fbpx
 

FelnőttNehézkes, de megérdemelt győzelem

2021-10-18

Kétgólos hátrányból felállva, és az utolsó negyed órában erőn felül teljesítve nyert 3-2-re, bravúros körülmények között felnőtt férfi I. csapatunk a hétvégi bajnokin, amelyet ugyanakkor akár könnyedén is megnyerhetett volna.

Szokásos jelenet a meccsen: nagy létszámmal az ellenfél tizenhatosán belül a Kelen, a vendég kapu állandó veszélyben, mégis valahogy kimaradnak a helyzetek, mint ahogy itt Timári Norman lövésénél is

Ritka pillanatok egyikét élhették át a Kelen szurkolók a hétvégi, Gárdony-Agárd elleni NBIII-as bajnoki mérkőzésen a Kelen Sporttelepen, hiszen Harmati Tamás együttese sorra dolgozta és hagyta ki a helyzeteket, közelről és távolról, többször is telibe találta a kapufákat és a keresztlécet, végül mégsem bosszulták meg magukat az elszalasztott lehetőségek sőt, az utolsó utáni percekben még fordítani tudott és nyert is a csapat!

Ezek alapján mondhatjuk azt, hogy megérdemelt volt a Kelen győzelme, mégis sokáig inkább a bosszankodásé volt a főszerep az öröm helyett. Történt ugyanis, hogy a tabellán elfoglalt helyezések közti különbség ellenére a meccs előtt 19. helyen álló vendégek egyenrangú ellenfélként kezdték el a találkozót, és a 9. percben meg is szerezték a vezetést az utóbbi három meccsén négyszer is betaláló Tóth Tibor révén. A gárdonyiak vezető találatát követően átvette a mérkőzés irányítását a Kelen, miközben Helm András játékosai zárt védekezésre rendezkedtek be, és a kontrákat is csupán két-három játékossal játszották végig. Soós Dávidék eközben több helyzetet is kidolgoztak, pontrúgásokból is veszélyesek voltak és kétszer a kapufát is eltalálták az első játékrészben, mégsem sikerült az egyenlítés, így ugyan bizakodva, de rossz szájízzel mentek szünetre.

A második félidőben aztán már ki sem jött a térfeléről a vendég együttes, de hősiesen küzdött, egymást segítve igyekeztek blokkolni a védők, mégis inkább a Kelen támadóin múlt, hogy nem vették be a kaput ziccerből, átlövésből, vagy épp pontrúgásból, hiszen mindhárom formában volt gólveszélyes akciója Timári Normanéknak. Húsz perc elteltével pedig jött az újabb feketeleves, egy Kelen helyzet utáni előrevágott labdával több kisebb hiba után ziccerig jutottak a vendégek, Tóth Tibor pedig úgy juttatta ismét kapunkba a labdát, hogy Besze Hunor bravúrosan olvasta szándékát, és úgy tűnt hárítja is a helyzetet, valahogy mégis a gólvonal felé dadogott a labda a védést követően, amely aztán fájóan lassan át is gurult rajta – a 66. percben Kelen – Gárdony 0-2.

Borbély Bence és a gárdonyiak – a félidőben pályára lépő szélsőnk mindent megtett azért, hogy megbolondítsa a vendégek védelmét, itt épp öt gárdonyi gyűrűjében harcolt ki büntetőt csapatunknak

Kisebb értetlenkedéssel töltött időszak után aztán új erőre kapott a Kelen, nem nyugodott meg abban, hogy ezen a meccsen semmi sem jöhet össze, és kötelességtudatból tette a dolgát lelkiismeretesen, aminek egy parádés fordítás formájában meg is lett az eredménye. A félidőben pályára lépő Borbély Bence remek teljesítménnyel rukkolt elő, és ugyan a befejezésekkel neki is meggyűlt a baja, kétgólos hátrányban még nagyobb erőbedobással rohamozta a kaput. Így a 78. percben egy büntetőt harcolt ki csapatának, amit Timári Norman értékesített, majd a 81. percben Horváth Marcell, a 91. percben pedig Lipcsei Ádám gólját is ő készítette elő egy-egy remek egyéni akcióval, amelyeket követően már csak a kapuba kellett pofozni a labdát két kőkemény védőnknek.

Végeredményben tehát egy egészen kivételes negyed óra alatt, és egy igazán nehéz mentális helyzetből állt talpra a Kelen, amely nem csak megtartotta a becsületét, de a győztes gól megszerzésével ismét új szintet léphet, mint csapat. A vastaps mellett levonuló játékosokra így érthetően büszke volt vezetőedzőjük, Harmati Tamás is.

– Hasonló mérkőzésre számítottunk, mint a Bicske ellen és sajnos nem voltunk elég élesek az első félidőben, hogy más irányt adjunk a meccsnek. A második félidőben még támadóbb szellemben léptünk pályára, és jóval többször tudtuk áttörni a nagyon szervezetten játszó vendégek védelmi vonalát. Amikor már úgy tűnt, hogy a sok kihagyott lehetőség és a kapufák után már nem jön összes semmi, akkor egy büntetővel sikerült megtörni a gólcsendet. A szépítést követően pedig még egy fokozattal feljebb tudtunk kapcsolni, és extra teljesítménnyel még a mérkőzést is sikerült megfordítani. Ezek után természetesen nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy komoly hátrányból is nyerni tudott!

Győzelmével a bajnoki versenyfutásban 5. helyre felkúszó csapatunk ezen a héten kétszer is pályára lép, előbb szerdán a tabella második Mosonmagyaróvár vendége lesz, majd vasárnap hazai pályán fogadja a Gyirmót FC Győr II. csapatát 13:00-ás kezdéssel.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel