fbpx
 

Élesedik a verseny

2022.09.07.

A remek szezonrajtot produkáló felnőtt férfi Kelen a legutóbbi héten is gyarapította pontjai számát, igaz ugyanakkor, hogy hétközi győzelmét követően hétvégén vereséget szenvedett.

Timári Norman (20) duplázta meg az Oláh László (29) által megszerzett előnyt, így a 36. percben már 2-0-ra vezetett a Kelen a szerdai, Zsámbék elleni találkozón

Kisebb szünetet követően két mérkőzéssel folytatódott az NBIII. Nyugati csoportja, melyben a Kelen előbb szerdán utazott Zsámbékra, majd vasárnap a Nagykanizsa látogatott klubunk ideiglenes otthonába, a Szabadkikötő sporttelepre. A két mérkőzésen három pontot gyűjtöttek Timári Normanék, összesen pedig már 11-et, így hét fordulót követően is a felsőház tagja a Kelen SC.

Nem lehet tehát elégedetlen a héttel összességben Bordán Csaba, aki viszont így is többet remélt a héttől. A nyáron kinevezett vezetőedző mindkét találkozót kiértékelte honlapunknak, amelyből kiderül, hogy egyik mérkőzés végkimenetele sem volt egyértelmű.

– A Nagykanizsa egy stabil, rutinos felsőházi csapat, amely az eddigi tapasztalataim szerint az egyik legjobb, legszervezettebb játékot játssza a csoportunkban kezdte értékelését a vasárnapi találkozóval Bordán Csaba. – A korán megszerzett góljuk még jobban segítette őket abban, hogy szervezetten védekezzenek és kontrázzanak, mi viszont ezáltal többet tudtuk birtokolni a labdát, aktívan építhettük a játékot, de hátrányban még agilisabban, még gólra törőbben kellett volna játszanunk.  Persze voltak helyzeteink az egyenlítéshez, de most nem voltunk elég agresszívek és élesek az ellenfél kapuja előtt. Ettől függetlenül ez egy minden szempontból kiegyenlített mérkőzés volt, ahol a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert.
Valóban nem kedvező felállás egy alapvetően jól strukturált kontrajátékot játszó csapat ellen a 8. percben gólt kapni, de ebből a helyzetből kellett kihoznia a maximumot a Kelennek. Ahogy azonban a vezetőedző is mondta, az élesség, az agresszivitás, a mentális frissesség terén most a Nagykanizsa bizonyult jobbnak, tesszük hozzá, hogy talán épp annyival, amennyivel több rutint szerzett már az NBIII-ban. Így aztán valóban fájó volt a 2-0-ás vereség, amit a 63. percben egy büntetőből állított be a vendég csapat, de semmi esetre sem volt kilátástalan a jövőre nézve a a játék képe, illetve hogy arról beszélhettünk a találkozót követően, hogy a helyzetkihasználáson múlt a pontok sorsa.
Centiken múlt többször is a Kelen gól, emellett – ugyan elég nehéz szögből – de üres kapus helyzete is volt a Kelennek, amely ezúttal nem tudott a kapuba találni
Hasonlóan vegyes érzelmeket váltott ki a Kelen szurkolóiból és Bordán Csabából is a hétközi, Zsámbék elleni győzelem, hiszen a ligautolsó elleni összecsapáson Oláh László és Timári Norman révén bő félóra játékot követően már 2-0-ra vezetett a Kelen, amelynek ezt követően viszont többször is izgulnia kellett a győzelemért.
– Annak ellenére, hogy a Zsámbék aktuálisan nem állt jól a tabellán, tudtuk és arra készültünk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Megbeszéltük, hogy a győzelem érdekében végig koncentráltan, stabilan kell védekeznünk, és az adódó helyzeteinket ki kell használnunk. Az első félidőben 2-0 arányban vezettünk és meg voltak a helyzeteink a mérkőzés lezárására. Ezt nem tettük meg, sőt a II. félidő elején a Zsámbék szépíteni tudott. Ettől ellenfelünk felbátorodott, és be kell valljam, hogy nehéz pillanatokat okoztak nekünk a mérkőzés bizonyos periódusaiban.  Azzal, hogy az adódó helyzeteinket nem rúgtuk be, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Összességében ha nehezen is, de a játék összképét tekintve megérdemelten nyertünk.
Ez pedig azt jelenti, hogy a Kelen ismét értékes pontokat gyűjtött be a bajnokságban, melyben továbbra is a felsőház tagja tud lenni hét forduló alatt megszerzett 11 pontjával, és az így elfoglalt 9. helyezéssel. Bordán Csaba együttese legközelebb vasárnap lép pályára a szezonban, akkor a listavezető VLS Veszprém vendége lesz 16:00 órás kezdéssel. A szeptember 11-i mérkőzést követően ismét kisebb szünet következik az NBIII-ban, amely a Kelen számára szeptember 25-én folytatódik majd  a Teskánd ellen, remélhetőleg ekkor már valóban hazai pályán, a Hunyadi Mátyás úti Kelen Sporttelepen.

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata