fbpx
 

FelnőttEgységben az erő

2021-03-01

Újra győzelmet ünnepelhetett a mindig kemény Testvériség ellen a felnőtt Kelen, amelynek ezúttal legalább akkora szüksége volt a padról beállók hozta lendületre, mint az első perctől küzdőkre.

Döntő jelentőségű lendületet hozott a csereként pályára lépő Koós Bálint, akárcsak a később beálló, majd gólt is szerző Kádár Máté a Testvériség elleni meccsen

Testvériség SE – Kelen SC 2:4 (1:1) – BLSZ I. – 17. forduló
2021.02.28., vasárnap 18:00, Szántóföld utcai Sporttelep

G.: Soós D. (11’), Kádár M. (75’), Wild T. (87’), Timári N. (91’, büntetőből)

S.: Erdei A. (31’)

P.: 

Összeállítás: Zima Á. – Egyed B., Rőthy M., Módly M. (Megyesi T. 46’) – Wild T., Ayrton, Erdei A. (Szabó B. 91’), Takács B. (Kádár M. 70’) – Timári N., Balogh B., Soós D. (Koós B. 63’)

Cserék: Monori M., Kádár M., György K., Szabó B., Megyesi T.

Igazi csapatmunka volt a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen hétvégi győzelme, amely során a bajnokság egyik legkeményebb csapatához, az újpalotai Testvériséghez látogatott felnőtt férfi együttesünk, hiszen a kezdőként pályára lépők mellett a csereként beszállókra is hatalmas szüksége volt a csapatnak ahhoz, hogy áttörést érjen el a párharcokkal teli mérkőzésen, és végül győzelmet ünnepelhessen.

A faultokkal tarkított mérkőzésen ugyanis hamar előnybe került a vendégségben játszó Kelen, de a félidő utolsó percében kapitulált, így aztán az erőre kapó hazaiak ellen óriási küzdelemre volt szükség ahhoz, hogy újra gólhelyzetbe kerülhessen a Harmati-csapat. Ezt pedig az addig hatalmasat harcolók munkáját átvéve a csereként beállók frissessége és bátor lendülete tudta meghozni – Koós Bálint és Kádár Máté egyaránt képesek voltak úgy felgyorsítani a Kelen játékát, hogy veszélyt teremtsenek a hazaiak kapuja előtt. Utóbbi gólt is szerzett, míg a meccs végén pályára lépő Szabó Botond az eredmény biztosítását segített megoldani az első perctől pályán lévőknek.

A férfi munka tehát megoszlott, mindenki akkor adta ki magából a maximumot, amikor arra épp szüksége volt a csapatnak, így pedig az első perctől az utolsóig erőt sugárzó együttes lehetett az idegenben is győzni tudó Kelen.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, viszonylag korán sikerült is megszerezni a vezetést, és egy ideig elég közel is voltunk a második gólhoz, de nem jól használtuk ki a lehetőségeinket a támadó harmadbankezdte értékelését a vezetőedző, Harmati Tamás.A félidő utolsó percében aztán alaposan sikerült megnehezítenünk a saját feladatunkat és a hazai csapat egyenlíteni tudott. A második félidő első része nem volt könnyű és bár voltak lehetőségeink, de az igazi áttörést és lendületet a csereként beszálló játékosok hozták, miközben azt is kár lenne tagadni, hogy mindenkire nagy szükség volt a három pont megszerzéséhez.

– Összességében nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon meg kellett érte dolgozni. Nagyon sok párharc és szabálytalanság lassította a mérkőzést, nagy futball nem alakult ki a pályán, de mégis, amikor sikerült felgyorsítanunk a játékunkat, azok a villanásaink eldöntötték a meccset. Játékban leginkább a mérkőzés első és utolsó negyedében voltunk gyorsak és eredményesek. Büszke vagyok a játékosaimra, helyén volt a szívük és az előzetesen kalkulált pontokhoz képest plusz kettővel térhetünk haza, ami igazán nagy tett egy ilyen szellemiségű Testvériség ellen. Gratulálok minden játékosomnak!

Harmati Tamásék ezzel már harmadjára nyertek az alapvetően fizikális futballt játszó Testvériség ellen, hiszen a bajnokságban elkönyvelt két győzelem mellett a Budapest Kupában is túljutottak az újpalotai csapaton. Harmati Tamásék így a harcosságot tekintve nagy győzelemmel a zsebükben várhatják a március 6-án esedékes, Csep-Gól FC elleni mérkőzésüket. 

Hajrá Kelen SC!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel