fbpx
 

FelnőttKapitány a gáton

2021-03-29

A kizárólagos védekezés elleni szélmalomharcot ezúttal a felnőtt Kelen csapatkapitánya, Rőthy Martin zárta le, aki egy óra játékot követően rögtön két góllal mutatott utat csapattársainak.

Ó kapitány, kapitányom! Az alapvetően védőjátékos csapatkapitány, Rőthy Martin ezúttal két rúgott góllal állt az addig egy lehetőséggel sem élő társak élére

Fővárosi Közterület SK – Kelen SC 0:5 (0:0) – BLSZ I. 21. forduló
2021.03.27., szombat 16:00, Deák Ferenc ”Bamba” Sporttelep

G.: Rőthy M. (61’, 72’), Timári N. (78’), Balogh B. (86’), Egyed B. (92’)

S.: Szabó B. (28’)

P.: –

Összeállítás: Zima Á. (Monori M. 83’) – Módly M., Rőthy M., Egyed B. – Szabó B. (Wild T. 46’), Pintér B., Erdei A. (Ayrton 75’), Kádár M. (Soós D. 55’) – Koós B., Balogh B., Timári N. (Balogh T. 80’)

Cserék: Monori M., György K., Takács B., Soós D., Ayrton, Wild T., Balogh T.

Zsinórban második, a bajnoki szezonban pedig már sokadik olyan mérkőzését vívta felnőtt I. csapatunk, amely során az ellenfél a kizárólagos védekezésben látta az eredményesség kulcsát, ilyenkor pedig mindig szükség van egy vezérre…

A hétvégi, Közterület elleni bajnoki fordulóban Harmati Tamás vezére a szerepet állandó jelleggel magára öltő csapatkapitány, Rőthy Martin volt, aki alapvetően védekező játékosként ritkán áll rúgott gólokkal a többiek élére, most azonban rögtön két találattal is jelezte, hogy rá mindig lehet számítani. Nagy szükség is volt a kapitány találataira, mert a sereghajtó Közterület csapata nem csak szervezetten igyekezett védekezni, de ez is volt az egyetlen terve a mérkőzésre, miközben az első egy órában a szerencse sem segítette a Kelent.

A klasszikus, “…ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt…” szituációt aztán egy óra játékot követően két sarokrúgásból szerzett Rőthy-góllal törte meg a Kelen, majd a csapat két legeredményesebb játékosa, Timári Norman és Balogh Bence is egy-egy végletekig kijátszott támadás végén talált be a kapuba, a meccs hosszabbításában pedig Egyed Botond rúgott remek gólt átlövésből.

– Különleges mérkőzés volt a hétvégi, mert az öt gólunkból hármat is védőjátékos szerzett, hiszen Egyed Boti a végén remekül tekerte el tizenhat méterről a labdátkezdte a csapatkapitány, Rőthy Martin.Külön örültem annak is, hogy a sok pontrúgás gyakorlás végre meghozta az eredményét, és kétszer is sikerült szögletet követően betalálnom. Ez korábban nem volt jellemző ránk, de most úgy tűnik, hogy e tekintetben is jó utat találtunk. 

Mérkőzés végi interjújában a vezetőedző, Harmati Tamás nem csak a kapitányról, de az egyre egységesebb csapatról is beszélt.

– A két félidő közti különbséget egyértelműen mutatja az eredmény. Az ellenfelünk mélyen, tíz emberrel védekezett, így viszonylag könnyen jutottunk el mindkét játékrészben a támadó harmadig, de ott csak a második 45 percben tudtunk élesek lenni. Sokáig úgy nézett ki, hogy ez az a nap amikor nem tudunk gólt szerezni, de a kapitányunk megtörte a gólcsendet, és onnantól már minden rendben volt. Nagyon örülünk az újabb győzelemnek és a vele járó három pontnak. Jó látni a játékosaimon, hogy mennyire elszántak és koncentráltak az edzéseken és a mérkőzéseken is – jóval egységesebbnek érzem a csapatot, mint korábban, úgyhogy dicséret illet mindenkit, csak így tovább!

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel