fbpx
 

Élvonalbeli mentalitás

2022.08.30.

Hihetetlen szezonkezdet – ismét győzött felnőtt női csapatunk a Simple Női Liga NBI-ben, ezúttal a MOL Fehérvár vendégeként, ezzel Kun Istvánék három fordulót követően az előkelő 4. helyen állnak a tabellán!

Tóbik Melánia első, Kelen-mezben, tétmeccsen szerzett gólja bajnoki győzelmet ért az élvonalban

A nyár óta ismét élvonalbeli felnőtt női Kelen számára eddig jól sikerül az osztályváltás, hiszen az első három fordulót követően hat pontot gyűjtött, hétvégi, fehérvári győzelmével pedig egészen a negyedik helyig felkúszott az ország legjobbjait tömörítő Simple Női Ligában.

A 2022-2023-as idénytől 12 csapatosra bővített országos első osztályban így ez nem a mezőny közepét jelenti – mint az utóbbi években 8 csapatot felvonultató versenyrendszerben – hanem három kör után valóban a legjobbak között tanyázik a Kelen! Jó ezt leírni, ezért is tettünk így, igaz helyi értékén kell kezelni a kezdeti sikereket, hiszen a tavalyi negyedik, Haladás elleni, szoros vereséget követően mindkét győzelmét az előző kiírásban még másodosztályú ellenfelekkel szemben aratta Kun István csapata. Így aztán nem állítanánk, hogy rárúgták az ajtót az élvonalra Ramor Korinnáék azt ugyanakkor igen, hogy a célul kitűzött bennmaradás eléréséhez épp az ilyen mérkőzéseket kell megnyernie a lányoknak, akik eddig bizonyítják is, hogy nem csak szócséplés volt a szezon eleji célkitűzés.

Magán a mérkőzésen is ez a fajta hozzáállás volt, ami igazán dominált, hiszen a jó rajtot elkapó Kelen már a 12. percben gólt szerzett, méghozzá a 12-es számú Tóbik Melánia révén. A DVTK-tól érkezett, de ott a felnőttek között csak kerettagságig jutó, mindössze 19 éves játékos így első gólját szerezte Kelen-mezben, és az rögtön három pontot ért. Nem szokatlan egyébként számára a gólszerzés, hiszen utánpótlás éveit is figyelembe véve  meccsenként 1.63 gólt átlagol klubunk nyári igazolása…

A vezetés megszerzését követően viszont úgy tűnt, hogy átveszi az irányítás a hazai csapat, de  Bokros Veronika kapus, és vele együtt az egész védelem jól állta a sarat, és ismét nagyon fontos három pontot szerzett. A találkozót követően Kun István érthetően elégedett volt a lányok hozzáállásával.

– Újabb sorsdöntő mérkőzésen vagyunk túl. Húsz percig működött, amit elterveztünk, meg is szereztük a vezetést, azonban a második gól nem jött. A hazaiak ezek után ritmust váltottak és óriási elánnal támadtak. A védelem jól állta a sarat és sikerült megőriznünk a kapunkat kapott gól nélkül. Hatalmasat küzdöttek a lányok! Ezen a mérkőzésen erre volt szükség a 3 pont begyűjtéséhez. Gratulálok minden egyes játékosnak és külön hatalmas köszönet a szurkolóknak a folyamatos buzdításért!

Való igaz, remek hangulat volt a sóstói stadion szomszédságában, hiszen nem csak a helyiek, de a Kelen szimpatizánsok is szép számmal jelentek meg a találkozón, amely így igazi rangadója volt a fordulónak. Legközelebb lányaink szeptember 10-én, szombaton lépnek pályára, a jelenleg klubunktól egy egység lemaradásban lévő DVTK ellen, a csepeli Szabadkikötő SE pályáján 16:30-as kezdéssel.

Szép volt lányok, hajrá Kelen!

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata