Felnőtt„Szeretnék vezéregyéniséggé válni!”

2020-01-07

NBI-es rutinnal rendelkező védekező középpályást igazolt a Kelen – Pintér Bence már a harmadik új igazolása csapatunknak!

Napról-napra bizonyítja Harmati Tamás és a Kelen vezetősége, hogy amit kitalálnak, azt meg is valósítják – Lukács Richárd és Zima Ádám után újabb, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező labdarúgót mutathatunk be, aláírt hozzánk Pintér Bence!

A 23 éves védekező középpályás utánpótlás labdarúgó éveit Fejér megyében, a Puskás Akadémiánál töltötte, melynél egészen a felnőtt csapatig vitte és már 19 évesen bemutatkozhatott az élvonalban. A világbajnoki bronzérmes és sokáig horvát válogatottsági csúcstartó Robert Jarni aztán már többször is számolt vele a 2015/2016-os szezonban, és az akkor még mindig tinédzser Pinyőt nyolcszor is pályára küldte a legjobbak között. Az állandó játéklehetőségre vágyó fiatal aztán az NBII-ben szerzett jelentős meccsrutint, az újévben pedig egy olyan közegben szeretne futballozni, ahol sokat fejlődhet, biztos körülmények között dolgozhat és vezéregyéniséggé válhat.

Korod ellenére komoly meccsrutinnal rendelkezel, a másodosztályban közel hatvan bajnokit játszottál, amik az NBI-es meccseiddel kiegészülve csaknem hetven felnőtt mérkőzést ölelnek fel – miben látod a legnagyobb különbséget az első, és a többi osztály között?

– Ami elsőre eszembe jut, hogy az élvonalban könnyebb játszani. Meglepőnek hangozhat, de nem csak én, többen is mondják ezt, hiszen igazán képzett társak oldalán játszhattam, akik ismerték a mozgásokat és rendre meg is tudták valósítani azt, amit az edző elvárt. Mindeközben én hozzáállásban profinak tartom magam, mindig edzettem külön is, amit kellett pluszban gyakoroltam, ez viszont az egyén sajátja, csapatszinten más nagy különbséget nem látok. Ami mégis említésre méltó, hogy Robert Jarni személyében olyan külföldi edzőm volt, akinek a mentalitása sokat adott a játékomhoz.

Pintér Bence épp Radó Andrást igyekszik szerelni élete első NBI-es mérkőzésén

Szintén a Puskás Akadémiánál, de még az utánpótlásban Harmati Tamás is edződ volt, mekkora szerepe volt neki az ideigazolásodban?

– Nem vitás, hogy nagy szerepet játszott Tomi bá is, de az egész Kelent jellemző rendszer szimpatikus nekem. Hozzáértő stáb dolgozik a játékosok felkészítésén, egészségügyi különítmény a sérülések kezelésén és elkerülésén, amik nagyon fontosak. Rögtön a klub részének tudtam érezni magam, szeretném is segíteni a csapatot abban, hogy bent maradjon. Már csak azért is, mert így van a legnagyobb lehetőségem arra, hogy újra a legmagasabb szinten játszhassak.

Erre meg is lehet a lehetősége Harmati Tamás szerint, aki jó képességű és jó mentalitású játékosnak ismerte meg.

Zima Ádámhoz hasonlóan Bencét is már régebb óta ismerem, igaz, akkor még gyerek volt, de szerencsére maradt ugyanaz a mindig mosolygós, nagyon pozitív srác, mint amilyen volt. Fiatal kora ellenére már komoly profi tapasztalata van az I. és II. osztályból, ami remélhetőleg a csapat hasznára lesz a mérkőzések során. A középpályán és szélső védőként is sokat segíthet az alázatos, szorgalmas játékával. Jó személyiségű fiatalember és kiváló csapatjátékos.

Innen sem hiányozhat a mosoly, Pintér Bence (tízesben) még a csapatköszöntések alatt is jó hangulatot sugároz

A mester szerint tehát mosolygós és pozitív, adódott a kérdés, hogy önmagát hogyan jellemezné Pintér Bence.

– A pályán kemény és agresszív. De igaz az, amit Tomi bá mond, nem csak mosolygós vagyok, de viccelődni sőt, énekelni is szeretek, talán az öltözőben is lesz lehetőségem szerepelni néha. Viszont a legfontosabb, hogy szeretnék vezéregyéniséggé válni a csapatban. Az élvonalban megkerülhetetlen az állandó és hatékony kommunikáció, ebből itt sem adnék alább, illetve a játékommal szeretnék példát mutatni – keményen szerelni, gyorsan váltani az átmeneteknél, aktívan belépni a támadásokba, vagy épp felérni egy átlövésre.

Ezt csak a megfelelő fizikummal lehetséges, szerencsére Bencét illetően nem lehet ebből probléma, hiszen nem csak a gyakorlatban, de elméletben is ismeri a testi felkészítés csínját-bínját, tavasztól pedig Major Csongor mellett erőnléti edzőként is számít rá a Kelen.

– Több problémám is volt a bokámmal, azok motiváltak valamelyest arra, hogy komolyabban foglalkozzak ezzel, közben szeretem is, hobbimnak tartom a kondizást, tetszik ez a világ. Az, hogy funkcionálisan jól működjön a test, a fociban alapkövetelmény. Egyébként még nem próbáltam az edzői szerepet, gyerekekkel az elején biztos furcsa is lesz, de örömmel fogadtam a feladatot, hisz ilyen az élet, mindig hoz valami újat.

Pintér Bence életében ez most a Kelen, és mindannyian reméljük, hogy a legjobbat hozza ki egymásból a klub és legújabb igazolása. Utóbbi számára ráadásul különleges lehet az első tavaszi bajnoki, hiszen március 8-án épp Bence korábbi klubját, az Iváncsát fogadja hazai pályán Harmati Tamás együttese az NBIII. 18. fordulójában.

Üdv nálunk Bence!

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

INSTAGRAM

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel