fbpx
 

EgyébÍgy állunk 10 forduló után

2022-09-30

Kisebb szünetet követően két meccsel tért vissza felnőtt férfi NBIII-as együttesünk, amely hatból három pontot zsebelt be négy nap leforgása alatt, és amely egyre inkább stabilizálja a helyét a felső házban.

A nyáron érkező, 2004-es születésű Vass Benjámin eddig minden alkalommal csereként lépett pályára, a Teskánd ellen pedig első góljával tett hozzá a csapat játékához, 69. percben szerzett találata ráadásul győzelmet ért a Kelennek.

Tíz forduló telt el a felnőtt férfi NBIII-as szezonból, a július 31. óta lejátszott mérkőzésekre visszatekintve pedig egyre inkább nyilvánvaló, hogy csapatunknak idén akár a felsőházi szezonzárás is meglehet. Persze a bajnokság mindössze negyedénél járva nem szaladhatunk ennyire előre, de az eredmények azt mutatják, hogy rendre képesek lehetünk meglepetésekre, noha a rutin továbbra sem a mi oldalunkon áll.

A nyáron Bordán Csaba által átvett csapat 10 forduló alatt 15 pontot gyűjtött, többször hagyta el győztesen a pályát (4), mint ahányszor ikszelt, vagy kikapott (3-3), és nem csak a tavalyi dobogóst, vagy épp a második osztályból visszaeső Pest megyeieket szorongatta, vagy verte meg (Budaörs ellen győzelem, Veszprém ellen döntetlen), de az olyan neves akadémiákat is, ahol az elitképzést elvégző tehetségek mellett bőven találkozni magasabb osztályból visszajátszókkal is (Puskás, ETO, mindkettő döntetlen). Egy olyan csapattól, amely első ízben tud zsinórban másodjára az NBIII-ban szerepelni ez akár bravúros teljesítmény is lehetne, a mérkőzésekre tekintve azonban rendre azt a következtetést vonhattuk le, hogy sok pont sorsa a rutintalanságunkon múlt csupán. Nem azt állítjuk, hogy ne szenvedett volna egyértelmű vereséget egyszer sem a csapat, azt viszont igen, hogy komoly potenciál van ebben az együttesben, amely többször is tudott élni a képességeivel.

Így volt ez a vasárnapi, Teskánd elleni idegenbeli meccsen is, amikor a hosszú utazást követően, és az egész napos esőzés után felázott pályán rögtön a találkozó elején gólhátrányba került csapatunk a nagyon harcos hazaiakkal szemben, Pintér Bencéék mégis felülkerekedtek a helyzeten, és már az első félidőben megfordították az állást.

– Ha az első percben kapsz gólt, az általában megfogja a csapatot, mi viszont jól reagáltunk, nem estünk kétségbe sőt, fokozatosan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést – értékelt honlapunk számára a vezetőedző, Bordán Csaba. – A 16. percben egyenlítettünk, majd a 36. percben a vezetést is megszereztük. Az első félidő így kiegyenlített játékot hozott, de nagyon jó, hogy előnnyel tudtuk befejezni a játékrészt, mert érzetre igazi hatpontos találkozó volt. Számítottunk rá, hogy a második félidőben a hazaiak mindent elkövetnek majd az egyenlítésért és így is történt: sok beíveléssel, átlövéssel és pontrúgással próbálkoztak ellenünk, amit mi viszont kiválóan védekeztünk le. Közben adódtak kontra lehetőségeink, amik közül egyet sikerült csak gólra váltanunk, de ha a helyzeteinket berúgjuk, hamarabb eldőlhetett volna a mérkőzés. Az utolsó percben még szépíteni tudott a hazai csapat, úgyhogy egy végül igazán nehéz mérkőzésen fontos és megérdemelt győzelmet arattunk. 

Érdekesség a rögtön bekapott gól kapcsán, hogy ugyan rendre kiegyenlített mérkőzéseket játszik együttesünk, eddig mindössze egyszer sikerült kapott gól nélkül lehoznia ebben a szezonban bajnoki találkozót, miközben az is szembetűnő, hogy megszórni sem lehet a Kelent, eddig ugyanis csupán kétszer zörgött kettőnél többször egy meccsen a zöld-fehér-fekete kapu: egyszer az előző szezonban még másodosztályú III. Kerület vendégeként (TVE – Kelen 3:2), illetve legutóbb, a 10. fordulóban, a lassan klubunk mumusának számító Érd otthonában. A két zöld-fehér együttes rendre ki-ki meccseket játszik egymással, azonban a végén – másfél év alatt háromból háromszor – az érdiek örülhettek. Így volt ez a most szerdai, hétközi fordulóban is, amikor is a szezon legnagyobb arányú vereségét (3:0) könyvelte el csapatunk, miközben a pályán nem tűnt úgy, hogy valóban ekkora különbség lenne a két csapat között.

– Az Érd egy védekezésben stabil, kevés gólt kapó csapat, akik a labdabirtoklásban is jó szintet tudnak nyújtani, amit az eddig elért eredményeik is bizonyítanak – folytatta értékelését Bordán Csaba. – Jól kezdtük a mérkőzést, birtokoltuk a labdát, és megvoltak a helyzeteink is, hogy megszerezzük a vezetést. Ez azért is lett volna fontos, mert érezni lehetett, hogy amelyik csapat megszerzi a vezetést az komoly lélektani előnybe kerül. Mi kihagytuk, az Érd viszont egy szöglet után berúgta az első gólt. Rendeztük sorainkat, megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de a 43. percben újabb gólt kaptunk. A második félidőnek is becsületesen nekimentünk, de meg kell, hogy mondjam, a labdabirtoklásban és a helyzet teremtésben gyengén teljesítettünk. Fáradtan, és pontatlanul játszottunk. Az Érd a megszerzett labdákat okosan megtartva futballozott, és megrúgta a harmadik gólt amivel eldöntötte a mérkőzést. Nem volt három gól különbség a két csapat között, de mivel az Érd kihasználta az adódó helyzeteit, megérdemelten nyert. 

Ezzel pedig klubunk ugyan visszacsúszott a 9. helyre, de 10 fordulót követően továbbra is a felsőház tagja, ahogy az egész idei szezonban az volt. 

Vasárnap pedig már folytatódik is a meccsdömping, hiszen érkezik a 11. forduló, amely során ismét egy nehéz ellenféllel találkozik a Kelen, hiszen a csepeli Szabadkikötő pályán a tavaly még élvonalbeli, idén a másodosztályban feljutó helyen álló Gyirmót második csapatát fogadja.

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata