FelnőttGólvágó Ceglédről, aláírt Lukács Richárd!

2020-01-02

Az ősszel tízgólos támadó a Kelen egyik első téli igazolása, aki korábban az NBII-ben is játszott, előző csapatával pedig az NBIII. keleti csoportjának dobogóján telelt idén.

Tehetséges és tettre kész labdarúgót igazolt a Kelen, amely megszerezte a több csapat által is csábított Lukács Richárd aláírását. A huszonhárom éves támadó a Ceglédi VSE-től érkezik, amelynek színeiben tavaly 18 fordulóban lépett pályára az NBII-ben, idén pedig az NBIII. Keleti csoport góllövőlistáján a második helyen telel tíz rúgott góljával.

A Debrecen és a Vasas akadémiáján is nevelkedő játékos korábban csapattársa volt a szintén Ceglédről érkező Timári Normannak, aki a Kelen tavaszi feljutásának egyik kulcsfigurája volt, és aki aztán az itt szerzett élményekre építve a másodosztályba szerződhetett. Adódott a kérdés, mennyire szolgált példaként Lukács Richárd számára a korábbi csapattárs útja, emellett beszéltünk fejlődésről, csapategységről és a gólszerzés nehézségeiről is.

– Nem Norman példája mutatta nekem az irányt a Kelen felé, amikor ő ideigazolt annak idején, nem is láttam még rá arra, hogy miért teszi, utólag tekintve aztán persze látható benne a ráció – kezdte Lukács Richárd. Vonzó volt viszont, hogy itt úgy érzem, alapvetően bizalommal fordulnak felém, mert már az őszi szezon végén, rögtön jelezte a Kelen, hogy akarnak engem. Jó ezt érezni, ilyen hangulatban hiszem magamról, hogy a legjobbamat tudom nyújtani. A családom miatt fontos volt az is, hogy legalább a következő félévben Budapesten játszhassak, ráadásul a koncepció, amit felvázolt a Kelen, meggyőzött. Sokat szeretnék fejlődni és úgy érzem, itt erre megvan a potenciál, úgyhogy nagyon örülök, hogy így döntöttem.

Ha jól gondolom, ez egy összetettebb döntés volt, mert úgy tudni, többen is szerettek volna leigazolni? Mitől lett a Kelen a befutó?

– Igazából kellemes szituáció volt, amikor jöttek a megkeresések, de az hogy a Kelen szinte a szünet első pillanatában megkeresett, sokat jelentett. Azt látom, hogy itt egy jó szakvezetés keze alatt lépésről-lépésre fejlődhetek. Garancia erre az edző személye, és ahogy a fiatal játékosokra épít a szakmai stratégia. Látni, hogy az együtt dolgozók egyszerre akarnak fejlődni.

A mosolygós támadó ősszel remek formában futballozott, a Cegléd bajnoki góljainak több mint harmadát ő szerezte.

Voltál már Kelen meccsen, körvonalazódott benned, hogy hogyan tudod segíteni a csapat céljait?

– A tavasz utolsó mérkőzésén, a Békéscsaba elenni hazai találkozón kint voltam, akkor nagyon kellemes benyomást tett rám a csapat. Egy tényleg jó meccset láttam akkor, nem volt meglepetés, hogy feljutott a Kelen az NBIII-ba. Szeretném velük együtt folytatni ott, ahol abbahagytam ősszel Cegléden, és tavasszal jó játékkal elősegíteni, hogy a csapat bent maradjon a harmadosztályban.

Gólerős játékkal rukkoltál elő ősszel, az alapján valóban segítségére lehetsz a csapatnak, a tavalyi kiírásban ugyanakkor az összes eddig szezonoddal ellentétben egyszerűen nem jött össze a gól – mi hiányzott ahhoz, hogy az NBII-ben is betalálj?

– Sok összetevő fontos, a legfontosabb talán az, hogy megkapd a bizalmat a stábtól. Ha megvan a bizalom, úgy ismerem magam, hogy bárhol, bármilyen körülmények között jó teljesítményre vagyok képes. A csapatmorál is nagyon fontos. Sok rossz példával találkoztam és személyesen is átélhettem, hogy mennyire lényeges, hiszen a Ceglédnél is akkor jött az eredményes játék, az őszi harmadik hely, amikor jó közösség kezdett kialakulni. Ahol számítanak rám, ott igazán jó teljesítményt tudok nyújtani.

Az utánpótlás éveidben rendre feljátszottál az idősebbekhez, most huszonhárom évesen hogy érzed, hol tartasz azon az úton, aminek a végén kész játékosnak mondhatod magad?

– Úgy látom, hogy tehetséges vagyok, de későn értem, gondolok itt most a gólokra. A mostani szezonban kezdett beérni az a játékom, amit már 10-12 éve a sajátomnak gondolok, de csak most jöttek meg rá a gólok. Az előző félévben eddig először, de tényleg minden meccsen azt éreztem, hogy képes vagyok gólt rúgni. Sikerült is rendre betalálni, belülről is úgy éreztem, hogy van vér a játékomban és jó érzés, hogy ez több csapat figyelmét is felkeltette. Mégsem volt nehéz döntés, amikor a Kelenhez szerződtem.

Ebben nagy szerepe volt Harmati Tamásnak, aki az ünnepek alatt is aktívan dolgozott azon, hogy megerősítse a csapat keretét. A több várható érkező mellett Lukács Richárdot is személyesen kereste fel, honlapunknak pedig azt is elmondta, hogy miért.

Lukács Richárd érkezésével bővülnek Harmati Tamás opciói

– Ricsi személyében egy határozott és hatékony labdarúgót ismertünk meg, aki gyors, gólerős és megfelelően agresszív. A legfontosabb pedig, hogy győztes típusú játékosként ismertem meg, olyannak, aki nagy segítségünkre lehet a nagyon fontos tavaszi fordulókban. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát!

Mindeközben úgy tudjuk, hogy kettejük közül nem csak Harmati Tamás tekint a jövőben edzői szemmel a labdarúgókra, hiszen Lukács Richárdnak is vannak efféle ambíciói. A Kelen felnőtt csapatainak ráadásul több játékosa is edző a klub utánpótlásában, adódott a kérdés, hogy Richárd is tervez-e csatlakozni ehhez a különleges stábhoz?

– Igen, abszolút, ez is közre játszott abban, hogy ide igazoljak. Januárban elkezdem az edzőképzést, mert szívesen foglalkoznék később gyerekekkel. Jó feladat lesz az is, akárcsak a tavaszi meccsek mindegyike, amiknek nagy örömmel állok elébe.

Lukács Richárdot tétmeccsen legközelebb 2020. március 8-án, az Iváncsa elleni hazai mérkőzésen láthatják a szurkolók, Kelen-mezben ugyanakkor már korábban is, hiszen a téli felkészülés részeként az egyaránt NBII-es Budaörs és Tiszakécske ellen is pályára lép Harmati Tamás együttese.

Addig is, üdvözlünk nálunk Richárd!

Hajrá Kelen!

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

INSTAGRAM

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel