fbpx
 

UtánpótlásAktív focihetek a Puskás Akadémiával

2021-12-04

Gyakorlati együttműködéssel teltek az utóbbi hetek szakmai partnercsapatunkkal, a Puskás Akadémiával, melynek szakemberei, eszközei és létesítményei is elérhetővé váltak a Kelen utánpótlás játékosai számára.

Horváth Péter szakmai igazgató, és a Kelen kis focistái a Puskás Akadémia technikai pályáján

November közepétől majd’ két héten át egyfajta kiteljesített együttműködés jött létre a Kelen SC és szakmai partnercsapata, a Puskás Akadémia között, hiszen a tudástranszfer közösen leegyeztetett fórumain túl a pályán is egymás oldalán dolgoztak a két klub szakemberei.

Az eseménysorozat első állomásaként a Puskás Akadémia szakmai igazgatója, Horváth Péter, és az akadémia egyéni képzésében dolgozó korábbi válogatott labdarúgó, Bodor Boldizsár látogatott a Kelen sporttelepére, ahol személyesen tekintették meg az U8-as és U9-es zöld csapataink edzését. A gyakorlati tapasztalatok után statisztikai ismeretanyagot is gyűjtöttek klubunkról az akadémia szakemberei, hiszen a közös szakmai hetek második állomásaként futballspecifikus méréseken nyertek fontos információkat a Kelen U12-es és U13-as tehetségprogramosairól, akik így önmagukról is sok mindent tudhattak meg, amely elősegítheti az egyéni fejlődésüket.

Persze nem csak az adatok ismertetésével és értékelésével tett a Puskás Akadémia egy-egy játékosunk egyéni előremeneteléért, hanem a pályán is, hiszen az aktivitások sorában a Puskás Akadémia felcsúti létesítményének technikai pályája következett, ahol klubunk U8, U9, U10, U11 és U12-es korosztályaiból kiválasztott gyermekeknek speciális foglalkozást vezényelt a korábban említett Horváth Péter és Bodor Boldizsár oldalán az egyéni képzés vezetője, Kanta Szabolcs, és az első akadémiai korosztály, az U14-es Puskás vezetőedzője, Fóris Róbert. A neves négyes munkáját természetesen a helyszínen tekintették meg a Kelen utánpótlás edzői is, miközben az épp foglalkozáson lévő gyermekek szüleinek az akadémia szakemberi mutatták be a felcsúti létesítményeket és a klub működését.

– Nagy élmény volt a gyerekeknek a különböző technikai elemek gyakorlása életszerű, valódi labdarúgó szituációk közben, Európában is kiemelkedő körülmények között – számolt be az eseményről röviden klubunk kis korosztályainak vezetője, a korábban a Puskás Akadémiánál szakmai igazgatóként dolgozó Tajti József.– A Kelen SC edzőinek is izgalmas volt közelebbről  megismerkedni az akadémián és különösen a technikai pályán zajló munkával, ahol válogatott játékosok sora nevelkedett. A programsorozat zárásaként vasárnap a Puskás Akadémia – ZTE NB1-es mérkőzést tekintették meg a gyerekek és szüleik az akadémia meghívására. A gyermekek arcán tükröződő öröm pedig valóban feledhetetlenné tette ezt a napot mind a szülők, mind a gyermekek és az edzők számára.
Ahogy Tajti József is említi, a felsorolt események lezárásaként a Puskás Akadémia meghívására több Kelen játékos is a helyszínen tekintette meg a felnőttek élvonalbeli mérkőzését a Pancho Arénában. Az NBI-es focin felbuzdulva pedig az utánpótlásban is mérkőzést szerveztek a felek, méghozzá az első akadémiai korosztályban, így a közös szakmai heteket megtoldva,  és már december első napján edzőmérkőzésen csapott össze az U14-es Puskás, és az U14-es Kelen.
Közös képen a Puskás Akadémia és a Kelen SC U14-es csapatai a hétközi, barátságos meccs után
– Nagyon örülök, hogy a sok szervezés, szakmai beszélgetés és egyeztetés után végre a gyakorlatban is megjelenik a két klub közötti kapcsolat – lelkendezett klubunk szakmai igazgatója, Harmati Tamás. – Ráadásul a programok szakmai színvonala, az edzők és vezetők hozzáállása jól mutatja azt, hogy milyen komolyan is vesz bennünket a Puskás Akadémia, ezért tényleg nagyon büszkék vagyunk az együttműködésre. A legfontosabb pedig az, hogy ezáltal a játékosaink, gyerekeink az eddigiekhez képest is jobban fejlődjenek, és még több élménnyel gazdagodjanak. Látva a gyerekek arcát a foglalkozásokon ez szerintem így is lesz!
Előremutató tapasztalatból tehát akadt bőven az utóbbi hetekben, melyek valóban és aktívan terelik klubunk és a Puskás Akadémia együttműködését egy olyan irányba, melyből mindkét klub jó eséllyel profitálhat. 

Hajrá Kelen!

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata