fbpx
 

FelnőttÉrtékes pont emberhátrányban is

2021-10-05

Előbb kiegyenlített, majd kapusa elvesztése után az NBIII-ban büntetőhárítással debütáló Besze Hunornak is köszönhetően otthon tartott egy pontot a Puskás Akadémia ellen a felnőtt Kelen.

Borbély Bence több ízben is megkavarta a felcsútiak játékosait, a 46. percben pedig egészen az ötösig szólózott, ahonnan értékes gólt szerzett

Izgalmas meccset láthatott Kelenvölgy közönsége a hétvégi, Kelen SC – Puskás Akadémia II. NBIII-as bajnoki mérkőzésen, ahol a jó erőkből álló vendégek szereztek vezetést, de a Kelen – jó szokásához híven – nem esett össze, és előbb talpra állt, majd emberhátrányban is talpon maradt a küzdelemben.

Az NBIII. Nyugati csoportjának 10. fordulójában a Puskás Akadémia második számú csapata látogatott a Hunyadi Mátyás úti Kelen sporttelepre, ahol közel 300 szurkoló láthatta az összecsapást. A mérkőzést remek tempóban kezdte a Kelen, amelynek sikerült olykor veszélyt teremtenie a vendégek kapuja előtt, bravúrra azonban egyszer sem volt szüksége a felcsútiak hálóőrének, Kiss Ágostonnak. A kezdeti Kelen-rohamok után aztán percről-percre egyre jobban szervezte a védekezését a Puskás Akadémia, ehhez pedig nagyban hozzájárult az NBI-ben bronz, és ezüstérmet is nyerő Yoell Van Nieff, aki láthatóan kiemelkedett a vendégek közül.

Az első negyedóra végén aztán be is talált a vendég csapat, Papp Kristóf szezonbeli első gólját épp Zima Ádám kapujába rúgta. És ha már szóba került csapatunk büntetőgyilkos hálóőre, az idén már négy tizenegyest is kivédő kapust a 73. percben úgy állította ki Sándor Csaba játékvezető, hogy a tizenhatosát elhagyó Zima lábbal tisztázott egy szabad labdát, amelyre a vendégek csatárával együtt törtek, majd a tisztázást követően egymás útjába estek, a büntetőterületen kívül kezdődött, de a vendég csatár lendülete miatt azon belül végződött szabálytalanságot pedig nem csak hogy tévesen, a vendégek előnyére ítélte meg a játékvezető, de ráadásul tizenegyesrúgásnak nyilvánította, kapusunkat pedig piros lappal kiállította, noha ő lábbal tört a labdára, az új szabályok értelmében pedig ilyenkor csak sárga lapnak kellene érkeznie.

Besze Hunor felnőtt a feladathoz és élete első, országos szintű, felnőtt bajnoki mérkőzésén már a pályára lépés pillanatától kezdve egy cél lebegett a szeme előtt: megvédeni a Kelen-kaput 

A hazai szurkolók felháborodása közben kényszerből cserélnie kellett Harmati Tamás vezetőedzőnek, aki a második félidő elején egy remek szóló után kiegyenlítő Borbély Bence helyére az NBIII-ban a vasárnapi meccsen debütáló cserekapust, Besze Hunort küldte pályára. A 21 éves hálóőr úgy tette meg első lépéseit a felnőttek között országos szintű bajnoki tétmeccsen, hogy egyenesen a gólvonalunkra kellett állnia, hiszen érkezett a vendégek büntetője. A 2021-2022-es NBIII-as szezon forgatókönyvében pedig nem volt még olyan eset, hogy a Kelen hazai pályán gólt kapott volna büntetőből, Besze Hunor pedig remek vetődéssel tett arról, hogy ez a tétel továbbra is életképes maradjon – bravúrjával életben tartotta csapatunkat, amely a Kelen szurkolók biztatása közepette végig is harcolta a mérkőzést, és otthon tartott egy értékes pontot.

A mérkőzést követően együttesünk vezetőedzője, Harmati Tamás is büszke volt csapata tartására.

–  A nézők számára egy kifejezetten izgalmas mérkőzést játszottunk, volt benne minden. Büszke vagyok a csapatom teljesítményére, és hogy azt a mérkőzés nagy részében következetesen magasan tudta tartani, ráadásul egy megerősített Puskás II. ellen is képesek voltunk a saját arcunkat mutatni. Amikor emberhátrányba kerültünk, onnantól egyértelműen az egy pont megtartása volt a cél, és ezt a játékosaim hozzáállása és fegyelmezettsége miatt sikerült is megvalósítani. Gratulálok mindkét csapatnak!    

Csapatunk legközelebb vasárnap lép pályára a bajnokságban, október 10-én 15:00-tól a ZTE II. vendégei lesznek Harmati Tamásék.

HAJRÁ KELEN!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel