fbpx
 

EgyébKevésen múlt, hogy rögtön javítsunk

2022-02-22

A legjobb formájától még távol, de egyre erősödő kerettel lépett pályára vasárnap a felnőtt Kelen a Kaposvári Rákóczi ellen, és ugyan jó futballal kétgólos előnyre tett szert a Harmati-csapat, a második félidő elején és végén egyszer-egyszer betalálva egyenlíteni tudtak a vendégek a 2022-es hazai idénynyitón.

Lustyik Levente első gólját szerezte tétmeccsen, ami gólpasszával együtt fontos pontot ért a Kelennek

Frusztráló vereség után igyekezett javítani hétvégén a felnőtt férfi Kelen, amely a tavaszi idény első hazai bajnokiján a korábban élvonalbeli Kaposvári Rákóczi csapatát fogadta a Hunyadi Mátyás úton. Az azonos pontszámmal álló tabellaszomszédok csatájában elosztották egymás közt a félidőket a csapatok: az első a Kelené volt, a második a vendégeké, a végeredmény 2-2.

Több hiányzóját továbbra is nélkülözni kényszerült a vasárnapi meccsen felnőtt I. csapatunk, amely többek közt Szamosi Tamást, Borbély Bencét és Babinszky Bencét sem tudta így a keretében a Rákóczi ellen, mégis a Harmati-csapat kezdett agilisabban, és egy-két kisebb helyzet után be is talált a 6. percben. Lustyik Levente szögletére Kertai Dániel érkezett remek ütemben a tizenhatoson belül, ahol emberét túlugorva a kapus mozgásával ellentétesen visszafejelte a labdát a kapu jobboldalába.

Ezt követően elkezdett ébredezni a vendégcsapat is, és többször is a Kelen kapu közelébe került, igazi veszélyt viszont nem jelentettek Zima Ádám kapujára. Ugyanakkor a támadásra törő Rákóczi kinyílt hátul, és csapatunk többször is kontrázhatott, sajnos azonban rendre hiányzott a minőségi megoldás az utolsó érintéseknél. Egészen a 38. percig, hiszen akkor egy remek háromszögelést követően Lustyik Levente tört be a büntetőterületen belülre jó ütemben, majd szépen kifordította belsőjét és elemelte a kapus mellett a labdát, ezzel a félidő vége előtt 2-0-ra vezetett a Kelen.

– Ki-ki meccsre készültünk egész héten, úgyhogy számomra nem volt meglepő, hogy vezetést szereztünk az első félidőben, amely során egyébként nem éreztem, hogy egyértelműen domináltunk volna, egyszerűen mi jöttünk ki jobban a döntő pillanatokból – értékelte a mérkőzést a pontszerzéshez gólpasszal és góllal is hozzájáruló Lustyik Levente. – Ahogy mutatja az ősz is, nem a leggólerősebb játékos vagyok, úgyhogy remek élmény volt most végre tétmeccsen is betalálni, igaz egyáltalán nem váltott ki más érzelmeket bennem, mint amikor a meccs elején sikerült pontosan Kertai Dani fejére ívelni a labdát – valahogy nekem a gól, meg a gólpassz teljesen egyenértékű. Sajnálom, hogy végül ez nem jelentett győzelmet, pedig úgy jöttünk ki a második játékrészre, hogy ha húsz percig tartjuk magunkat stabilan, akkor elvehetjük a kedvüket a feltámadástól, sajnos viszont a 47. percben azzal a büntetővel túl nagy lökést adtunk nekik. Ha csak egy góllal vezettünk volna félidőben, akkor azt mondanám, hogy jogos a Kaposvár pontszerzése, mert a második félidőben fölénk nőttek, kétgólos előnyt viszont elég rossz érzés eltékozolni, és nagy reményem is volt abban, hogy megtartjuk az előnyt. Persze nem tragédia ez az eredmény sem, most valahogy ilyen állapotban vagyunk, de tudom, hogy nem lesz ez mindig így sőt, remélem már a BVSC ellen is meglepetést okozhatunk.

Két góllal is vezetett a Kelen a félidőben, az első játékrész pedig jó alap lehet a későbbiekhez

Ahogy Lustyik Levente is említette, csapatunk egyértelmű szándékkal érkezett ki a második félidőre, amit ennek megfelelően rögtön egy Kelen helyzet vezetett fel, sajnos azonban az ismét kimaradó lehetőség rögtön megbosszulta magát, hiszen az ellentámadásból helyzetig jutott a Kaposvár, amelynek büntető lett a  vége, és egy vendéggól az eredménye, így a játékrész elején rögvest újra élessé vált a mérkőzés. Mayer Milán gólját követően új erőre kapott a Kaposvár, Pintér Róbert, Bíró Dominik és Ekker Milán rendre jól kombináltak, és több ziccerig is eljutottak, azonban vagy Zima Ádám, vagy a Kelen védelem mindig útjukat állta. A télen érkező Simon Krisztián például egy alkalommal konkrétan a gólvonalról mentett, de az egész Kelen egységben védekezve töltötte a második játékrészt. Úgy tűnt, hogy ez végül meghozza a hőn áhított három pontot, azonban a 88. percben egy veszélyes támadás végén a hosszún érkezett az épp csak pályán lévő Orsós Tamás, aki kapásból elhelyezte a labdát Zima Ádám mellett, ezzel kiegyenlítettek a vendégek, egyúttal kialakult a 2-2-es végeredmény is.

– Így rögtön a mérkőzésen után még nagyon vegyesek az érzéseim – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Harmati Tamás. – Egyrészt nagyon örülök, hogy a fegyelmezettségünknek és hozzáállásunknak köszönhetően, még a mostani állapotunkban is képesek voltunk előnyt szerezni, egy kifejezetten jó és a játékban dominálni képes csapat ellen. Másrészt sajnálom, hogy arra már nem voltunk képesek, hogy ilyen nagy nyomás alatt meg is tartsuk azt. Abban viszont biztos vagyok, hogy két-három hét múlva, amikor kiegészülünk szinte teljesen és mindenki utoléri magát a hiányzások után, akkor már az ilyen meccseken is több pontot szerzünk majd. Gratulálok a játékosaimnak, mert mindent megtettek, hogy a minimális célkitűzésünket elérjük.

A döntetlen egyúttal azt is jelenti, hogy csapatunkat hazai pályán szeptember 22. óta egy csapat sem tudta legyőzni, ezzel lassan már öt hónapja bevehetetlen a Kelen-pálya. Harmati Tamásék legközelebb a tabellán második BVSC vendége lesz vasárnap 14:00-tól.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata