fbpx
 

FelnőttTöbbet érdemeltünk

2021-11-23

Jól futballozó ellenféllel játszott izgalmas ki-ki meccset a felnőtt Kelen, amely a hajráig hajtott a győzelemért, végül azonban egy véleményes góllal alulmaradt Pápán.

Kádár Máté gólt szerzett, végül mégsem örülhetett

Bosszús lehetett a Kelen játékosok és a stáb hazaútja, hiszen a meccset remekül kezdő pápaiak első gólja után, és folyamatos nagy nyomása alatt talpon maradt a csapat, később nagy munkával egyenlített is, végül mégis pont nélkül kellett útra kelnie, hiszen egy erősen lesgyanús góllal 2-1-re nyert a Pápai Perutz FC.

Nem volt ennek ellenére érdemtelen, hogy végül három pontot szereztek a hazaiak, hiszen az első félidőben akár el is dönthették volna a mérkőzést, ha nem olyan hatékony egységben futballozott volna a Kelen, mint a legutóbbi, FC Sopron elleni hazai mérkőzésen. Csapatunk ugyanis a 17. perctől már hátrányban játszott, noha sokak szerint egyértelmű sőt, méteres lesállás előzte meg Sandal Dominik gólját, így olyan pofonból kellett talpra állnia a Kelennek, amit nem önhibájából kapott, mégis sikerült ezt követően is hatékonyan állni a vendég-rohamokat. Eközben viszont csapatunk nem tudott érdemben átjutni az ellenfél térfelére, így ugyan szélmalomharcnak tűnt, Harmati Tamás együttese vesztes állásnál is foggal-körömmel védte kapuját. Az pedig, hogy ezt az első gólt leszámítva sikerrel tette, megalapozta a lehetőségét annak, hogy egy óvatlan pillanatában kihasználva a hazaiak rendezetlenségét egyenlíthessen a Kelen.

Ugyanakkor úton sem volt még a feltámadás, amikor a szabályok betartásáért felelős Móri Tamás a tizenhetedik percben  – végül – meccset eldöntően hibázott. A játékvezetői hibáknak viszont nem nagyon van érdemi felülvizsgálata, és hacsak nem formai hibáról van szó, ritkán van foganatja az eseteknek, pedig minden megszerzett pont, minden tabellán elfoglalt helyezés komoly különbségeket jelent a végelszámolásnál. Az pedig, hogy a minél jobb szereplésért nem elég, hogy az aktuális ellenféllel megküzdve mindenki megteszi a magáét a pályán, és kellően hatékony is tud lenni a végeredményben kiegyenlített küzdelemhez, valóban bosszantó és jogosan az. Hibázni persze mindenki hibázhat, a játékvezető is, ám utóbbival ellentétben mindenki csak a saját kárán teheti ezt meg.

Csapatunk ugyanakkor mindent végrehajtott azért, hogy felülemelkedjen ezen, és a kezdeti Pápa-rohamok után, az első játékrész végére szépen lassan erőre kapott a Kelen, és kezdett egyenrangú ellenfele lenni a vendéglátóknak. A második félidőre pedig már nem csak egyenrangú ellenfélként jött ki csapatunk, hanem úgy, mint akik egyértelműen gólra törnek. Az elhatározásnak és az abból adódó helyzeteknek pedig meg is lett az eredménye: a 73. percben Kádár Máté egyenlített!

Az utolsó húsz percre aztán úgy fordultak a csapatok, mint amit egy ilyen mérkőzés megkíván: mindkét együttes egyöntetűen a győzelemre játszott, és közönségszórakoztató küzdelem vette kezdetét. A mindkét oldalon veszélyben forgó kapuk közül végül csak Zima Ádáméba került be a labda, a 83. percben Sandal Dominik második gólja pedig el is döntötte a mérkőzést. Teljesen érthető mindezek fényében, hogy Harmati Tamás ugyan büszke volt a nagy nyomásban is talpon maradó és aztán erőre kapó játékosaira, de alapvetően csalódottan értékelt.

– Sajnálom, hogy végül pont nélkül távoztunk Pápáról, a látottak alapján legalább egy pontot érdemeltünk volna a játékosaim hozzáállása, és a második félidőben mutatott játéka alapján. Büszke vagyok rá, hogy nagyon egységesek voltunk a pályán, akkor is amikor az ellenfél volt mezőnyfölényben és akkor is, amikor mi tudtuk nyomás alá helyezni a hazaiakat. A mérkőzést egyébként a Pápa kezdte jobban, ő erőltette ránk az akaratát, gólt is szerzett, és bevallom őszintén, ha ebben az időszakban nem vagyunk ennyire együtt, akkor a meccs is eldőlhetett volna. A félidő végén viszont már egyre jobban sikerült visszajönni a mérkőzésbe, majd a második játékrészben már kifejezetten támadólag léptünk fel és sikerült is egyenlíteni. Ezt követően mindkét csapat a 3 pontért játszott, így a hajrára felváltva forogtak veszélyben a kapuk, szurkolóként izgalmas találkozó lehetett. A győztes gólt azonban nem szereztük meg, így pont nélkül kellett elhagynunk a játékteret. Összességben jó, változatos mérkőzés volt, és biztos vagyok benne, hogy ilyen hozzáállással és fegyelmezettséggel még szerzünk pontokat idén!

Erre, mármint a pontszerzésre még két alkalma lesz a bajnokságban idén Harmati Tamáséknak, ráadásul mindkettő hazai pályán! Előbb november 28-án, vasárnap 13:00-tól a Tatabánya látogat a Kelen pályára, majd egy héttel később, december 5-én a Balatonfüredi FC. 

Szurkoljunk minél többen a fiúknak, zöldüljön a lelátó!

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

 

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata