fbpx
 

FelnőttVissza Magyarországra – a Kelen játékosa lett Zima Ádám!

2020.01.05.

A görög kaland után hazatérő, korábbi U21-es válogatott hálóőr a Kelen legújabb téli szerzeménye. 

Az őszi félévet lezáró értékelőjében már említést tett róla Harmati Tamás, hogy szükség van érkezőkre a bennmaradáshoz, az újév kezdete óta pedig folyamatosan futnak be az újabb hírek – előbb Lukács Richárd lett a Kelen játékosa, ezúttal pedig egy kora ellenére is sokat látott kapus csatlakozik klubunkhoz, aláírt hozzánk Zima Ádám!

A 23 éves hálóőr ifistaként a Videoton és a Puskás Akadémia játékosa volt, utóbbi felnőtt, NBI-es csapatához már 19 évesen felkerült. Ennyi esztendősen már 12 meccs jutott neki a felcsútiak harmadosztályú tartalék csapatában, egy szezonnal később szintet lépett, és az NBII-es Dorog kapuját védte, a rákövetkező évben pedig a Michael Boris vezette U21-es válogatottban is bemutatkozhatott. A remek alapképességekkel rendelkező kapustól sok miértre választ kaptunk, miközben szóba került a görög másodosztály, egy igazán szimpatikus koncepció, és a Kelen karaktere is.

November óta velünk edzel, mi győzött meg arról, hogy csatlakozz hozzánk?

– Felkerestem Harmati Tomi bát, akit még a Puskás Akadémiából ismerek, és edzéslehetőséget kértem tőle – így indult a közös utunk novemberben, aztán december végére arra az álláspontra jutott a vezetőség és én is, hogy jó lenne folytatni a közös munkát. Szívesen ültem velük tárgyalóasztalhoz, amely során teljes körű tervet kaptam a követező félévre. A koncepció része volt a csapat fejlődése mellett az én egyéni fejlődésem is, ami nagyon szimpatikus volt. Szeretném itt újra felépíteni magam, és a csapatot bent tartva az NBIII-ban megalapozni a lehetőséget arra, hogy feljebb léphessek akár a legmagasabb osztályba.

Már belülről is ráláthattál, hogyan dolgozik együtt a csapat, és bajnoki meccseken is kint voltál – milyen karaktere van szerinted a Kelennek?

– A személyesen látottak is azt igazolták, amit már több helyről is visszahallottam, hogy nagyon jól szervezett és egységes csapat a Kelen. Ezek mellett, ami nagy erőssége még az együttesnek, az a csapatszellem, rendesen meglepődtem a játékosok közti összhangon, amikor bekerültem az öltözőbe. Az eredmények ellenére a hangulat is mindig pozitív maradt, úgyhogy a közösség talán az igazi ereje a Kelennek. A játékosok közötti kötelék ráadásul a pályán is meglátszik, talán a legjobban épp a szervezettségen keresztül, ami ha megmarad tavaszra, és kiegészül az együttes pár igazán minőségi játékossal, akkor nem lehet gond azzal, hogy bent maradjon.

Nyilván ez a célja Harmati Tamásnak is, aki korábbi elmondása szerint minden posztra tudna igazolni, így nem meglepetés, hogy a kapu előtt is erősítettünk.

Zima Ádám tisztáz egy igazán kiélezett szituációban

Ádámnak nagyon tetszik a karaktere, határozott, jól kommunikál a védekezésnél a csapattársaival és folyamatosan magabiztosságot sugároz – kezdte NBIII-as csapatunk vezetőedzője. – Nagy felelősséggel dolgozik nem csak a pályán, hanem a civil életben is, nagyon szépen, tudatosan építi azt is. Kapusedzőként is szerepet vállal a klub életében, amit nagyon élveznek a gyerekek. Ezek után bátran mondhatom, hogy abszolút beleillik az elképzeléseinkbe.

Akárcsak a Kelen Ádáméba, hiszen a tavalyi görög kaland, és egy norvégiai kitérő után a Hunyadi Mátyás úton találta meg azt a közeget, amelyben újra kivirágozhat.

– Januárban bontottam fel a szerződésemet Dorogon, és februárban kerültem ki a görög másodosztályba, ami sajnos nem volt egy hosszú kaland, mert hamar része lettem az ott sokszor általános problémakörnek – nem igazán érkeztek meg a fizetések. Sajnáltam, hogy hamar rövidre kellett zárnom az ottani pályafutásom, mert a magyar másodosztálynál jóval erősebbnek gondolom a görög második vonalat, de váltanom kellett, és áprilisban Norvégiába szerződtem a klub egyik testvércsapatához, ahol viszont nagyjából a hazai NBIII-as szinten védtem. Ezért is érkeztem haza, mert ennél többet szeretnék. Ehhez viszont fel kell építenem magam újra, és úgy érzem, hogy a Kelen ideális közeg ehhez. Szeretném újra megidézni, aztán persze túlszárnyalni az a szintet, amikor még az U21-es válogatottban is számítottak rám.

A remek alapképességekkel rendelkező hálóőr korábban a korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott

A kora ellenére is jelentős mennyiségű tapasztalatot és tudást ráadásul nem csak az első csapat szolgálatába állíthatja új igazolásunk, de a Kelen utánpótláskorú játékosainak is átadhatja – adódott a kérdés, hogy mennyire testhezálló neki ez a szerep?

– A korosztályos első osztályú bajnokságokban, a felnőtt NBII-ben, vagy épp az U21-es válogatottban komoly kaliberű kapusedzőkkel készülhettem, akiktől rengeteget tanultam, és igazából tetszett az a feladat, hogy átadhatok a kicsiknek ebből valamit. Ez egyébként külön kérése volt felém a vezetőségnek, de nem volt ellenvetésem, mert én is sokat tanulhatok belőle, olyan helyzet ez, ami mindenkinek jó. Remélem igaz lesz ez a felnőtt csapatban betöltött szerepemre is, nagyon várom már a tavaszi rajtot!

Új igazolásainkat, így az eddig bejelentett Lukács Richárdot és Zima Ádámot tétmeccsen legközelebb március 8-án, az Iváncsa elleni hazai bajnoki mérkőzésen láthatják a szurkolók, Kelen-mezben pedig gyaníthatóan korábban is, hiszen a téli felkészülés részeként pályára lép csapatunk többek közt a Budaörs és a Tiszakécske ellen is.

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata