Rőthy Martin, Egyed Botond és Lukács Ricsi is jó hangulatú programként élte meg NBIII-as felnőtt csapatunk egymás közti FIFA-bajnokságát, amit hatalmas kivetítőn, moziteremben rendeztek meg.

Miénk a moziterem – exkluzív környezet egy remek csapatépítő programhoz

Harmati Tamásék és az egész Kelen külön figyelmet szentel a jó közösségi hangulat kialakításáért és megtartásáért, ennek megfelelően a téli felkészülés részeként FIFA-bajnokságot rendeztek a Lurdy Házban az NBIII-as csapat játékosinak. Az öt új taggal bővült felnőtt együttesünknek szüksége is van arra, hogy minél jobban megismerjék egymást, hiszen tavasszal minden bajnoki mérkőzés döntőnek számít, ha azt vesszük, hogy a cél nyíltan is kimondva a bennmaradás.

Játékosaink közül fiatal védőnk, Egyed Botond, az új igazolás, Lukács Richárd és a csapatkapitány, Rőthy Martin meséltek a programról.

Elég pozitívan sikerült ez a két óra, volt lehetőségünk jobban megismerkedni az újakkal és végig felszabadult volt a hangulatkezdte a majd valószínűleg Zima Ádám előtt is játszó Egyed Botond. – Persze a gólokat mindig nagy hangzavar kísérte, és ez talán még igazabb volt a cselekre, de azok csak nagy ritkán jöttek össze. Próbáltunk úgy összeállni kettesével, hogy mindig egy ügyesebb játékos kerüljön azok oldalára, akik még nem nagyon találkoztak ezzel a játékkal, és így mindig szoros eredmények születtek. Főleg döntetlenek egyébként, és ha mégsem, akkor is meglepően jól viselte mindenki a vereséget is, persze csak az épp odaillő kommentár után, vicces volt.

Ha már szó esett az újakról, a Ceglédről érkezett Lukács Ricsi inkább az igazi foci szerelmese, mégis jó programként élte meg a közös fifázást, hiszen újabb szituációban ismerhette meg társait, akikkel ellentmondást nem tűrően a bennmaradásra tör.

– Nagyon jó hangulatú volt, de nem volt ez meglepetés, mert már az edzések alatt is nyitottnak és közvetlennek ismertem meg a srácokat. Jól érzem magam a klubnál a kezdetektől fogva, ez a program is jól illett az Kelen hangulatiságába, és bár én ezt a játékot csak nagyon ritkán játszom, arra jó volt, hogy még inkább várjam az igazi meccseket.

Az első tétmeccsig ugyan még március 8-ig várni kell, de Harmati Tamás csapata több edzőmeccsel is igyekszik megalapozni a sikeres tavaszt, többek közt a szintén NBII-es Budaörs, és Tiszakécske ellen is pályára lép. Mindeközben a progresszív fejlődés a mindennapokban, edzéseken is folyamatosan tetten érhető.

Már az első héten nagyon pörgős edzések voltak, amik jól megadják a dinamikát a meccsekrefolytatta az ősszel Cegléden tíz gólt szerző támadó. – Tomi bával labdás gyakorlatokba rejtjük a száraz futásokat, Major Csongor kezei alatt professzionális a fizikális felkészítés, emellett a csapat átlagéletkorához képest meglepően pozitív, hogy mennyire képzett labdarúgók alkotják a keretet. Nekünk, újaknak egymással és a csapattal is össze kell még szokni persze – ki hogyan akarja a következő passzokat, lépéseket – ezt össze kell hangolni, de már ennyi idő alatt is látom a fejlődést. Egyáltalán nem úgy néz ki ez a brigád, mint amelyik a 16. helyen várja a tavaszi folytatást, úgyhogy már nagyon várom az edzőmeccseket, hogy összeérjünk. Az eddigi munka alapján mindenkiben lehet bízni, ez a csapat szerintem bent fog maradni.

A játékosok szerint pedig épp a többek közt közös fifázással is megtámogatott csapatösszhang lehet ennek a garanciája, úgyhogy a kapitány, Rőthy Martin is örült a programnak.

Krajnc Balázs és Rőthy Martin az ülőfocit is nagyon élik

– Nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát, az ilyenek fontosak egy csapat életében. Jó, hogy kimozdulunk a Kelen pályáról így együtt, egy kicsit túl is nyúltunk a komfortzónánkon, de jó volt megélni, ahogy minden gól után felrobban a mozi terem. Krajnc Balázs oldalán játszottunk kettő a kettőben Soós Dávidék ellen, aki fennhangon végigkommentálta a meccset, segített is, meg reagált is mindenre, hogy mit, hogy és miért csinálok, jó szórakozás volt. Egyed Boti Haála Kadával együtt jó nagy mellénnyel kezdtek minden meccset, végül aztán Tomi bá és Erdei Andris párosát is csak büntetőkkel tudták megverni.

A történet érdekessége, hogy Egyed Botond hivatalos FIFA Player, aki a játékszoftver Pro Clubs névre keresztelt versenyrendszerében az első osztályban játszik, ahol mindenki egy játékost irányít, és épp annyian meccselnek egymás ellen, mint egy valódi mérkőzésen.

A TrollFoci szponzorál minket, mint csapat, szeretem nagyon azt a fajta játékot ismesélte a konzolfociban is jártas labdarúgónk. – Persze ez a program más, a társaság és a hangulat is, bár a győzni akarás azért itt is adott volt. Szívtuk is egymás vérét, de ez hozzátartozik, és mondjuk nem villogtam nagyon, de jó párharcokat vívtunk a kihívókkal.

Fókusz az óriáskivetítőn, Egyed Botond és Haála Kada párosa rendre kiélezett meccseket játszott

Csipkelődő, de futballcsapathoz illő volt a hangulat Rőthy Martin szerint is, aki nagyon várja már, hogy újra száz százalékos állapotban legyen, és foci közben is megismerhesse minden új társát.

– Nagyon beleillenek a srácok a Kelen szellemiségébe, Erdei Andrissal és Pintér Bencével már többet is tudtam beszélgetni, külön szimpatikusak mindketten. Többet tudok majd beszélni a többiekkel is munka közben, de ez majd csak a közeljövőben lesz, mert kell még egy kis idő, hogy felépüljek a sérülésemből és aztán együtt edzhessünk. Várom már nagyon, akárcsak a tavaszi rajtot!

Harmati Tamás csapatát ismerve joggal reménykedhetünk abban, hogy a pályán kívüli összhang a meccseken is meglátszik majd, és egy sikeres tavasz vár a Kelen szurkolóira.

Hajrá Kelen!

Győzni kell, még ha csak konzolfoci is!

Vélemény, hozzászólás?