fbpx
 

FelnőttEz férfimunka volt!

2021-11-30

Kiegyensúlyozottan jó ellenfelet sikerült legyőznie Harmati Tamás legénységének az NBIII. Nyugati csoportjának 19. fordulójában, mely során a komoly erőket képviselő Tatabánya maradt alul Kádár Mátéékkal szemben.

A bal szélen elviharzó Kádár Máté vissza veszi jobb lábára a labdát, mielőtt belsővel a hosszút célozná meg a korábbi ferencvárosi kapus, Kunsági Roland mellett

Regényes körülmények között aratott nagy győzelmet felnőtt férfi I. csapatunk, amelynek tagjai csúszva-mászva harcoltak a három pontért a felhőszakadásban mocsárrá ázó Kelen-pályán, hogy saját szurkolóik előtt – lassan szokásosan nagyot villantva – felülkerekedjenek a jó erőkből álló Tatabányán. A mérkőzést Kádár Máté gólja döntötte el, az 1-0-ás végeredménnyel pedig fellépett a 9. helyre az újonc Kelen, amely a Hunyadi Mátyás úton, kedvenc közegében zárhatja le e hét vasárnap az őszi félszezont.

Ebből a szempontból szerencsés csapatunk szezonzáró sorsolása, hiszen az utolsó négy őszi bajnokijából háromszor is a Kelen pályán léphet pályára, ahol eddig újoncként is pozitív mérleggel rendelkezik, legutóbb még szeptemberben kapott ki, utolsó három fellépésén pedig egyaránt kapott gól nélkül zárt. Ebbe a közegbe érkezett győzelmi reményekkel a Videoton másodedzőjeként magyar bajnok, majd vezetőedzőként is veretes élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Bekő Balázs vezette Tatabánya, és sokat is tett azért a vendég csapat, hogy pontokkal távozhasson Kelenvölgyből.

A vendégek FTC-t is megjárt kapusának, Kunsági Rolandnak ugyanis az első negyedórában lényegében nem volt dolga, és ugyan pár veszéllyel kecsegtető helyzetnél játékba kellett avatkoznia, leginkább izmai melegen tartásáért fáradozott a legtöbbet. A mérkőzést ennek megfelelően a vendégek irányították, és bár Harmati Tamásék zömében védekeztek, nem játszottak egyértelműen alárendelt szerepet. Sokkal inkább lehetett azt érezni a meccset látva, hogy két taktikailag jól felkészített csapat az ellenfeléhez igazított meccstervét valósítja meg, a párharcban pedig az apró részletek jelenthetik majd a különbséget.

Ilyen apró részlet volt az is, amikor egy védekező szöglet utáni kontra során Erdei András még épp eltudta pöckölni a labdát ellenfele elől, hogy aztán a játékszer a bal szélen elviharzó Kádár Máté elé kerüljön, aki ötven métert szaladva a labdával egészen ziccerig vitte a helyzetet, ott pedig higgadtan a hosszúba helyezett a vendégek kapusa mellett. Mindez a 25. perc eseménye volt, amelyet követően ugyan továbbra is tatabányai fölényben, de kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Pár kialakított, de pontatlanság miatt meghiúsuló Kelen helyzet is látható volt már ekkor, és egy-egy remek lövés is Pintér Bencétől és Lustyik Leventétől, akik mindketten csupán centikkel céloztak a kapu mellé. A Kelen tehát feléledt a góltól támadásban is, mégis észrevehető volt a játékosokon, hogy szemük előtt a további megszerezhető gólokon és minden részleten felülemelkedően a győzelem lebeg.

Ennek megfelelően koncentrált védekezéssel meg is tartotta előnyét csapatunk a félidőig, és a második játékrészben sem kapitulált, ami nem csak azért nagy szó, mert így egyetlen góllal is nyerni tudott, hanem azért is, mert ezzel immár zsinórban harmadik mérkőzésén nem kap gólt hazai pályán. Az, hogy a következetesen támadó vendégek között aztán hely nyílt a mérkőzés végén olyan kontrákra, amik eldönthették volna a meccset már csak bónusz volt, és sajnos kihasználatlanul is maradtak a helyzetek, de nem is az eredmény, hanem a győzelem ténye volt a vasárnapi meccs lényege, illetve az a harcosság, amivel ezt a Kelen megszerezte.

Klubunk vezetőedzője, Harmati Tamás is büszkén nyilatkozott játékosairól, akik tetőtől-talpig sárosan, szurkolói taps közepette vonultak meccs végén az öltözőbe.

– Nagyon szeretem az ilyen győzelmeket, mert ezek mutatják meg igazán, hogy jól dolgoznak a játékosaink a hétköznapokban. Ma egy jobban futballozó csapatot győztünk le, akik irányították a játékot és a 90 perc során többször is ránk erőltették az akaratukat. Ennek ellenére kevés lehetőséget hagytunk nekik, mert a csapatom végig nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszott. Örülök, hogy mostanában eredményesek vagyunk és kevés gólt kapunk hazai pályán, az idei utolsó mérkőzésen is egyértelmű célunk lesz, hogy ezt folytassuk. Szeretnénk szépen búcsúzni az évtől és természetesen a szurkolóinktól is. Hálásak vagyunk a buzdításukért, reméljük minél többen jönnek ki az ősz utolsó meccsére is, hogy méltó módon zárhassuk az első félévet, és egy nagy közösségi élménnyel fordulhassunk az ünnepekre.

Vezetőedzőnk szavai nem véletlenek, szeptember 22-e óta csapatunk nem kapott ki, és öt meccsen 11 pontot szerzett a Hunyadi Mátyás úton, ahol ebben az évben vasárnap láthatnak utoljára NBIII-as bajnoki mérkőzést szurkolóink. Együttesünk szokásos módon vasárnap, 13:00-ás kezdéssel várja aktuális ellenfelét a szezonzáróra, ahol ezúttal a Balatonfüredi FC lesz Harmati Tamásék ellenfele.

Zöldüljön hát a lelátó, szurkoljunk és ünnepeljünk közösen, hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata