fbpx
 

FelnőttNem elég a nyomás, gól kell

2022-03-21

Tabellaszomszédok gólra törő, őszinte játékát láthatta vasárnap a Kelen-pálya nézőserege, amely két gyors fejes gól, és egy megpattant labdából született találat mellett kapufákat, ziccereket és bravúrokat is értékelhetett a lelátóról.

170 nap – ilyen hosszan volt bevehetetlen az újonc Kelen SC hazai pályája az NBIII. Nyugati csoportjában, ami remek mutató, egy frissen feljutott csapattól. Nem véletlen, hogy az utóbbi hetekben egyre nagyobb közönsége lett a Hunyadi Mátyás úti sporttelepnek, ahol bármilyen erős ellenféllel is játszott Harmati Tamás csapata, szeptember 22. óta képtelen volt kapitulálni. A klasszikus futballtörténetek közé illő fejezet, hogy a sorozatnak végül egy olyan meccs vetett véget, amelyet akár többször is megnyerhetett volna a Kelen.

Vasárnap az Érdi VSE csapatát látta vendégül a Kelen hazai pályán, és előzetesen is izgalmas találkozóra számíthattunk, hiszen a két együttest mindössze egy pont és egy gól választotta el egymástól a tabellán. Ennek megfelelően indult a találkozó, egy gyors Kelen helyzet után szögletre tisztáztak a vendégek, ahonnan aztán – ugyan csak második szándékra – de remek beadás érkezett Kertai Dániel fejére, aki az alsó sarokba csúsztatott már a hatodik percben. Gyors és könnyű gólnak tűnt a találat, amire épp egy egészen hasonló volt a válasz: mindössze négy perccel később a vendégek részéről hasonlóan tisztán és közelről fejelhetett kapura Szabó Richárd, aki nem is hibázott. Így már a tizedik percre kétszer zörgették meg a csapatok a hálókat, és ezek mellett is akadtak helyzetek, úgyhogy remek meccsre volt kilátás.

Ennek megfelelően a vendégek részéről veszélyes átlövéseket láthatott a nagyérdemű, míg hazai oldalon kapura tartó éles próbálkozások, és kapufa is szerepelt a lőlapon, utóbbiak rendre egy-egy jó váltás után tisztára játszott Kelen játékos részéről érkeztek. Joggal reménykedhettek tehát a Kelen szurkolók, hogy az egyenlő állás, és mindkét fél részéről nyíltsisakos játék mellett is jelenlévő Kelen-fölény újabb győzelmet jelent majd a klubnak. A 38. percben aztán ismét könnyen került a tizenhatoson belülre az Érd, ezúttal Kollega Krisztián, akire viszont közelről vigyázott Egyed Botond. A vendégek támadója kis területen is jó ütemű cselt húzott, erre azonban jól reagált Egyed, aki úgy tűnt blokkolni is tudja a csel után eleresztett lövést, lábáról végül azonban a Kelen kapuba pattant a labda, ezzel megszerezte a vezetést az Érd csapata, és 2-1-es vendégvezetéssel vonultak szünetre az együttesek.

A második játékrészben aztán az eredménynek megfelelően visszaállt az Érd, és egyértelműen kontrajátékra rendezkedett be, amit általában veszélyesen is tudott végigvinni, igaz összesen kétszer jutottak így át a Kelen térfelére a második félidőben. Eközben a Kelen egyfolytában az érdiek tizenhatosán belül tanyázott, sorra rúgta a szögleteket, és beszorította ellenfelét a kapuja elé. A nagy nyomásban szinte mindenki azt számolgatta, hogy meddig bírhatja még ezt ki a vendég csapat, végül a legpontosabb tipp az lett, amelyik úgy gondolta: végig. Történt ugyanis, hogy a nagy Kelen nyomásban egyszer sem jutott át a labda az érdiek gólvonalán, a helyzet pedig egyre komolyabb feszültséget hozott a találkozóba. Molnár Réka játékvezető az első több, mint egy órában, mindössze kétszer mutatta fel a sárga lapot, hogy aztán az utolsó 25 percre fordulva ötször is előhúzza – tesszük hozzá, hogy rendre jogosan. Végül a nagy lapjárásból a Kelen jött ki rosszul, hiszen Pintér Bence rövid egymásutánban két sárga lapot érő szabálytalanságot is elkövetett, így gólhátrányban és emberhátrányban fejezte be a találkozót Harmati Tamás csapata.

Érthető, hogy vezetőedzőnk, mindezek után csalódottan értékelt, noha nem felejtette el megemlíteni, hogy továbbra is bízik a játékosaiban.

– Szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk legalább egy pontot szerezni, mert jól kezdtük a mérkőzést, de az Érd gyorsan reagált és egyenlített. Mindkét csapat ment a győzelemért, az Érd meg tudta rúgni a másodikat, mi sajnos nem. Megvolt a lehetőségünk, hiszen jobban játszottunk, fölényben voltunk, rúgtunk kapufát, voltak nagy lehetőségeink, de nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt. Ennél több kell a későbbiekben, hogy a végső célunkat elérjük, de bízom a játékosaimban! 

Felnőtt férfi csapatunk legközelebb március 27-én, vasárnap 14:00-ás kezdéssel a tabella harmadik Veszprém otthonába látogat.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata