fbpx
 

FelnőttBudapest Kupa győztes a Kelen!

2021-05-06

Viharos körülmények között, a 120 percre nyúló játékidő utolsó előtti percében szerzett góllal nyert a Kelen a Budapest Kupa döntőjében, ezzel megvan Harmati Tamásék hármas céljának első lépése.

Csepel FC – Kelen SC 0:1 (hosszabbítás után) (0:0; 0:0) Budapest Kupa Döntő
2021. 05. 05. 18:30, Budafoki MTE Sporttelep

Gól: Kádár M. (117’)
Sárga lap: Egyed B. (21’); Kádár M. (75’); Balogh B. (81’)
Piros:

Összeállítás: Zima – Módly, Rőthy, Egyed – Wild, Erdei, Pintér, Soós, Kádár – Timári, Balogh
Cserék: Monori, Takács, Balogh T., Kasza, György (Balogh 120’), Koós (Soós 70’), Ayrton (Erdei 119’)

2019 után ismét a Kelen SC nyerte meg a Budapest Kupát, miután 120 perc játékot követően, Kádár Máté 117. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a bajnokságban is rivális Csepel FC csapatát. Mivel 2020-ban nem volt finálé, így akár címvédőnek is tekinthető Harmati Tamás csapata, amely nagy sikert ért el szerdán, de a vezetőedző szerint még nem lehet elégedett.

Még napsütésben indulhattak el a csapatok május 5-én, szerdán a Budapest Kupa döntő helyszínéül szolgáló Budafoki MTE Sporttelepre, viszont mire odaértek, sűrű fellegek, viharos szél, és korai szürkület fogadta őket. A Budapestre lecsapó vihar épp a 2021-es kupadöntő előtt érte el a XXII. kerületet, miközben nem csak a megérkezés volt szinte időzített, hanem a tetőpont is – a 100 km/h feletti sebességgel kavargó szél a mérkőzés első 107 percében tombolt ereje teljéből, mielőtt a 108. percben az élő közvetítésben is elhangozhatott: „úgy néz ki alább hagy a szél”.

Azért fontos ezt külön megemlíteni, mert a jelenség egyértelműen rányomta a bélyegét a játékra. Az első játékrészben a leglátványosabb küzdelmet az időjárás ellen folytatták a játékosok, hiszen a szél úgy játszott a földről elemelkedő labdákkal, ahogy akart. Remek beindulásokat és jó ütemű kiugratásokat torpedózott meg, kapuskirúgásokat fújt nemes egyszerűséggel a pályán kívülre, miközben a lapos labdajáratásba is rögtön beleszólt, ahogy egy pillanatra felpattant a labda. Eközben a meccskezdéshez képest tizenkettő fokot esett vissza a hőmérséklet mindössze fél óra alatt, így nem csoda, hogy az első negyvenöt percben alig akadtak helyzetek.

A második játékrészre aztán mindkét fél alkalmazkodott körülményekhez, és ugyan továbbra is sok volt a technikai hiba, a labdák egyre pontosabbak lettek, és főként a Kelen játékosai egyre hatékonyabban találták meg a társakat. Egyértelműsödött a játék képe is: a Kelen dominálni igyekezett, amit főként a középpályán jól szűrő Erdei – Pintér kettőssel alapoztak meg, míg a Csepel kontrára játszott. Utóbbiak játékához azonban nem volt elég stabil a védekezés, támadóik pedig nem tudtak versenyre kelni a Rőthy Martin vezette védelemmel, és ahogy telt az idő, egyre többször tudott a Csepel védvonala mögé kerülni a Kelen.

Egy óra játékot követően Soós Dávid előtt adódott helyzet, majd a helyére érkező Koós Bálint által hozott dinamika hordozott magában többször is veszélyt, miközben Timári Norman és Balogh Bence is rendre több védő figyelmét kötötte le. A rendes játékidő utolsó negyed órájában Kádár Máté használta ki legtöbbször az így felszabaduló területeket és a 75. percben már csak az utolsó csepeli védő tudta megállítani a kapura törő szélsőt igaz, a bíró Kádárnak adott sárga lapot műesés miatt. Hat perccel később Balogh Bence tört be a tizenhatoson belülre és már a kapus mellett is eltolta a labdát, amikor egyértelműen szabálytalankodtak vele szemben, de ez alkalommal is sárga lap következett, nem tizenegyes.

Ezeket követően felborult a pálya, és már csak a túlélésre játszott a Csepel, amelynek a büntetőrúgások kiharcolása lett az egyetlen célja. És jól is tartották magukat, mert ugyan többször is helyzetbe tudott kerülni a Kelen, a szigetországiak önfeláldozó módon vetették bele magukat minden kapura tartó labda útjába. A 90. percben ráadásul egy kis szerencsével helyzetbe is kerültek a XXI. kerületiek, de állta a sarat a Kelen védelme, úgyhogy következhetett a hosszabbítás.

A 2×15 perc ráadásban aztán folytatódott a Kelen dominancia, a 116. percben pedig már csak a csepeli kapus bravúrja állta útját a Kelen győzelemnek – Koós Bálint remek lövését bravúrral tolta ki Szűcs Krisztián. Egy perccel később aztán már ő sem segíthetett, egy visszatett labdát követően Kádár Máté remek mozdulattal helyezte a labdát 16 méterről a kapu bal oldalába, ezzel pedig végérvényesen eldőlt, hogy kupagyőztes lesz a Kelen.

– Az utolsó öt percben már azon kezdtem el gondolkozni, hogy hova fogom rúgni a büntetőt, miközben azért ott motoszkált a fejemben, hogy ez nem csak egy nyerhető meccs, de nem is szabadna hagyni, hogy a véletlenen múljon a végeredmény – kezdte a mérkőzés játékosának választott Kádár Máté. – A csapat tartását dicséri, hogy képesek voltunk lezárni a meccset, és nem hagytuk, hogy a büntetőrúgások után hirdessenek győztest. Nagyon jó élmény volt, hogy ehhez hozzátettem a magamét, de egyébként is remek hangulat volt a mérkőzésen – a csepeli ultrák parádés atmoszférát teremtettek, a mi szurkolóink meg egészen csodálatosak voltak, ahogy a kerítésre másztak, ahogy együtt éltek a játékkal és név szerint buzdítottak minket. Köszönjük nekik, élmény volt újra előttük játszani!

A győztes gólt szerző Kádár Máté lett tehát a Budapest Kupa döntő legjobb játékosa, ugyanakkor a szélsőhöz hasonlóan a vezetőedző, Harmati Tamás sem egy ember sikerének tartja a szerdai kupaaranyat.

– Először is gratulálok minden játékosomnak és a stábomnak a kupagyőzelemhez, örülök hogy most már a csapatból mindenki legalább egyszer átélhette ezt az élményt! Természetesen nem csak nekik, hanem mindenkinek jár a köszönet, aki segített minket, hogy ezt a kupát már másodszorra tudjuk elhódítani! Külön nagy köszönet a Kelen szurkolóknak, a Kelen-családnak, akik ilyen időjárási viszonyok mellett is eljöttek és biztatták a csapatot, remélem nekik is nagy élményt nyújtott ez az este. 

A siker mellett magáról a mérkőzésről is szó esett, illetve arról is, hogy a Budapest Kupa győzelem még csak az első lépés a szezon elején kijelölt célok sorában…

– Az első félidőben nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdát, ami ilyen időjárási viszonyok mellett talán érthető is, így kevés lehetőségünk adódott. A második félidőben egy kicsit rendeztük a sorokat és ez jó hatással volt a labdabirtoklásunkra, ennek köszönhetően jóval dominánsabban tudtunk pályára lépni, és onnantól kezdve egészen a 120. percig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Úgy érzem, hogy megérdemelten emelhettük magasba a trófeát a mérkőzés végén! Nagy ünneplésről viszont szó sem lehet, hiszen szombaton újabb nagy feladat vár ránk, mert mindenféleképpen szeretnénk elérni az év elején kitűzött nagy célunkat!

Szombaton a Kelen a Vízművek ellen lép pályára a bajnokságban, amelyet öt fordulóval a szezonzárás előtt épp a Csepel FC csapata előtt vezet. A Budapest Kupa döntő párosításának visszavágója ráadásul még esedékes a bajnokságban is, május 19-én a Kelen Sporttelepen mérkőzik meg egymással újra Harmati Tamás együttese, és legnagyobb üldözője, a Takács Krisztián vezette Csepel.

Az egész Kelen-család nevében gratulálunk, szép volt fiúk!

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel