Aláírt csapatunkhoz a technikás és labdabiztos játékáról ismert Erdei András, aki nyert már NBIII-as bajnokságot, és az NBII-ben is kötött már csomót a védők lábára.

“Andris képességeivel már a Puskás Akadémián is tisztában voltam, aztán a Kecskemét elleni hazai bajnokin újra tapasztaltam testközelből, mit is tud – mindent elmond a teljesítményéről, hogy a mezőny legjobbja volt Csepelen. Nagyon technikás játékos, aki jól hozza helyzetbe a társait, képes akár több embert is levenni az ellenfél térfelén lendületes játékával. Emellett nagyon tud vigyázni a labdára, jól fedezi azt, így kevésszer adja el a játékszert. Fontos szereplő lehet tavasszal!”

Harmati Tamásnál jobban mi sem tudnánk bemutatni legújabb, és immár negyedik téli igazolásunkat, a Kecskemétről érkező Erdei Andrást. A 22 éves támadó középpályás Zima Ádámhoz és Pintér Bencéhez hasonlóan a Puskás Akadémia neveltje, ők hárman Harmati Tamás keze alatt csapattársak is voltak korábban. András később Pinyővel közösen megmutathatta magát az NBII-es Csákvárnál is, aztán a tavalyi szezonban már a Szeged csapatánál lett alapember, és meg is nyerte a pontvadászatot a Tisza-partiakkal. A jó kedélyű Erdei Andrással többek közt a bajnokság erőviszonyairól, az újra összeálló gyerekkori tengelyről, és a fiatal labdarúgók céltudatos útjáról is beszélgettünk.

Idén már a harmadik labdarúgó vagy, aki korábbi Puskás Akadémiás játékosként érkezik hozzánk, ráadásul Pintér Bencével és Zima Ádámmal egy csapatban is játszottatok, volt köztetek egymásra hatás a döntésed előtt?

– Zima Ádám keresett engem először, ő mesélt a klubról és rajta keresztül jutott el a telefonszámom Harmati Tomi báig. Nagyon örülök, hogy végül tényleg jött a megkeresés, mert nem csak Ádival, de Pinyővel is sokat játszottunk együtt, Bencével ráadásul a Csákvárnál is. Sokat számítottak ők ahhoz, hogy ideigazoljak, mert a pályán kívül is jó kapcsolatot ápolunk, és persze Tomi bá hívó szava is jól esett.

Kapus, védekező középpályás, támadó középpályás – újra összeállhat egy már korábban jól működő tengely?

– Biztos, hogy meglátszik majd a pályán is, hogy jól ismerjük egymást, ezt a részt várom is nagyon, de persze meg kell majd küzdenünk nekünk is a csapatba kerülésért. Elég felszabadító egyébként ez a szituáció, hogy a gyerekkori társakkal játszhatok együtt újra.

És egy fiatalkori edződ keze alatt – Harmati Tamás technikás, labdabiztos játékosként írt le téged, te hogy jellemeznéd magad, mely képességeiddel tudod majd segíteni a Kelent?

– Jól látja Tomi bá, és jól is esnek a szavai. A labdás gyorsaságom akár átlag felettinek is mondható, és rendre jól oldom meg az egy az egy elleni szituációkat, amik sokat érhetnek az NBIII-ban, de egyébként is akkor érzem igazán elememben magam, akkor vagyok a leghasznosabb, ha sokat van nálam a játékszer. Ehhez nagyon jól passzol például Pintér Bence játéka, aki eközben egy igazi harcos és mindent megtesz a labda megszerzéséért. Mindig is nagyon szerettem vele együtt játszani, mert a képességeink remekül kiegészítik egymást.

Persze, ha arról van szó, András sem megy a szomszédba egy kis keménységért

Erre, ahogy említetted nem csak az utánpótlás éveidben, de Csákváron is lehetőséged volt kölcsönjátékosként. Az akadémia utáni karrierkezdés során aztán a Szegeddel feljutottatok az NBII-be, mégis váltottál, most fél évet követően pedig újra, mi miatt igazolsz rendre új helyre?

– A Puskás Akadémiánál töltött időszakot nagyon szerettem, de őszintén szólva belekényelmesedtem, és talán épp emiatt nem láttam magam előtt azt a lehetőséget, hogy feljebb jussak. Magasabb szinten akartam focizni, ahol viszont már nem fér bele a kényelmesség, ezért váltanom kellett. Szegeden imponáló tervvel álltak elém, meg is nyertük a bajnokságot, amely során csak egy meccsen nem léptem pályára, mondhatni alapembernek számítottam. Érkezett is a szerződéshosszabbítási ajánlat, aminek ugyanakkor nem tudtunk megegyezni a részleteiben, ettől aztán a játékperceim is veszélybe kerültek, ezért igazoltam Kecskemétre. Jól indult minden ott is, gólpasszokkal háláltam meg a bizalmat, aztán viszont be kell valljam, hogy összekülönböztünk az edzővel, így pedig se a csapat számára, se nekem nem volt jó a szituáció. Valamennyire útkeresés is ez nekem, viszont nem szenvedek tőle, mert a célom adott.

Szó esett a gólpasszokról és az olykor átlag feletti képességeidről, a gólok viszont nem nagyon jöttek eddig a felnőtt mezőnyben annak ellenére sem, hogy közvetlenül a támadók mögött játszol – mi lehet szerinted ennek az oka?

– Érdekes ez, mert nekem is hiányoznak valamelyest a gólok, de én valahogy mindig inkább kiszolgálónak tartottam magam. Alapvetően magabiztosan játszom, a góllövés mégis egy másfajta önbizalmi állapot, amihez szerencse is kell. Nagyon sokat számítanak a társak és az edző személye is, akik nagyban befolyásolják, hogy mit hiszel el magadról, na meg persze a játékrendszer is, hogy odakerülj a kapu elé. Persze, ha sorra adom a gólpasszokat, akkor nem fog ez megzavarni engem, mert úgyis a csapat sikeressége a cél. De el tudom képzelni, hogy pont a Kelennél szakad át a gát, és itt jönnek meg a gólok. Így belegondolva tudnám élvezni azt is.

Idei egyetlen bajnoki gólja után nagy volt az öröm, megmutatkozó érzelmeit alapul véve nem is kicsit élvezné András, ha kinyílna a gólzsák

Vissza az útkereséshez – még akár profitálhatunk is a szerteágazó élményeidből, hiszen állomásaid közül a Szeged és a Kecskemét játékosaként is az NBIII. Közép-csoportjában fociztál, és van rálátásod az erőviszonyokra. Milyennek látod ezek alapján a bajnokságot, mennyi esélye van bent maradni a Kelennek?

– Már az őszi meccs után is meglepőnek tartottam azt, ahol a Kelen áll a tabellán, mert elég szervezetten játszottak ellenünk, miközben több olyan csapat is van a bajnokságban, amely sokkal szervezetlenebbül játszik, mégis előkelőbb helyen áll. Viszont az ott tapasztaltakból kiindulva, az új igazolásokkal megerősítve, és arra építve, ahogy most már a gyakorlatban is megtapasztalhattam, hogy milyen munkát végez a csapat Harmati Tamás irányításával, nem lehet probléma abból, hogy bent maradjunk. Én legalábbis így állok hozzá, és nem csak a felszínen, de mélyen belül is így gondolom.

Legyen igaza Andrásnak! A 2020-as év hírei alapján pedig nem csak felkiáltva mondhatják ezt a Kelen szurkolók, hanem jogos reménnyel is, hiszen Lukács Richárd, Zima Ádám, Pintér Bence és Erdei András révén minőségi játékosokkal bővült Harmati Tamás kerete, amely március 8-án az Iváncsa elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg tavaszi bajnoki menetelését.

Üdv nálunk András!

Biztos helyen a labda

Vélemény, hozzászólás?