Töltsd gyerekekkel, inspiratív közegben és a sport bűvöletében a közösségi szolgálatot!

2011-óta a köznevelési törvény része, hogy az érettségi bizonyítvány kiadásához minden tanulónak 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesítenie. Az önkéntes munkavégzés ugyanakkor nem csak nyűg lehet – a tanulók akár maguk is kiválaszthatják sőt, javasolhatják, hogy melyik fogadószervezetnél és milyen munkát látnának hasznosnak, és végeznének el szívesen. Mindeközben az utánpótlás alközpontként működő Kelen SC olyan közösségi programokat szervez az egész év során, amelyek a gyerekek egészségének, szociális és sportszakmai képességeinek fejlesztését eredményezi, ráadásul elsődleges kedvezményezettje a XI. kerület közössége.

A szálak tehát összeérnek, hiszen a diákok lakhelyük, vagy az oktatási intézményük közelében kereshetnek fogadó szervezetet, a klub által szervezett események céljai megfelelnek a törvényi kereteknek, illetve a Kelen SC filozófiájának része, hogy minden pozitívan cselekedni kívánót sok szeretettel befogad.

Mi a feladat, kiket keresünk?

Klubunknál elsősorban az óvodásoknak és kisiskolásoknak megrendezendő focifesztiválokra keresünk olyan pályafelügyelőket, akik ügyesen kommunikálnak a gyerekekkel, szívesen töltenék a szolgálatukat szabad levegőn, játszó gyerekek társaságában, és képesek felelős, megbízható felügyelőként részt venni az eseményeken. Fontosnak tartjuk az önállóságot, de minden szolgálatot teljesítő diákot betanítunk, és munkájában segítünk. A Bozsik-fesztiválok mellett több olyan közösségi eseménye is van klubunknak, amelyen a jó benyomást keltő önkénteseket szívesen látjuk, és amelyekkel szintén igazolni tudjuk a szolgálati órákat. Ezekről folyamatosan tájékoztatást adunk honlapunkon, illetve Facebook oldalunkon.

Hogyan jelentkezhetek a Kelenhez közösségi szolgálatra?

Első lépésben az alábbi alapvető adatokat kell elküldenetek e-mailben az iskolai koordinátornak:

  • a fogadó szervezet nevét és székhelyét – Kelen SC, Budapest, Hunyadi Mátyás út 56, 1116;
  • a kapcsolattartó és mentor elérhetőségét – Görög Emília Aténé (gorog.emilia.atene@kelensc.hu; +3670/945-3766).

Ha ez megvan, akkor az iskolátok és a Kelen SC együttműködési szerződést köt, amely létrejöttéről az iskolai koordinátor értesít titeket. Ezt követően lehet benyújtani az iskolához a közösségi szolgáltra vonatkozó jelentkezési lapot (ehhez szülői aláírásra is szükség van), majd jöhet az önkéntes munkavégzés.

A folyamathoz minden dokumentumot letölthettek erről a linkről: http://bit.ly/közszolgálati-dokumentumok.

Mikor, milyen eseményekre jelentkezhetek?

A folyamatot akár már ebben a pillanatban elkezdheted az iskolai koordinátornak küldött e-maillel, hiszen október 27-én vasárnap újra rendezünk Bozsik-tornát. Focifesztiváljaink rendszerint hétvégi délelőttökön kerülnek megrendezésre, mindannyiszor a Kelen SC pályáján – ezekről mindig értesítést adunk itt a honlapunkon, illetve Facebook oldalunkon. Az soron következő lehetőség tehát most vasárnap 8:40-13:00-ig tart.

Tarts velünk te is, és töltsd értékesen, gyermekkacaj és játékos versengés mellett a közösségi szolgálatot!

Közösségi szolgálat a Kelennél

Vélemény, hozzászólás?