fbpx
 

Minél több gólt rúgni

2019.10.08.

A Kelenben nem csak a munkaórákat, de minden pillanatot átitat, hogy a fociról beszélgetünk egymás közt – így hallottam először a friss igazolás, Kócsi Szabolcs történetéről, aki a futball legalapvetőbb értékéért rajong a legjobban, és valóban gólra játssza a focit.

 

Kócsi Szabolcs idén nyáron érkezett a Kelen U14-es csapatához a Viadukt SE-től, és remek gól/meccs mutatója ellenére egészen a biatorbágyiak elleni mérkőzésig nem talált kapuba a bajnokságban, igaz akkor kétszer is. A jég tehát megtört, ami kiváló apropó volt, hogy leüljünk közösen vele és edzőjével, Simon Ákossal, hogy az új körülményekről, a csapattársakról, a szakmai munkáról és persze a gólokról érdeklődjek. Na meg első körben arról, hogy mi miatt igazoltuk le a 13 éves támadót.

Már figyeltem régebb óta, mert nem csak gólerős játékost ismertem benne, hanem egy ösztönös gólvágótkezdte az U14-esek vezetőedzője, Simon Ákos.El is hívtam a Kelen edzéseire, amik tetszettek neki, úgyhogy minket választott, és nagy örömünkre, most már nálunk rúghatja a gólokat.

Adódik a kérdés, hogy milyen edzésekkel lehet meggyőzni egy tehetséges serdülőjátékost arról, hogy az agglomerációból Budapestre tegye át a székhelyét.

Nagyon tetszett, hogy itt nem csak játszunk, hanem rendes feladatok is vannak, amik sok különböző dolgot fejlesztenek rajtunk. Külön állóképességi edzések vannak Mara nénivel, és futsal edzések Kádár Mátéval, de Ákosnál is folyamatosan mozgásban vagyunk, több tréning van egy héten és hosszabbak is az edzések, így aztán tovább bírjuk a meccseken is. A kedvenc gyakorlataim persze azok, amikben van kapura lövés – olyanból aztán tényleg jöhet bármennyi.

Szabi ennek szellemében majdnem minden meccsen betalál, azonban a Kelennél egészen az ötödik fordulóig kellett erre várni, így arról érdeklődtem, hogy mi lehetett ennek az oka.

Most jött ki. Higgadtabb voltam, mint az előző meccseken – zárja rövidre ezt a kérdést Szabi, akit látszólag nem nagyon hatott meg a korábbi gólképtelenség, legalábbis hamar túllendült rajta azzal, hogy végül megtört a jég. – Jó volt végre betalálni, az mindig jó. Az elsőnél egy szöglet utáni kipattanóra értem oda elsőként, a másodiknál a szélről érkeztem, két védőt is kicseleztem, aztán ballal rúgtam be a kapus mellett.

Két különböző típusú gól a jobblábas Szabitól, de vajon mi az ő igazi erőssége, hogyan rúg a legtöbbször gólokat?

Hihetetlen küzdőszellem van Szabiban – veszi át a szót Simon Ákos. – Az akarat hatalmas erénye, de pont ez viszi el sokszor a fejét és hajtja bele olyan szituációkba, amikor a kapkodás helyett koncentrációra lenne szükség. Ennek megfelelően az egyik legnagyobb erőssége, hogy mindenhova odaér, és rendre elsőként. A higgadtságán viszont fejlesztenünk kell, de ezt ő is tudja, bele is állt a munkába, aminek a Viadukt ellen meg is lett az eredménye. Sokféle gólt tud rúgni, kicsit is, nagyot is.

Ekkor lép be a társalgóba Harmati Tamás szakmai igazgató, aki épp az irodája felé tartva hallott részleteket a beszélgetésből és rögtön Szabinak szegezi a kérdést: mit választanál inkább, egy nagy gólt, vagy két kis gólt? „A két kicsit.” – hangzik a határozott válasz. Ezen felbuzdulva rövid véleményt formált a tehetséges támadóról Harmati Tamás is.

Azt látom Szabin játék közben, hogy olyan légkör övezi, ami egyértelműen és folyamatosan a gól felé tart. Annyira ezen feszül minden idegszála, hogy az összes meccsen azt lehet érezni, hogy úgyis gólt lő, mert ő akar az lenni, aki betalál. Ugyanakkor olyan elszántsággal tör egyfolytában kapura, hogy sokszor türelmetlen egy második érintésre, pedig sok esetben nagyon fontos lenne a higgadtság. Viszont a zsigeri csatárösztön egyértelműen benne van, ami nagy erény és ritkaság is.

A felnőtt csapatunk vezetőedzőjét átszellemülten hallgató Szabolcs elmesélte még aztán, hogy hamar kialakult az összhang az új csapattársakkal, nem csak a játékban, hanem az öltözőben is, ami jó alap a folyamatos fejlődéshez. Hogy milyen szintre sikerül felfejlődnie, az jelenleg a Kelen szakmai stábján, de leginkább önmagán múlik, szerencsére úgy tűnik, mindkét oldal a legjobbat hozza ki a másikból. Simon Ákos mindenesetre feltette még zárásként a kérdést, hogy a távoli célokat tekintve mit szeretne leginkább Szabolcs.

Szeretnék a lehető legtöbb gólt rúgni, és legalább a magyar élvonalban játszani, de ha hívnának, legszívesebben Angliába igazolnék.

A Kelen U14-es csapatának legutóbbi győzelme, és Szabi két gólja óta a soron következő fordulóban 1-1-es döntetlen játszott Simon Ákos együttese a listavezető, és korábban szász százalékos Budaörs ellen. U14-es zöld csapatunk legközelebb jövő szombaton 11:30-tól a SZAC KSE vendége lesz a Deák Ferenc „Bamba” Sporttelepen.

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata