fbpx
 

„Azt érzem, hogy jókor kerültem jó helyre”

2022.07.31.

Felnőtt férfi csapatunk vasárnap, pontban 17.30-kor megkezdi szereplését az NB III Nyugati csoportjában. A Budaörs otthonába látogató Kelen újdonsült vezetőedzőjével és szakmai vezetőjével Bordán Csabával beszélgettünk a klubunk filozófiájával megegyező elképzeléseiről, a Harmati Tamástól átvett örökségről, a játékosok kiváló hozzáállásáról, a fiatalok szerepéről és az idei célokról.

Befogadó közösség, remek munkamorál és a játék öröme – Bordán Csaba úgy látja, hogy szinte minden adott ahhoz, hogy ismét szintet léphessen a Kelen

– Kezdődhet?

– Részünkről igen! Június huszonhetedikén indult a felkészülés, amit lehetett, megtettünk. Az első és legfontosabb az volt, hogy kölcsönösen megismerjük egymást a játékosokkal. Hiszen nemcsak én érkeztem a csapathoz, hanem Cserpák Dániel és Balogh Ákos is – Dani asszisztens edzőként, Ákos videóelemzőként, sőt utóbbi az utánpótlásban is tevékenykedik ebben a szerepkörben. A stábunk a már korábban is a Kelennél dolgozó erőnléti edzővel, Majer Máriával és a kapusedzővel, Kalmár Adriánnal vált teljessé. Mostanra kialakult az a keret, az a mag, amely reményeink szerint eredményesen kezdi majd a bajnokságot. Minőségi edzőmeccseket játszottunk, amelyek jól szolgálták a felkészülésünket. Az NB II-es Tiszakécske mellett az NB III-as mezőny három meghatározó csapata, a feljutást megcélzó BVSC, valamint a Balassagyarmat és az ESMTK volt a riválisunk, az ellenük megvívott mérkőzések sokat segítettek abban, hogy kialakítsuk azt a stílust, illetve rendszert, amelyben játszani szeretnénk.

– Az nem okozott gondot, hogy egészen e hét közepéig a műfüves pályán kellett edzeni, miközben a bajnoki meccseket füves pályákon játsszák?

– Örömmel mondhatom, hogy nem. Az edzések tempóját és színvonalát elnézve csak dicsérni tudom a srácokat, akik a legnagyobb hőségben is zokszó nélkül tették a dolgukat a műfüvön. Szerencsénk is volt, mert a nagyobb sérülések és a betegségek elkerültek bennünket, szinte végig teljes kerettel készülhettünk. Úgy vélem, a rendelkezésünkre álló öt hetet megtöltöttük tartalommal. Külön örültem annak, hogy a pályán kívül is lehetőségünk nyílt csapatépítésre, tartottunk egy közös vacsorát, ahol még jobban megismertük egymást. Elégedett voltam és vagyok mindenkivel, a velünk készülő fiatalok is a maximumot hozták ki magukból. A jövőben nemcsak figyelünk, hanem törekszünk is arra, hogy a tehetséges fiatalok csatlakozhassanak hozzánk, folyamatosan szeretnénk beépíteni őket.

– Nem titok, hogy elődöd, Harmati Tamás ajánlott téged az elnök, Andreas van den Aker figyelmébe. Amikor felvetődött, hogy a klub szakmai vezetője, egyúttal a felnőtt férfi csapat vezetőedzője lehetsz, sokáig töprengtél, amíg igent mondtál?

– Hogy hezitáltam-e? Nem! A történethez tartozik, hogy nemrég még arról volt szó, Tamás munkáját segítendő jövök ide, ám a sors végül máshogy hozta, hiszen Tomit megkereste a Vasas. Ismertem a klubot, Andreast és Tomit is, amennyire kívülről lehetett, beleláttam a Kelen életébe, és nem tagadom, kifejezetten tetszett, amit láttam. Szóval, egy számomra korántsem idegen helyre csöppentem, hovatovább a koncepció is közel áll hozzám: az elképzeléseim egyeznek a klub filozófiájával. Ha valaki egyszerre lehet szakmai vezető és vezetőedző, annak sok előnye van, hogy mást ne mondjak, házon belül tudja segíteni a fiatalok beilleszkedését a felnőtt futballba. Voltak más lehetőségeim is, de jelentős kihívásnak tartom, hogy a Kelennél dolgozhatok – szemernyi kétség nem volt tehát bennem, amikor ideérkeztem.

– Azt kaptad, amit vártál?

– Még többet is! Nagyon jó örökséget vettem át Tamástól. A játékosok munkához való hozzáállása kiváló, a morál úgyszintén, arról nem szólva, hogy erőnléti és taktikai téren is teljesen rendben vannak. Nincs morgás, mindenki tisztességgel beáll a sorba. Az átlagéletkort tekintve ez egy fiatal csapat, aminek van előnye és hátránya is, de én inkább az előbbiről beszélnék: az újak könnyen beilleszkednek ebben a társaságba. Hamar nyilvánvalóvá vált, ez egy befogadó közösség, senki nem azt nézi, ki honnan jött, hány éves, az számít, hogy milyen ember és milyen futballista. Kijelenthetem, a stáb és a játékosok kapcsolata ideális, igaz, még nem volt tétmeccs… A viccet félretéve: azt érzem, hogy jókor kerültem jó helyre.

Módly Márkék koncentráltan és nagy lendülettel vágtak bele a nyári felkészülésbe, és így várják a vasárnap délutáni szezonnyitót is

– Ha jól sejtjük, döntésedben az is szerepet játszott, hogy a korábban a Vasas Kubala, a Puskás és az UTE Akadémián szerzett „rutinodnak” is nagy hasznát veheted.

– Így van. Eddig vagy vezető voltam, vagy edző, mostantól mindkét pozícióban tudom hasznosítani az eddigi tapasztalataimat. Alig vártam a kezdést, mert bár mint említettem, ez egy jelentős kihívás, boldogan vágtam bele. Mindamellett jól be kell osztani a hetet ahhoz, hogy az edzésektől kezdve a meccseken át az értekezletekig jusson idő mindenre, amire szeretnénk. Ezért is volt fontos, hogy egy jól működő rendszerbe léptem be. S ne feledkezzünk meg arról sem, hogy támaszkodhatok Kun Istvánra is, aki amellett, hogy a női csapat vezetőedzője, a Tehetségközpont vezetője is. A férfi csapat programját mindenesetre úgy tervezzük, hogy legkésőbb fél négyre véget érjenek az edzések, így egyfelől át tudjuk adni a terepet az utánpótlásnak, másfelől onnantól fogva én is koncentrálhatok a korosztályos csapatokra.

– Fejezzük be a kezdéssel: mit remélsz a Budaörs elleni idénynyitótól?

– A jó rajt mindig fontos! Jót tesz egy csapat önbizalmának és eredményességének, ha úgy indítja a szezont, ahogy előzetesen eltervezi. Hozzáteszem, nem csupán egy meccsben gondolkodunk, már csak azért sem, mert egy hónap leforgása alatt hat bajnoki és legalább egy Magyar Kupa-mérkőzésen kell pályára lépnünk. Sűrű a menetrend, szerda-vasárnap ritmusban játszunk, ami nem ígérkezik könnyűnek, de állunk elébe! Szeretnénk a bajnokság első szakaszából úgy kijönni, hogy olyan helyet foglaljunk el a tabellán, ahonnan nem kell aggódva várnunk a folytatást. Stabil és nyugodt évet kívánunk magunknak, hogy a csapatot folyamatosan fejleszthessük, és közben minél több fiatalnak adhassunk minél több játékpercet. A magam részéről bizakodó vagyok – azt gondolom, készen állunk az előttünk álló feladatokra!

Felnőtt férfi I. csapatunk első szezonbeli feladata július 31-én, vasárnap 17:30-tól vár Bordán Csabáékra, akik a tavaly még másodosztályú, nyáron szintén szakvezetőt váltó, és idén már Bekő Balázs vezetésével készülő Budaörs vendégei lesznek. Kísérjük el minél többen a fiúkat Budaörsre is, zöldüljön a lelátó és buzdítsuk győzelembe a srácokat!

Budaörsi SC – KELEN SC
NBIII. Nyugati Csoport 1. forduló
2022.07.31. Budaörsi Városi Stadion 17:30

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán; Bak Ferenc

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata