeként léphetett pályára a nagy havazás ellenére is NBIII-as csapatunk, amely végig fölényben játszott a Balatonfüred ellen, a zord körülmények között azonban nem sikerült gólt szereznie, így döntetlennel zárta az évet.

Elmosódott részletek jellemezték a Kelen utolsó 2021-es bajnoki mérkőzését, ahol a rideg körülmények gátolták meg, hogy az eredményben is tetten érhetőek legyenek a különbségek

7 győzelemmel, 6 döntetlennel és 7 vereséggel zárta az őszt a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen, amely újoncként is a felső házban telel az NBIII-as bajnokság Nyugati csoportjában. A kiegyenlített mérleg remek teljesítmény egy frissen feljutó csapattól, vasárnap azonban több ziccert is kidolgoztak ahhoz Borbély Bencéék, hogy ez a teljesítmény összességében pozitív lehessen, a hosszas lapátolás után is havas pályán viszont mindig becsúszott egy-egy kisebb hiba, így 0-0-val zárult az őszi szezon.

Tényleg nem volt egyszerű dolga a meccsen pályára lépő játékosoknak, hiszen a reggelre lehulló hótakarót a vasárnaponként együtt focizó Kelen-veteránok ugyan órákon át takarították, a napközbeni hóesés újabb és újabb réteget hordott fel a pályára, így egészen kiszámíthatatlan foltokban volt lehetőség a gyepen járatni a labdát, vagy épp megcsúszni a havon. A körülmények természetesen egyszerre gátolták mindkét csapat játékosait, mégis úgy tűnt, hogy a vendégek azok, akik előbb tudnak alkalmazkodni a helyzethez. Nem fölényt, vagy kialakított ziccereket értünk ezalatt, egyszerűen csak azt, hogy gördülékenyebben játszották a saját játékukat az első negyed órában, mint a fehér mezes hazai csapat. Nem telt azonban sok időbe az sem, hogy felocsúdjon a Kelen és előbb egy lesipuskás módon lereagált szituációban, majd egy remek akciót követően egy-egy óriási ziccert dolgozott ki a csapat, azonban Borbély Bence labdája az üres kapu mellé csúszott, az általa előkészített ziccerben pedig Timári Norman előtt dadogott el a labda, így nem szerezte meg a vezetést a Kelen, de innentől kezdve egyértelműen irányította a találkozót. Több további kisebb helyzet mellett Lustyik Levente szabadrúgását kellett bravúrral védenie a vendégek hálóőrének, joggal remélhette tehát a rideg időjárás ellenére is kilátogató 90 szurkoló a félidőben, hogy csak idő kérdése, mire betalál a Kelen.

Egy pillanatnyi kihagyás miatt állították ki Borbély Bencét a 78. percben, csapatunk azonban hiányában is végigtámadta a mérkőzést

Eszerint alakult a második félidő is, ahol végig nyomás alatt tudta tartani az ellenfelet Harmati Tamás együttese, de valahogy sehogy sem jött össze a vezetés, mígnem a 78. percben Borbély Bence buta durvasága miatt piros lapot kapott, és csapatunk hirtelen emberhátrányba került. Harmati Tamás kivárt az eset után és megfigyelte, hogy mire volna szüksége a csapatának, majd miután nem tudott mit kezdeni az emberelőnyével a Füred, és továbbra is a Kelen játszott veszélyesebben, védő helyett támadót küldött pályára a 86. percben. Módly Márkot a hosszú sérüléséből szépen fokozatosan visszatérő játékmester, Kasza Dániel váltotta, aki szombaton a második csapatban szerzett két találatával immár a 200. tétmeccsen rúgott gólját szerezte, így joggal reménykedhettek az utolsó percig a szurkolók, hogy akad még gól a mérkőzésen. Kasza rögtön egy-két kombinációval vétette észre magát, azonban érezhető volt, hogy a védelem megbontásához szükség volna a 11. játékosra is, úgyhogy egészen a lefújásig támadni tudott a Kelen, végül egy ponttal kellett beérnie.

– Mindenek előtt azzal kell kezdenem, hogy megköszönjem a Kelen SC old boys és veterán tagjainak a segítséget és kiemelten is az elnök úrnak – kezdte beszámolóját Harmati Tamás. – Ismét megmutatták, hogy bármikor bármire képesek szeretett klubjukért, hiszen nélkülük valószínűleg nem tudtuk volna lejátszani a Balatonfüred elleni bajnoki mérkőzésünket. Sajnos minden igyekezetük ellenére sem volt ideális a játéktér, és ilyen körülmények között nem volt könnyű megmutatni a két csapat közti, aktuális különbséget. Ma kevés kidolgozott lehetőséget tudtunk kialakítani, azonban így is megvolt az a 2-3 nagy helyzet, főleg az első félidőben, amivel megszerezhettük volna a vezetést, és valószínűleg a győzelmet. Halvány vigasz, hogy most sem kaptunk gólt, így a kis sorozatunkat folytatni tudtuk, ráadásul úgy, hogy az utolsó 15 percre emberhátrányba kerültünk. Az idei utolsó mérkőzésünk az eredmény miatt nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de reméljük azért tudtunk jó pillanatokat okozni a 20 forduló alatt a szurkolóink számára, akiknek köszönjük az egész éves biztatását!

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata