fbpx
 

Nem csak a kiemeltek törtek a bajnoki címre

2023.06.08.

Kolláth Krisztián vezetésével az U15-ös és az U16-os fehér Kelen is a bajnoki címet ostorozta a 2022/2023-as szezonban, és míg a fiatalabbaknak ezüstéremmel kellett beérniük, addig a mindössze 23 éves edző keze alatt már második éve dolgozó U16-osok Budapest bajnokai lettek!

Budapest bajnoka a Kelen U16F!

A Kelen SC-ről köztudott, hogy nem csak a legkiemelkedőbb tehetségek versenyeztetésével foglalkozik, hanem közösségi sportklubként lényegében mindenki megtalálhatja klubunknál a számításait, aki a focit bármilyen szinten szeretné játszani. Ennek megfelelően a kiemelt, országos bajnokságokban induló zöld csapatok mellett korosztályos fehér csapataink jellemzően a Budapesti Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében indulnak, és amint a bevezetőnkből is kiderült, nem hobbiként tekintenek a labdarúgásra.

Nagy szerepe van ebben a mindkét korosztály fehér csapatát vezetőedzőként irányító Kolláth Krisztiánnak, aki U19-es másodedzői és felnőtt videóelemzői tapasztalatait is felhasználva egy a játékosok, és sokszor a nézők számára is élvezetes futballt vár el csapataitól. Az így kialakított játékközeg pedig remek alapot teremt ahhoz, hogy focizni ne csak szórakoztató legyen, de épp emiatt sikerekkel teli is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy mindkét csapat sikerrel őrizte meg veretlenségét 2023-ban sőt, egyik sem maradt alul mérkőzésen 2022. októbere óta.

Cikkünkben Kolláth Krisztián mellett megszólal az edző szakmai világával idén első ízben találkozó U15-ös korosztály képviseletében Csonka Botond, aki az U15F tagjaként ezüstérmet szerzett a budapesti U15-ös bajnokságban, illetve az U16F együtteséből Szalai Kornél is, aki mindössze két meccset hagyott ki a szezonból, melynek végén bajnoki címet ünnepelhetett.

– Egy rendkívül eseménydús, de igazán sikeres éven vagyunk túl – kezdte interjúját utóbbi, a Kelenben hetedik szezonját aranyéremmel záró U16-os középpályás, Szalai Kornél. – A bajnokság során folyamatosan megvolt a matematikai esélyünk a bajnoki győzelemre, de mindez csak az utolsó mérkőzésen dőlt el. Idén is talán mi voltunk egyedül azok, akik a 3-5-2-es formációban játszottak, de szemmel láthatóan tetszett a srácoknak ez a rendszer. Sok kis passzos, kombinációkkal tarkított játékstílus jellemezte az idei évünket, ami hatékonynak bizonyult még a legütősebb ellenfelek ellen is, habár a legjobbakkal szemben a védekezésen volt a hangsúly. Bajnoki győzelmünk nem csak a sok rúgott és kevés kapott gólnak köszönhető, hanem annak is, hogy szívvel-lélekkel mentünk bele minden ütközetbe. Irány a következő szezon, ahol ismét megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek! Keményebb edzésmunkára, és legalább ugyanekkora szülői biztatásra lesz szükségünk jövőre is, hogy megismételhessük ezt a remek szezont. Együtt, csapatként megyünk tovább! Hajrá Kelen!

A 16 fordulós bajnokság legtöbb gólját szerző (101) együttese volt a Kelen SC U15-ös fehér csapata

– Nehéz éven vagyunk túl, de nagyon szép eredményeket értünk el – folytatta a megszólalók sorát a 14 esztendős Csonka Botond, aki mindkét korosztályban pályára lépett az idényben. – Az idei szezonnak mindenki izgatottan fogott neki az edzőváltás miatt, nem tudtuk mire kell készülni. Az új játékrendszer, amit idén játszottunk sok passzal és elmozgással minden meccsen megállta a helyét. A bajnokságban minden csapat ellen volt esélyünk, mégsem sikerült a tabella első fokára állnunk. Így sem lehetünk csalódottak, hiszen vereség nélkül zártuk a második félévet. Mindenki küzdött az utolsó percig és ez kellett is az ezüst megszerzéséhez. Nagyon várjuk a jövő szezon izgalmait és folytatni is szeretnénk azt a típusú focit, amit idén elkezdtünk. Kicsit több edzésmunkával és akaraterővel jövőre sok mindent tudnánk elérni. Krisztián bának nagyon köszönjük a munkáját, mert nélküle ez a megújulás nem ment volna! A pályán kívülről jövő biztatást és szurkolást pedig nagyon köszönjük, elsősorban a szülőknek! Hajrá Kelen!

A játékosok után a két korosztály vezetőedzőjéé, Kolláth Krisztiáné volt az utolsó szó.

– Hadd kezdjem azzal, hogy gratulálok minden játékosomnak és azoknak is, akik a saját idejüket és munkájukat áldozták arra, hogy a fehér csapat segítségére legyenek. Fantasztikus szezonunk volt, rengeteget tudott fejlődni mindkét brigád, egyénenként és csapatként is. A szezon eleje ugyanakkor nem volt könnyű számunkra, hiszen sok hiányzónk volt az edzéseken, így pedig a mérkőzéseken sem tudtunk mindig megfelelő létszámmal jelen lenni. Szerencsére ez az időszak ősz közepére lezárult, ami után létszámban és minőségben is feljavultunk, erre pedig nagy szükség volt. Kifejezetten örülök annak, hogy mindkét brigád nyitott volt arra a játékstílusra, amelyet minden mérkőzésen képviselni szerettünk volna, és hogy a srácok fiatal koruk ellenére a csapattaktikai elvárásokat jó mentalitással és jó hatékonysággal valósították meg.

A korábban Dr. Molnár István Jenő másodedzőjeként az U19-es kiemeltekkel, és Harmati Tamás NBIII-as stábjában videóelemzőként is dolgozó Kolláth Krisztián számára nyilvánvaló, hogy mi az, amit elvár a játékosaitól, akiknek szavaiból az is kiderült, hogy képes is ezt átadni a srácoknak. 

– A stílusunk alapvetően a területek megfelelő időben történő kiürítésére, feltöltésére, rengeteg kombinációra, elmozgásra és a labda birtoklására épül, nem pedig annak elrugdosására. Próbáltunk minden körülmény közt, minden játékhelyzetben arra törekedni, hogy a labdát a földön tartva, gyorsan és akár kívülről is tetszetősen mozgassuk azt, és így haladjunk előre. Voltak azonban olyan mérkőzések is, ahol ellenfelünk jobb erőt képviselt nálunk, ekkor mi tudatosan, mélyebben védekezve tudtuk kontrollálni a játékot, és igyekeztünk a kontráinkkal sikert érni, ami rendszeresen sikerült is. Így ugyan adott volt a játékunk fő karaktere, de mindkét csapatnak két arca volt attól függően, hogy mire van szükség a mérkőzésen – talán ennek is köszönhető az, hogy egyik bajnokságban sem kaptunk ki október óta. Az pedig külön örömre ad okot, hogy mindkét brigádnál rendkívül nagy összetartó erő van jelen, ami sokkal több és előremutatóbb annál, mint amit a nem kiemelt közegben futballozókról gondolnak néha, hogy csak egyszerűen egy időben egy helyre eljönnek futballozni a srácok. Ilyen motiváló közegben élmény dolgozni és remélem, hogy jövőre tudunk még előrébb lépni, mert van még plusz a játékosokban!

Gratulálunk fiúk, hajrá Kelen!

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata