fbpx
 

FelnőttKiélezett mérkőzés a feljutásért küzdő Szentlőrinc ellen

2020-03-16

Egészen a befejezésekig hatékonyan építette támadásait NBIII-as csapatunk sőt, gólt is szerzett, mégsem örülhetett jó eredménynek, hiszen nem csak érvénytelenítették találatukat, de jogosnak tűnő büntetőt sem kaptak meg.

Kelen SC – Szentlőrinc SE 0:3 (0:1)

MLSZ NBIII. Közép csoport – 19. forduló
2020.03.14., szombat, 14:30, RKSK pálya, zárt kapu

G: – ill., Havas A.(43’,87’), Harsányi I.(84’)

S.: Könczey M.(35’), Dankó M.(63’) ill., Juhász L.(13’), Fekete M.(34’), Kondor K.(78’), Gellén D.(90’)

P.: – ill., –

Összeállítás: Zima Á. – Könczey M., Rőthy M. (Szabó B. 81’), Módly M. (Nagy Zs. 85’) – Wild T., Pintér B., Kasza D., Dankó M. – Erdei A. (Koós B. 64’), Balogh B., Lukács R.

Cserék: Haála K., Egyed B., Zsiborás Z., Koós B., Nagy Zs., Kiss G., Szabó B.

Két olyan meccsen van túl felnőtt NBIII-as csapatunk, amelyeken a papírforma alapján a pontszerzés is bravúrnak bizonyult volna, hiszen míg a nyitányon a tabella negyedik Iváncsa ellen lépett pályára, addig a szombati mérkőzésen a feljutásért küzdő, és jelenleg ezüstérmes pozícióban tanyázó Szentlőrinc volt az ellenfél. A bravúr ugyan ezúttal sem jött össze, de végig egyenrangú partnere volt Harmati Tamás együttese a bajnokság egyik élcsapatának sőt, úgy tűnt egyenlít is, bár a találatot érvénytelenítette a játékvezető, miközben egy jogosnak tűnő büntetőt nem fújt be együttesünknek.

A mérkőzésről helyszíni tudósítást közölt a Foci és Társai blog, amely ennél messzebbre megy, és egyenesen szürreálisnak titulálja a történéseket, ahol a kéz nem kéz, és ami nem kéz, az kéz. Persze nem csupán a bírói döntéseken múlt, hogy nem sikerült a bravúr, hanem azon is, hogy csapatunk nem adta fel az egész mérkőzésen képviselt támadó futballt, és az eredményt hajtva több területet engedett a vendégeknek, akik a mérkőzés hajrájában ki is használták a lehetőséget.

A mérkőzést szokás szerint vezetőedzőnk, Harmati Tamás is értékelte.

Az RKSK pályán fogadtuk a Szentlőrinc csapatát, amely eddig több, mint négyszer annyi pontot szerzett, mint mi, így nem ígérkezett könnyű feladatnak a mérkőzés. Jó felkészülésünknek és játékosaim hozzáállásának köszönhetően ezt a különbséget sikerült minimalizálni, időnként még talán eltüntetni is, mindenesetre az egyértelmű volt, hogy az egész mérkőzés során egyenrangú ellenfelei voltunk annak a csapatnak, amelyet idáig csak egy csapat, a Szabadkikötő volt képes csak legyőzni.

– Az első 45 percben nagyszerű játékot mutattunk be, tényleg csak a gól hiányzott a játékunkból. A lehetőségeink is megvoltak rá, hiszen konkrétan 6 alkalommal voltunk nagy gólhelyzetben, de nem sikerült bevenni a vendégek kapuját. A második játékrészt is jól kezdtük, úgy léptünk a pályára, hogy érezhető volt a fiúkon, hogy mindenki hisz a bravúrban. Ebben a 45 percben már sikerült is gólt szereznünk, de sajnos ezt nem adták meg. Végig mentünk előre, egyre nagyobb kockázatot vállaltunk, ami miatt egy kicsit fel is lazultunk és aztán a 84. percben egy kontrából a vendégek eldöntötték a mérkőzést. A játékosaim joggal voltak csalódottak a meccs lefújását követően, de ennyi helyzetből gólt, gólokat kell szereznünk és akkor mindegy, hogy ki, mennyi sárgát kell, hogy kapjon vagy hogy a kétes szituációkból ítélnek nekünk büntetőt vagy sem.

A szituáció egyértelműnek tűnt, a bíró is jól helyezkedett, mégis elmaradt a büntető

– Összességében nem jött össze a bravúr az idei első két fordulóban, de a játék képe mindenképpen biztató és reménykeltő. Jó volt látni, hogy képesek vagyunk egyenrangú mérkőzést játszani a bajnokság élcsapatai ellen, így adva van a feladat a többi csapattal szemben. Biztos vagyok benne, hogy egy jó eredmény nagy lökést ad majd, ezzel a céllal készülünk a Szekszárd elleni mérkőzésre!

Az utóbb említett, idegenbeli mérkőzés időpontja jelenleg március 22-e, bár a koronavírus miatt bizonytalan, hogy valóban ekkor rendezik-e meg a találkozót. Bárhogy is legyen…

… hajrá Kelen!

Fotók: Foci és Társai blog

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel