fbpx
 

EgyébEgy lépésre a főtáblától

2020-08-20

Továbbjutott a Magyar Kupa budapesti selejtezőinek utolsó fordulójába felnőtt férfi csapatunk, amely vendég csapatként is hazai pályán mérkőzött meg az ezer szállal klubunkhoz kötődő Nimród SE csapatával.

 

Csapatunk gólgyárosa, Balogh Bence szerezte meg a vezetést fejjel a Kelennek

Nimród SE – Kelen SC 1:3 (0:2) – Magyar Kupa selejtező 3. forduló
2020.08.19., szerda 17:00, Kelen SC pálya, 200 néző

G.: Balogh B. (36’), Kasza D. (45’), Soós D. (74’)

 S.: Ayrton (15’), Pintér B. (50’), Wild T. (72’)

 Összeállítás: Zima Á. – Wild T., Kertai D., Rőthy D. (Megyesi T. 69’), Egyed B. – Ayrton, Pintér B. (Kiss G. 69’) – Kasza D., Erdei A., Soós D. – Balogh B. (György K. 83’)

 Csere: Monori M., Zsiborás Z., György K., Kiss G., Megyesi T.

A 2020-as nyári újrakezdés óta egészen különleges formát mutat a Harmati Tamás vezette felnőtt Kelen, hiszen bármilyen mérkőzésen is lépett pályára, NBIII-as, vagy negyedosztályú csapat ellen, felkészülési vagy tétmérkőzésen, eddig kivétel nélkül mindegyik találkozóját megnyerte. A remekül mutató sormintában ezúttal az ezer szállal klubunkhoz kötődő Nimród SE-t múlta felül szerdán a Magyar Kupa budapesti selejtezőinek 3. fordulójában.

Az eredmény egyúttal azt is jelenti, hogy már csak egy lépésre van a csapat attól, hogy a Magyar Kupa főtábláján bizonyíthasson. Pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen a mindössze 3-4 játékos kivételével korábbi és jelenlegi Kelenesek alkotta Nimród csapata egyáltalán nem vette fél vállról a találkozót, és koncentrált focijával rendre megakadályozta azt, hogy a Kelen egyértelműen dominálhasson a mérkőzésen. A Kelen edzők közül a női NBI-es csapat trénerét, Könczey Zsoltot, a futsal szakosztályunkat vezető Soóky Norbertet, és a női és futsal szakosztályainkban is edzősködő Roni Riberio-t is foglalkoztató Nimród aztán az utolsó húsz percre fáradt el annyira fizikálisan, hogy a Kelen gördülékenyen alakíthasson ki helyzeteket, mégsem estek össze teljesen, hiszen a lefújás előtti utolsó pillanatban Kovács Marcell révén szépítettek.

Merthogy eddigre már három góllal vezetett a Kelen, amely Balogh Bence fejes góljával szerezte meg a vezetést még az első félidőben, majd egy büntetővel duplázhatta volna meg góljai számát a csapat, azonban Kasza Dániel ezúttal kihagyta a tizenegyest. Jól mutatja ugyanakkor a karmester mentalitását, hogy az elhibázott büntetőt követően rögtön javított, és alig egy perccel később akcióból talált be. A 2-0-ás félidőt követően a második játékrészben aztán Soód Dávid volt eredményes, aki egy kapu előtti kavarodást zárt le azzal, hogy a léc alá lőtte a labdát.

Soós Dávid nem tétovázott, léc alá lőtt góljával pedig idei második tétmeccsén is betalált

A hazai meccseit a Kelen pályán játszó Nimród tehát kemény ellenfele volt a Kelennek, amely a Magyar Kupa budapesti selejtezőinek 4. fordulójában, a főtábla előtti utolsó mérkőzésen a Csepel FC-t látja majd vendégül augusztus 26-án, szerdán, a Hunyadi Mátyás úton, ahol tegnap vendégként lépett pályára.

– Különleges mérkőzés volt hiszen két Kelen érzelmű csapat találkozott egymással, idegenben játszottunk, de mégis otthon – kezdte értékelést vezetőedzőnk, Harmati Tamás. – A ”hazai” csapat nagyon motiváltan játszott végig, így teljes erőbedobásra volt szükség a mi részünkről, és ennek a meccs nagy részében meg is feleltünk. Ebből adódóan szerintem egy teljesen nézhető kilencven percet produkáltak a csapatok, aminek egy újabb magabiztos győzelem lett a vége. A támadó szekciónkban több játékosunk is hiányzott, ha innen közelítem meg, akkor a három rúgott gól nem kevés, ha a helyzeteket és lehetőségeket nézem, akkor azonban van hiányérzetem. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, de most már a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, hiszen szombaton végre megkezdődik a bajnokság!

Hajrá Kelen!

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel