fbpx
 

Tehetségek a Kelenen!

2015.11.17.
PicsArt_1447751026381Új program indult a Kelen SC-ben az idei évben, amely segíti az utánpótlás munkáját, előrelépési lehetőségét. Az Utánpótlás Tehetség Program vezetőjét, Csernik Kornélt kérdeztük.

 

– Vezetéseddel elindult idén a Tehetség Program. Milyen alapok kellenek ahhoz, hogy egy ilyen program elindulhasson?

A Felnőtt csapat irányítását azért vállaltam el, mert szerettem volna elősegíteni a Kelen saját nevelésű játékosainak beilleszkedését, a velük végzett sok éves nevelői munka kiteljesedését.  Viszont érzelmi okokból nagyon vágytam rá, hogy tíz év után is kapcsolatban maradhassak az Utánpótlással. A Tehetség Program ötlete abból a tapasztalatból ered, hogy egy fiatal sportteljesítményének kibontakoztatásához elengedhetetlen az a pozitív, támogató közeg, amely biztosítja a szakmai folytonosságot és az örömteli gyakorlást. Fontos, hogy a gyerekek a megszokott családias környezetükben, a barátaikkal, közel az iskolához, az otthonhoz, az iskolai és egyéb elfoglaltságaikat is szem előtt tartva, kellő pihenőidővel sportolhassanak. Csak így válhat szerves részükké a mozgás, így találhatnak évről-évre új kihívást, izgalmat a játékban és fogalmazódhat meg bennük egyszer, hogy a sportot válasszák hivatásuknak. A klub befogadó szellemisége mellett, a foci iránt komolyabban érdeklődőknek szerettük volna helyben megteremteni a kiemelkedés lehetőségét. Ez a szándék hozta létre a programot, én pedig örömmel álltam a kezdeményezés élére, azzal a hittel, hogy játékosaink hosszú éveken át szívesen futballoznak majd egy velük együtt, lépésről-lépésre fejlődő egyesületben.

– Mely korosztályokat tudjátok erre mozgósítani, és kik segítik a munkádat?

PicsArt_1447751248079Az U11-U13-U15 korosztály alkot egy csoportot, 12-15 fővel dolgozunk egy-egy alkalommal, az edzők ajánlásai alapján érkeznek a játékosok. Major Csongor erőnléti edző mellett további egy – mindig más – kollégánk segíti a foglalkozásokat. A másik csoportban az U17-U19-es kiemelt fiatalok a Felnőtt gárda tagjaival gyakorolnak, az itt szereplők jelentik a közvetlen utánpótlást, közülük néhányan jövőre már az ún. nagycsapatnál is szóhoz juthatnak.

– Mi a célotok a programmal?

A legfontosabb cél, hogy erősítsük a részt vevő játékosokban a belső igényt a fejlődésre, hogy akarjanak hétről-hétre jobbak lenni és csapataiknál a társaikat is erre ösztönözni. Szakmai szempontból a gondolkodási és a cselekvési gyorsaság fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, ezért is feltétele a részvételnek a technikai képzettség magas foka.  A gyerekeket a Felnőtt csapat karakteres stílusából kiindulva, a korosztálynak megfelelő edzésjátékokon keresztül igyekszünk tanítani, így biztosítva azt hosszabb távon, hogy fiataljaink minden nehézség nélkül bevethetőek legyenek az idősebbek között.

– Mi az a plusz, amit itt kaphatnak a kiválasztott gyermekek?

A kisebb létszám és a minimum 3 edző jelenléte miatt fokozottabb figyelmet, egyénre szóló törődést és hibajavítást tudunk biztosítani. Emellett kicsit kizökkennek a srácok a komfortzónájukból, a kisebbeket láthatóan fokozott odafigyelésre sarkallja az idősebb társaik jelenléte, míg a nagyobbak nem szeretnének szégyenben maradni. Egy céltudatos, de nyitott és barátságos Felnőtt csapattal együtt edzeni pedig mindig is nagy büszkeséget jelentett.

– Ha tehetségről van szó, akkor tudjuk, hogy a Női szakág is szóba jön ebben a programban. Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban, hogy egy fiatal Hölgy is részt vesz a programotokban?

A Női szakág elválaszthatatlan részévé vált az egyesületnek, így nem is lehetett kérdés, hogy a hölgyeknek is helyük van ebben a programban. Tarpataki Nóri nemcsak bájosságával, hanem ügyességével és játékszeretetével is üde színfoltot jelentett a fiúk között, csak rajta múlik, hogy rendszeres résztvevője legyen a foglalkozásoknak.

– Megvannak-e a feltételeitek ahhoz, hogy ez a program hosszú távon működőképes legyen?

A programban jelenleg heti egy alkalom van, hisz mindenki tréningezik mellette a saját korosztályánál is. Az őszi-téli benyomásainkat követően szeretnénk tovább formálni a hosszú távú elképzelést, reményeim szerint az iskolai szünetekben lesz lehetőségünk intenzívebbé tenni a találkozásokat.

PicsArt_1447752159941

(Csernik Kornél, UP Tehetség Program vezető)

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata