fbpx
 

FelnőttTovábbjutás tíz emberrel is

2021-02-15

A 76. perctől emberhátrányban játszott, mégis továbbjutott a Budapest Kupában a felnőtt Kelen, amely a bajnokságban is versenytárs Testvériség ellen egy hamisítatlan kupameccsen nyert 2-2-es döntetlen után büntetőkkel.

Az őszi bajnokihoz hasonlóan a szombati kupameccsen is érzelemdús mérkőzést játszott egymással a Kelen és a Testvériség

Kelen SC – Testvériség SE 2:2 (0:0) – büntetőpárbajt követően 5:4

Budapest Kupa 3. forduló
2021.02.13., szombat 17:00, Sport 11

G.: Timári N. (69’, 84’)

S.: Pintér B. (80’), Soós D. (85’)

P.: Kertai D. (76’)

Összeállítás: Zima Á. – Kertai D., Megyesi T. (Koós B. 65’), Egyed B. – Wild T., Ayrton (Pintér B. 55’), Rőthy M., Takács B. (Kádár M. 65’) – Timári N., Soós D. (Balogh B. 87’), Erdei A.

Cserék: Monori M., Koós B., Módly M., Kádár M., Szabó B., Balogh B., Pintér B.

Két bajnoki között a Budapest Kupában volt jelenése szombaton a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelennek, amely a budapesti első osztályban is vetélytárs Testvériség csapatát látta vendégül a Sportt 11 Sport és Szabadidőközpontban. A két csapat igazi, végletekig kiélezett kupameccset játszott egymással, amelyen végül a Kelen örülhetett, hiszen a 2-2-es rendes játékidőt követően eggyel jobb volt a szétlövés során, ez pedig egyúttal a továbbjutást is jelentette.

Nem volt pedig egyszerű dolga Harmati Tamáséknak, hiszen a 76. percben, 1-1-es állásnál kiállították csapatunk belső védőjét, Kertai Dánielt. Mi sem mutatja jobban ugyanakkor, hogy ebben a helyzetben is a továbbjutás céljával küzdött a Kelen, minthogy Timári Norman második találatával emberhátrányban is vezetést szerzett csapatunk, amely előbb egygólos hátrányból állt fel, majd fordított tíz emberrel. A végül döntetlennel záruló rendes játékidő igazi érzelmi hullámvasút volt, különösen a 65. percben csereként érkező Kádár Máténak, aki több, mint egy évet követően lépett újra pályára tétmeccsen a Kelenben.

– Bevallom voltak nagyon nehéz időszakok az elmúlt egy évben, mikor otthon feküdtem a törött lábammal és csak az járt a fejemben, hogy nem csinálhatom azt, amit a világon a legjobban szeretek. Az érzelmesség persze pozitív irányba is képes kilengeni: hihetetlenül boldog vagyok most, hogy tétmeccsen is pályára léptem végre, és hogy a csapatmunka tevékeny tagja lehettem. 

A lényegében téli igazolásnak, januári erősítésnek is tekinthető régi-új játékosunk nem a jól ismert arcok közé tért vissza, hiszen legutóbbi pályára lépése óta több játékos is érkezett klubunkhoz.

– Valóban sok új játékos van a csapatban, de őszintén szólva nem aggódtam amiatt hogy megértjük-e majd egymást a játékban. Nem csak a pályán, azon kívül is remek srácokról van szó, akikben megbízhatok és ez nagyon fontos. Igazi győztes típus mindenki, profi mentalitással, és az is tisztán látszik, hogy remek képességűek az újonnan érkezők. Így aztán egy nagyon jó alapunk van ahhoz, hogy visszajussunk az NBIII-ba, és itt nem csak a játékosokra gondolok, hanem a szakmai stábra is, na meg arra a hangulatra, amiben élmény a közös munka. 

Ez utóbbiban nagy szerepe van a vezetőedző Harmati Tamásnak, aki egy igazán komplex találkozóként emlékszik a hétvégi kupapárharcra.

– Igazi kupameccs volt, ahol mindkét csapat mindent beleadott. Nagyon összetett mérkőzés volt, ahol megmutattuk, hogy milyen potenciál van bennünk, és hogy a csereként beszállók is képesek új lendületet adni a csapatnak, amikor arra van szükség. Az is megmutatkozott azonban, hogy ha nem sikerülnek jól a befejezéseink a mérkőzések első időszakában, azzal alaposan megnehezíthetjük a dolgunkat. Örülünk a továbbjutásnak, amit ráadásul emberhátrányban harcoltunk ki és annak is, hogy még másra is fel tudtuk használni ezt a kilencven percet. Gratulálok a csapatomnak!

Hajrá Kelen!

Fotó: Kanizsay Zoltán

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

LEGFRISSEBB HÍREINK

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel