fbpx

Töltés

 

FelnőttBajnokcsapat a számok nyelvén is

2021-05-31

Magabiztos győzelemmel, nyolc gólt lőve zárta le a bajnokságot a Kelen, amely az Ikarus ellen megnyert mérkőzésével megtartotta első helyét a végletekig kiélezett pontversenyben igaz, szinte minden más statisztikai mutatóban jelentős előnnyel végzett az élen.

Kelen SC – Ikarus BSE 8:0 – BLSZ I. 30. forduló
2021.05.29. 17:00 Kelen SC Sporttelep

G.: Balogh B. 3 (24’; 38’; 47’) Soós (16’) Rőthy (19’) Kádár (43’) Wild (60’) Kertai 90’)

S.: Soós (89’)

P.: –

Összeállítás: Zima – Wild, Módly, Rőthy, Egyed, Kádár, Pintér, Koós, Erdei, Soós, Balogh B.

Cserék: Monori, Takács, Balogh T., György, Béres, Kertai, Ayrton

Gyönyörű tavaszi időben és ezúttal is szurkolói előtt ünnepelhetett a Kelen, amely kiütéses győzelmet aratott az Ikarus felett, ezzel pedig bebiztosította bajnoki első helyét szombaton, a BLSZ I. utolsó fordulójában. A Budapest Kupa mellett immár a bajnokságban is aranyérmes csapat végül csak egy ponttal előzte meg a klubunkat végig üldöző Csepel együttesét, ugyanakkor több olyan aspektusa is van a 2020/2021-es bajnoki szezonnak, amely jól mutatja: megérdemelten lett első a Kelen.

Amint már említettük, Harmati Tamás bajnokcsapata és a versenytársak között a megszerzett pontokat tekintve volt a legkisebb a differencia, hiszen végül mindössze egy egységgel végeztünk az legszorosabb üldöző előtt, ha viszont a stabilitás, a gólerősség, a szórakoztató játék, vagy épp az egyéneknél erősebb csapatmunka is a siker mércéjének tekinthető, akkor felnőtt I. csapatunk kiemelkedő szezont produkált.

Gólörömből nem csak az utolsó bajnokin láthattunk szép mennyiséget, hiszen a meccsenként több, mint 3 szerzett találattal az egész szezonra bőven jutott

A leglátványosabb előnyt csapatunk a +72-es gólkülönbség kiharcolásával szerezte meg, hiszen ebben a tekintetben nincs más csapat még csak +60 felett sem, és egyébként is széles az olló az üldözők között. Az e tekintetben is második helyezett Csepel +56-os mutatója mellett a REAC +40-es értékkel zárt, míg a tavasszal megtáltosodó Vízművek +35-ös gólkülönbsége tekinthető még kiemelkedő értéknek igaz, ez is kevesebb mint fele olyan hatékonyságot mutat, mint a Kelent jellemző csapatmunka.

Egy ilyen kiemelkedő adat eléréséhez elöl és hátul is remek teljesítményekre van szükség, így nem meglepő, hogy ezen a téren is begyűjtött pár legjobb értéket a Kelen. Ebbe a sorba illő statisztika, hogy csapatunk 17 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül a 30 fordulós szezonban, miközben a Csepel 16-os értéke azonos tekintetben két olyan mérkőzést is hozott, amelyen nem csak nem kapott, de nem is rúgott gólt a XXI. kerületi csapat; a 12-es értékkel még dobogós REAC pedig háromszor is 0-0-ra végzett ebben az összevetésben. Ez utóbbi szempont azért is érdekes, mert a Csepel elleni rangadót leszámítva a Kelennek az egész bajnoki szezonban nem volt olyan meccse, amelyen ne talált volna be az ellenfelek kapujába.

Zima Ádám kapuja maradt a legtöbbször érintetlen a szezonban

Ha pedig a gólszerzésről beszélünk, 94 rúgott góljával ebben a tekintetben is listavezető a Kelen, amely így meccsenként átlagosan több, mint 3 gólt szerzett, miközben kevesebb, mint 1-et kapott, hiszen mindössze 22 gólt lőttek a kapunkba az ellenfelek. Ez utóbbi az egyik olyan adat, amelyben „csupán” a második lett a csapat, hiszen a Csepel 21 kapott gólja a legkevesebb a mezőnyben igaz, a szigetváriakhoz képest 17 góllal többet szereztek Timári Normanék.

Nem véletlen, hogy a nyáron visszatért szélső neve került itt elő, hiszen 21 bajnoki találatával a Kelen házi gólkirálya lett a bajnokságban, mellette pedig Balogh Bence (19) és Soós Dávid (16) is tíz gól fölé jutott – ez utóbbi gólmegosztás is csak a Kelenre volt jellemző a szezonban. A Borbély Bence személyében a szezon gólkirályát (25 találat) adó Pénzügyőrben a második legeredményesebb játékos mindössze öt találatot szerzett, a REAC-nál (Kaszala Patrik 11) és a Vízműveknél (Tóth Ádám 12) csak egy játékos jutott tíz találat fölé, míg a Csepelnél ketten, Bencze Márton (14) és Németh Zoltán (11). A felsoroltak remekül mutatják, hogy a Kelen-t nem csak védekezésben, de támadásban is igazi csapatmunka jellemzi.

Kertai Dániel góllal tért vissza sérüléséből, de nem csak csapatunk négyese, hanem az egész Kelen védelem gólerős volt a szezonban, hátsó alakzatunk ugyanis 10 gól felett termelt: Kertai mellett Rőthy Martin is négyszer talált kapuba a szezonban, míg Wild Tamás kétszer, Egyed Botond pedig egy alkalommal

A statisztika tehát plasztikusan mutatja, hogy a 2020-2021-es szezon bajnoka teljesen megérdemelten végzett az első helyen, és úgy védekezésben, mint támadásban, egyúttal csapatmunkában is kellően kiemelkedő eredménysort tud felmutatni ahhoz, hogy joggal pályázzon a jövő évi NBIII-as tagságra.

Gratulálunk még egyszer, szép volt fiúk!

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán, Bak Ferenc

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel