fbpx
 

EgyébLányokUtánpótlásJöhet hideg, jöhet hó, sportolni mindig jó!

2016-01-18

IMG_5621

Utána néztünk néhány aranyszabálynak, ugyanis a Kelen pályára is megérkeznek a mínuszok. Mégis mi kell ahhoz, hogy ez a sport a hidegben is örömteli legyen, és ne féljünk gyermekeinket a szabadba engedni?

Megfelelő öltözködés:
Fontos, hogy gyermekeinkre a megfelelő ruházatot adjuk sportoláshoz. Az aláöltözet nagyon meghatározó ebben az időjárásban, illetve a sapka, kesztyű és körsál használata. Fontos, hogy rétegesen öltözködjünk, ami jelen esetben a felsőtestre nézve: aláöltözet, Kelen póló, Kelen melegítő felső, az alsó testre nézve pedig, aláöltözet, Kelen rövidnadrág, Kelen sportszár.

Az edzés megkezdése előtt javasolt bemelegítő krém használata (pl. Dr. Kelen Start), illetve oda kell figyelni az edzés elején a bemelegítésre, hogy intenzív legyen, ez nemcsak az edző, hanem a gyermek felelőssége is.

Hogyan segíthetünk még magunkon? Belégzésnél ügyeljünk arra, hogy az orron keresztül történjen a légvétel, a levegő így megszűrve és felmelegedve éri el a hörgőket.

Minden esetben legyen váltóruhája a gyermeknek, hiszen az edzés végeztével meleg zuhany, majd száraz ruha viselete segíti a szervezet visszaállását, belsőleg pedig az edzés utáni meleg tea fogyasztása segíthet. A Kelennél a teázás a mai naptól újra folytatódik a Málnásban!

11391_hofoci

Svédországban jóval hidegebb időben is kiviszik a gyerekeket mozogni, természetesen a megfelelő öltözetre ügyelve. Gondoljanak bele a sízők életébe, biztos nem lenne olyan népszerű sport, ha utána 40 évesen mindenkinek mozgásszervi fájdalmai lennének a hideg miatt.

A Nemzetközi Sportszövetség meghatározza, hogy mínusz 20 fok alatti hőmérsékleten nem lehet versenyezni és ilyen hidegben már edzeni sem szabad. Amíg ez alá nem megyünk, addig a Kelen Pálya is biztosítja az edzéseket.

(G.E.A)

 

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata