fbpx
 

LányokVisszatérés az élvonalba: női csapatunk újra NB I-es!

2022-06-25

Kezdjük a legfontosabbal: a Kelen SC a 2022–2023-as idénynek a Simple Liga Női NB I-ben vághat neki! Klubunk elnöke, Andreas van den Aker a mögöttünk hagyott idényről ugyanúgy beszélt, mint az előttünk álló jelentős feladatokról.

Sokat dolgoztak a lányok a feljutásért, és ugyan nem a pályán vívták ki, jogosan lépnek ismét szintet, és lesznek jövőre élvonalbeliek

Ismételjük csak meg: a Kelen SC a 2022–2023-as idénynek a Simple Liga Női NB I-ben vághat neki!

Úgy bizony, csapatunk egy év elteltével visszatér az élvonalba!

Az előzményekről csupán annyit: az NB II Nyugati csoportjában a harmadik helyen zárt az előbb Könczey Zsolt, majd február közepe óta Kun István vezette csapat, s azzal, hogy a Mol Fehérvár FC és a Szekszárdi UFC mögött végzett, nemcsak a bronzérmet érdemelte ki, hanem egy esélyt arra, hogy osztályozón harcolja ki a feljutást. Az NB I alapszakaszát a nyolcadik helyen befejező Soroksár elleni párharc azonban nem a reményeink szerint alakult, noha a lányok mindent megtettek, a XXIII. kerületiek két győzelemmel, 4–0-s összesítéssel vívták ki a bennmaradást.  Legalábbis úgy tűnt…

Merthogy felvetődött, hogy az ellenfél egyik játékosa jogosulatlanul lépett pályára, klubunk erre hivatkozva óvást adott be. A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága úgy ítélte meg, a Soroksár futballistája valóban jogosulatlanul szerepelt az osztályozón, minek következtében törölte a pályán született eredményeket, és mindkét mérkőzést 3–0-s gólkülönbséggel a Kelen SC javára írta jóvá. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy csapatunk újra a legjobbak között szerepelhet!

„Nem könnyű a feljutásról beszélnemszögezte le klubunk elnöke, Andreas van den Aker.Egyfelől természetesen örülünk annak, hogy visszatérhetünk az első osztályba, másfelől az örömünk nem lehet teljes, mivel nem a pályán jutottunk fel. Az elmúlt években különböző okok miatt sokat elvett tőlünk a sors, úgy érzem, most valamit visszakaptunk abból. Amint az imént is utaltam rá, jobb lett volna, ha a pályán harcoljuk ki a feljutást, ugyanakkor a labdarúgásban nem ez volt az első, és nem is utolsó eset, hogy egy párharc a zöld asztalnál dől el. Egy biztos, a legjobb, ami a Kelen SC-vel történhetett, az az, hogy csapatunk megint az NB I-es bajnokságra készülhet.”

Tekintve, hogy minden szempontból jelentős a különbség az első és a másodosztály között, a rajtig hátralevő hetekben rengeteg teendő vár klubunkra.

„Időből csakugyan nincs sok, de ami tőlünk telik, megtesszük, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az élvonalra mondta klubunk elnöke.Aki részese volt annak, hogy elértük az osztályozót érő harmadik helyet, szeretnénk, ha az NB I-ben is a csapatunk tagja lenne. Fontos hozzátennem, hogy az első csapat ajtaja természetesen nyitva áll klubunk tehetségei előtt is. Az is igaz viszont, hogy az erősítés elkerülhetetlen. Aki ismeri klubunkat, tudhatja, hogy tavaly szeptemberben együttműködési megállapodást írtunk alá a kiváló képzést nyújtó Puskás Akadémiával. Ez a férfi szakágra vonatkozik, de szeretnénk kibővíteni a női vonalra is, így válna teljessé ez a kapcsolat. Az előző nyáron három U14-es lány igazolt tőlünk Felcsútra, örömmel tehetem hozzá, hogy idén lesznek követőik. Mindeközben abban bízom, hogy az út fordítva is bejárható. Bár mindkét női csapat az első osztályú mezőny tagja, a célok különböznek: a Puskás Akadémia a felsőházban szeretne majd bizonyítani, mi pedig a bennmaradásért küzdünk. Ez megnyithatja azt a bizonyos utat néhány felcsúti játékos előtt: aki esetleg nem fér be rendszeresen az első csapatba, ugyanúgy örömmel látjuk, mint például azt az U19-es tehetséget, akiről Felcsúton úgy gondolják, a felnőtt szinten elérve első lépésben a mi segítségünkre lehet. Vannak természetesen további kiszemeltjeink is, de mivel utolsóként csatlakoztunk az elitmezőnyhöz, a helyzetünk nem egyszerű. Mindamellett nem is reménytelen, hisszük, hogy hamarosan összeáll az a csapat, amely elkerüli majd a kiesést.”

S hogy kinek a vezetésével?

„Kun István bizonyította tavasszal, hogy nála remek kezekben van a csapat, nem is volt kétség afelől, hogy ő folytassa a munkát, a magam részéről nagyon örülök annak, hogy tovább dolgozhatunk árulta el Andreas van den Aker.Napokon belül azt is bejelenthetjük, kik lesznek az U11-es, az U14-es, az U16-os és az U19-es csapat edzői. A Viadukt SE-vel is van együttműködésünk, a biatorbágyi klubbal már meg is egyeztünk abban, hogy aki ott edz, de szeretne nálunk játszani, csatlakozhat hozzánk. Az elmúlt idényben meg kellett küzdenünk nehézségekkel is, de meggyőződésem, az előttünk álló év teljesen rendben lesz.”

Stílszerűen szólva: legyen első osztályú!

 

 A legjobb tizenkettő

Az MLSZ tavaly döntött arról, hogy a 2022–2023-as idénytől nyolcra tizenkettőre emeli a Simple Liga létszámát. A mezőny mostanra összeállt, nézzük, kik alkotják a legjobb tizenkettőt:

Astra HFC, Diósgyőri VTK, ETO FC Győr, Mol Fehérvár FC, Ferencváros, MTK, Haladás-Viktória, Puskás Akadémia, Szekszárd, Szent Mihály, Újpest, Kelen SC

Hajrá Kelen!

Kép: @Zsoltnoifocifenykepek

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata