Tettekkel kezdte az évet Andreas van den Aker, aki két hét alatt öt új játékost segített a klubhoz hozni, amihez ha hozzávesszük a háttérmunkát is állíthatjuk: van már miről beszélni. Klubunk elnöke nyilatkozott az új igazolásokról, a megújuló hazai pályáról és arról is, hogyan készülnek csapataink a tavaszi akadálypályára.

Andreas van den Aker semmiért nem cserélné el a múlt nyári emlékeket, és már nem is adna alább az akkor megélteknél

Amióta Kelen SC a Kelen SC (esztendőre pontosan: 1926 óta), soha olyan sikeres évünk nem volt, mint 2019. Az utánpótlás csapataink teljesítménye is kalaplengetést érdemelt, de amit felnőtt szinten elértünk, arra nehéz szavakat találni. Beszéljenek is helyettünk az eredmények: a Könczey Zsolt vezette női csapatunk – az NB II Keleti csoportját, majd a Videoton elleni osztályozót megnyerve – az NB I-be, míg a Harmati Tamás irányította férfi együttesünk – a Budapest Kupa elhódítása után a Budapest-bajnokság első osztályát és a Békéscsaba II elleni osztályozót megnyerve – az NB III-ba jutott! 

Azóta eltelt fél év, és bár egyelőre mindkét csapat a tabella végén szerénykedik saját bajnokságában, a kiesés elleni harc egyáltalán nem lefutott, sőt! Az új esztendő új reményeket, egyben új terveket is hozott magával – de most már vegye át a szót egyesületünk elnöke, Andreas van den Aker.

“Hadd kezdjem azzal, hogy mindenkinek boldog új évet kívánok! Ahogyan nyáron, úgy most is szeretném kérni, hogy optimistán, jó kedvűen és büszkén éljük meg az előttünk álló időszakot is. Ha megengedik, ezúttal elsősorban a felnőtt csapatokról ejtenék szót. A cél mindkét fronton a bennmaradás, azt ígérhetem, hogy ami tőlünk telik, megtesszük ezért. Az elmúlt hetekben igyekeztünk megerősíteni a kereteket, sajnos a lányoknál ez jóval nehezebb feladat, mint a fiúknál, ugyanis előbbieknél jóval kevesebb az igazolható játékosok száma. Férfi csapatunkhoz eddig öt futballista érkezett, Erdei András, Lukács Richárd, Pintér Bence, Soós Dávid és Zima Ádám lett a Kelen játékosa. Fontos szempont volt a szerződtetésükkor, hogy egyrészt legyenek fiatalok, másrészt emberileg is illeszkedjenek a Kelen-családba, harmadrészt legyenek elszántak, tettre készek: motiválja őket az, hogy előbb itt bizonyítsanak, illetőleg az, hogy innen magasabb szintre léphessenek tovább. Külön öröm, hogy Ricsi, Bence, Dávid és Ádám edzőként is csatlakozik hozzánk, Ricsi és Dávid az utánpótláscsapatoknál lesz pályaedző, Bence az erőnléti edzőnk, Major Csongor mellett dolgozik majd, míg Ádám a kapusok fejlődését igyekszik segíteni. S hogy legyen még egy kapocs köztük: András, Bence és Ádám egyaránt Felcsúton nevelkedett, az is fontos szerepet játszott a döntésükben, hogy jól ismerik a korábban a Puskás Akadémiánál dolgozó vezetőedzőnket, Harmati Tamást.

Utánpótlás játékosként egyszerre a kezdőben Erdei András (8) és Pintér Bence (10)

– Ami a pályánkat illeti, volt némi változás a háttérben, a részletekkel e helyütt nem untatnék senkit, de sokan láthatják, hogy a munka immár gőzerővel zajlik. Remélhetőleg női és férfi csapatunk is hazatérhet áprilisban, igaz, garantálni ezt sajnos nem tudom. Addig is szeretném kérni, hogy aki teheti, a márciusi meccsek idejére tartson velünk Csepelre, a lányoknak és a fiúknak is rengeteget jelent a szurkolók támogatása. Ha őszinte akarok lenni, mindkét csapat feljutása egy évvel korábban jött a tervezettnél, persze, amit tavaly nyáron átéltünk, semmi pénzért nem cserélném el. Más kérdés, hogy ez az egy év hiányzik, legalábbis abból a szempontból, hogy az NB I-ben, illetve az NB III-ban elvárt magasabb követelményeknek nem minden téren tudunk még megfelelni. Kis rutin elkélne még, ez az igazság. Ezért is döntöttünk az erősítés mellett. Mindkét csapatunk előtt ott a lehetőség, hogy bennmaradjon, fantasztikus lenne, ha ezt az esélyt meg is ragadnánk. A lányok hátránya csupán egy pont a már osztályozót érő hetedik helyen álló szegediekkel szemben, az ellenük vívandó tavaszi meccs sorsdöntő lehet. Hiszem, hogy ha elérjük az osztályozót, a két meccsen sikerül bizonyítani, hogy az élvonalban van a helyünk! Ennek érdekében már most mindent megtesznek, hamarosan edzőtáborba is mennek, hogy mire kell, készen álljanak a feladatra!

Ehhez hasonló győzelmi kiáltásokra tör a tavasszal Könczey Zsolt csapata

– A fiúk is belevágtak a kemény munkába, többek között NB II-es klubok ellen játszanak majd edzőmeccseket. Az én álmom az, hogy augusztusban a lányok az első, a fiúk pedig a harmadosztályban játszanak – itthon, ideális körülmények között, a mifelénk már megszokott csodálatos hangulatban. Addig persze még át kell ugranunk néhány akadályt, de úgy futunk neki, hogy át is ugorjuk!

Hajrá, Kelen!”

Fotók: Kanizsay Zoltán; pfla.hu

 

Akadályugrásra felkészülni!

Vélemény, hozzászólás?