fbpx

Töltés

 

UtánpótlásKözös úton a Puskás Akadémiával!

2021-09-15

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Kelen SC.

Kleinheisler László és Sallai Roland két közönségkedvenccé váló, kiváló futballista. Közös bennük továbbá, hogy a Puskás Akadémia egykori növendékei, akik ma már klubcsapataikból (NK Osijek és Freiburg) éppúgy kihagyhatatlanok, mint a magyar labdarúgó-válogatottból. S hogy miért éppen őket említjük? Nos, azért, mert az általuk bejárt útra immár a Kelen SC tehetségei is ráléphetnek: örömmel és büszkén jelenthetjük, hogy klubunk együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Puskás Akadémiával!

Úgy ám, jelentős mérföldkőhöz érkezett a Kelen SC: amiben magunk szentül hittünk, ezzel megerősítést nyert: nagyon jó az a szakmai irány, amit Andreas van den Aker és Harmati Tamás vezetésével egyesületünk követ.

„Nagyszerűnek tartom, hogy mostantól együttműködhetünk a Puskás Akadémiával – mondja klubunk elnöke, Andreas van den Aker. – Noha korábban az volt az elképzelésünk, hogy nem kötünk senkivel megállapodást, hanem járjuk a magunk útját, a felcsúti klubbal való kooperáció olyan lehetőségeket kínál, amelyeket vétek lett volna elszalasztani. A Kelen SC-n belül is van egy út, amely szerintünk abszolút járható a gyerekek számára, de mostantól létezik egy másik is, amely a legmagasabb szintre vezethet. Amikor együttműködésről beszélünk, fontos, hogy a felek között valóban együttműködés legyen. A Puskás Akadémiánál az első pillanattól fogva azt tapasztaltuk, hogy egyenrangú partnerként kezelnek minket. Talán ez is azt bizonyítja, hogy a Kelen SC mostanra eljutott odáig, hogy fel tudja készíteni a tehetségeket a kiemelt akadémiáknál megkövetelt szintre. Korábbi példák tanúskodnak arról, nem mindig az a legjobb, ha a gyerekek túl korán topklubokhoz kerülnek. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk rájuk. A Tehetségprogramunknak köszönhetően gondozzuk a tehetségeket, a Puskás Akadémia végig segít bennünket ebben. Amikor pedig eljön az ideje annak, hogy a legügyesebbek szintet lépjenek, megtehetik – Felcsúton az U14-es korosztálytól várják őket.”

Andreas van den Akertől megtudjuk azt is, hogy ezt megelőzően több NB I-es klubbal is tárgyaltak, de volt még egy jelentős érv, ami a felcsúti egyesület mellett szólt.

„A Puskás Akadémia tiszteletben tartja az identitásunkat – árulja el elnökünk. – Arra törekszünk, hogy évente legalább három gyerek akadémiára kerüljön. Az elsődleges cél az, hogy Felcsútra, de nincs kőbe vésve, hogy valaki csak oda mehet. A nyáron három lány és három fiú igazolt át tőlünk a Puskás Akadémiára, s hozzáfűzném még azt is, hogy az út immár fordítva is bejárható: három gyerek érkezett hozzánk Felcsútról – szerintem jó helyen lesznek nálunk. Csak ismételni tudom magam: a Kelen SC életében jelentős lépés ez az együttműködés, jelzi, hogy már nemcsak ismernek, hanem elismernek minket.”

A 2020/2021-es szezont 100%-os győzelmi mutatóval megnyerő U14-es zöld csapatunk érthető módon felkeltette a Puskás Akadémia figyelmét is

Ezen a ponton kapcsolódik be a beszélgetésbe szakmai igazgatónk, Harmati Tamás:

„A szoros kapcsolatnak köszönhetően mindkét klub segíti a másikat. Hogy mi miben tudjuk segíteni a Puskás Akadémiát? Például a kiválasztásban. Ők pedig – többek között – segítenek minket abban, hogy specifikus szolgáltatást tudjunk adni a nálunk lévő gyerekeknek. A Puskás Akadémia és a Kelen SC természetesen tisztában van azzal, hogy nem minden tehetség kerül tőlünk Felcsútra, de nagyon jó, hogy van egy út, amit a gyerekeknek és a szülőknek tudunk mutatni. Büszkék lehetünk arra, hogy a Puskás Akadémia együttműködésre méltó partnert lát bennünk. Mindamellett az összes klubot összeköti egy közös cél: hogy a magyar labdarúgás minél jobb legyen! Ezért dolgozunk mi, és ezért dolgoznak mások is szívvel-lélekkel.”

A Tehetségprogram nem csupán jól hangzik, jól is működik. Ami a gyakorlatot illeti, a programban érintett, immár heti egy vagy több alkalommal a felcsúti edzéseken részt vevő gyerekek szülei válláról lekerült egy nagy teher: az ide-odautazásról nem nekik kell gondoskodniuk. A gyerekeket ugyanis a felcsúti egyesület busza felveszi a Kelenföldi pályaudvaron, meg sem áll velük a Puskás Akadémia minden igényt kielégítő edzőközpontjáig, majd az edzés befejeztével már indul is vissza Kelenföldre. A távolság szűk negyven kilométer, de bő fél óra alatt megtehető, időben egyáltalán nem több, mintha valamelyik pesti akadémiához járnának a gyerekek.

„Hogy a Tehetségprogramba ki kerül be, közös döntés eredménye – folytatja a nemrég a legmagasabb szintű hazai edzői kurzusra, a Pro licences tanfolyamra felvételt nyert Harmati Tamás. – Mi kiválasztjuk a gyerekeket, felhívjuk rájuk a Puskás Akadémia szakembereinek a figyelmét, így ők is meggyőződhetnek arról, hogy valóban illenek-e a programba. A játékos-megfigyelőjük megnézi őket edzéseken, meccseken, majd megszületik a döntés. Kifejezetten az U11-es, az U12-es és az U13-as korosztályban, de feljebb is adott a lehetőség arra, hogy valaki a Tehetségprogram részvevőjévé váljon. Most is van több játékosunk az U14-es, az U15-ös és az U16-os csapatban, akik heti egy vagy több alkalommal a felcsúti edzéseket látogatják. Külön kiemelném, hogy egy minden szempontból alaposan megfontolt és átgondolt döntés eredménye a közös munka, tényleg azt érezzük, hogy fontosak vagyunk a Puskás Akadémia életében. A szakmai kooperáció teljesen nyílt, a legmagasabb szinten dolgozó szakmai vezetők is szerepet vállalnak a programban. Természetesen az edzőknek is lesz lehetőségük a gyerekekkel együtt fejlődni, hogy mást ne mondjak, különböző tanfolyamokon és konferenciákon vehetnek részt. Azt tapasztalom, hogy azonos elveket és filozófiát vallunk, aminek azért is örülök, mert fontos, hogy hasonlóképpen vélekedjünk arról, mi és ki a tehetség, hogyan kell felépíteni. Ez egy közös út. Közös és járható út.”

Andreas van den Aker egyetértően bólogat, hogy aztán övé legyen a végszó:

„Tetszik, hogy a Puskás Akadémiánál nagyon nyitottak. Figyelemmel követik azokat a játékosokat, akik elkerülnek onnan, nézik, hogy játszik-e, milyen formában van, netán sérült-e – ha sérült, akkor mi a problémája. Érződik a törődés, ami számomra igen szimpatikus. Bevallom, amikor korábban más klubokkal kerültünk kapcsolatba, ezt nem mindenütt tapasztaltam. Az utóbbi években sokat dolgoztunk, sokat is fejlődtünk, ami azzal is párosult, hogy sok gyerek választja immár a Kelen SC-t. Mostanra eljutottunk odáig, hogy átigazolási időszakokként legalább három-négy gyerek tud fellépni akadémiai szintre. Felépítettünk valamit, és minden jel azt mutatja, hogy jó úton járunk. S ígérem, megyünk rajta tovább!”

Fotó: pfla.hu

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel